August 4, 2021

Etelä-Afrikan korkein oikeus tarkistaa Jacob Zumaa ​​vastaan ​​tuomion

Perustuslakituomioistuimen, Etelä-Afrikan korkeimman oikeuden, on määrä tarkastella uudelleen maanantaina 12. heinäkuuta viisitoista kuukautta vankeusrangaistusta, jonka se tuomitsi entiselle presidentille Jacob Zumalle oikeuden halveksuntaa vastaan.

Zuman asianajajat kirjoittivat keskiviikkona tuomioistuimelle ja pyysivät sitä keskeyttämään asiakkaansa pidätyksen, odottamaan, että tuomioistuin ratkaisee hänen vangitsemisensa tai kunnes perustuslakituomioistuin itse on kuullut entisen presidentin pyyntöä tarkistaa hänen tuomionsa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Etelä-Afrikka: kuinka Jacob Zuma menetti ristiretkensä oikeutta vastaan

Sillä välin herra Zuma, 79, vangittiin juuri ennen keskiviikkona keskiyöhön asetettua uhkavaatetta. Pietermaritzburgin (itä) tuomioistuin totesi perjantaina, että herra Zuman perustelut hänen vanhuudestaan ​​ja Covidin vankilaan tekemisestä aiheutuvista terveysriskeistä eivät olleet oikeita. “Ei tueta”.

Tämä tuomioistuin myönsi, ettei sillä ollut toimivaltaa riitauttaa korkeimman oikeuden antamaa tuomiota. Mutta hän myös tuomitsi ankarasti “Oikeudellinen seikkailu” Zuman kannattajat – joka tunnetaan pitkään presidenttinä «Teflon» koska hänellä oli kyky välttää oikeudenmukaisuutta – mihin hän yritti kouluttaa häntä “Tee hienoja tilauksia”.

Korruptioskandaalit

Ennen tätä päätöstä perustuslakituomioistuin oli jo suostunut kuulemaan entisen valtion jäsenen perustelut ja asettanut kuulemisen maanantaina kuvittelematta, että se olisi päivä ryöstöjen ja tulipalojen alkamisen jälkeen Zulu-maassa ja sitten Johannesburgissa vankeuteensa taloudelliseen epätoivoon, joka liittyy sulkeutumiseen.

Korruptioskandaalien vuoksi vallasta vuonna 2018 erotetun presidentin asianajajien odotetaan esittelevän samoja väitteitä hänen terveydestään. Mutta myös väittää, että vankila ei ole asianmukainen rangaistus muodostetun rikoksen vuoksi, perustuslakituomioistuin totesi medialle lauantaina esitetyssä yhteenvedossa.

Lue myös Levottomuudet Etelä-Afrikassa entisen presidentin Jacob Zuman vangitsemisen jälkeen

Jacob Zuma tuomittiin oikeuden halveksunnasta 29. kesäkuuta sen jälkeen, kun useat kieltäytyivät todistamasta ennen komission puheenjohtajana toimineen valtion korruption tutkinnasta syytettyä komissiota. Hän on nukkunut torstaina 8. heinäkuuta lähtien modernissa Estcourtin vankilassa, joka sijaitsee Zulussa, lähellä Drakensbergin vuorijonoa.

Kuten mikä tahansa vanki, herra Zuma on oikeutettu ehdonalaiseen vapauteen, kun hän on suorittanut neljänneksen rangaistuksestaan ​​eli lähes neljä kuukautta. Se ei ole aiheena “Vähemmän suosikkia” vankilassa, missä hän on “Kohteltiin kuten kaikkia muita vankeja”, ilman “Henkivartijat tai erityinen turvallisuus”, sanoi oikeusministeri Ronald Lamola.

Herra Zuma on kuukausien ajan pelannut kissaa ja hiirtä korruptiontorjuntakomission kanssa, jonka hän perusti alkuvuodesta 2018 juuri ennen kaatumistaan ​​yrittäessään vakuuttaa, ettei hänellä ollut mitään hävettävää.

Hänen kieltäytymisestä todistamisesta johtuvan kasvava jännite johti umpikujaan, kun noin neljäkymmentä todistajaa kuulusteli hänet tässä neuvottelukunnassa, jonka johtopäätökset voitiin kuitenkin välittää syyttäjälle.

Entinen presidentti todisti siellä vain kerran, heinäkuussa 2019, lyöen nopeasti oven sanoen, että häntä loukkaantui siitä, että häntä kohdeltiin kuin ” syytetty “ eikä todistajana. Useita vastaamattomia tapaamisia seurasi, herra Zuma veti joka kerta eri syyn.

Maailma AFP: n kanssa

lisää hyödyllisiä vihjeitä