August 2, 2021

Euroopan unioni ilmoittaa digitaalisen verohankkeensa jäädyttämisestä

Washingtonin painostuksesta Bryssel ilmoitti maanantaina 12. heinäkuuta digitaalivero-projektinsa jäädyttämisestä OECD: ssä käytyjen neuvottelujen aikana monikansallisten yhtiöiden verotuksen uudistamisesta, joka on saatettava päätökseen lokakuussa G20-ryhmässä saavutetun sopimuspolitiikan jälkeen. lauantaina.

“Tämän prosessin onnistuminen edellyttää kaikkien osapuolten viimeistä työntöä, ja komissio on sitoutunut keskittymään tähän ponnisteluun. Siksi olemme päättäneet laittaa työmme tauon digitaaliseen veroehdotukseen ”, sanoi komission edustaja.

Eurooppalainen projekti on saanut kritiikkiä Yhdysvalloista, ja valtiovarainministeri Janet Yellen kehotti sunnuntaina Euroopan unionia (EU) harkitsemaan sitä uudelleen.

“Syrjivä”

Digitaalinen verohanke oli yksi uusista resursseista, jotka EU suunnitteli rahoittamaan 750 miljardin euron elvytyssuunnitelmansa. Mutta Washington pitää tätä hanketta syrjivänä amerikkalaisten teknologiamestareiden, kuten Amazonin, Googlen tai Facebookin, puolesta.

OECD: n suojeluksessa tehty monikansallisten yhtiöiden verotusta koskeva sopimus, jonka G20 hyväksyi lauantaina “Kehottaa maita sopimaan nykyisten digitaalisten verojen purkamisesta, joita Yhdysvallat pitää syrjivinä, ja pidättäytymään vastaavien toimenpiteiden toteuttamisesta tulevaisuudessa”, sanoi Mminä Yellen sunnuntai. “Siksi Euroopan komission ja Euroopan unionin jäsenten on päätettävä jatkotoimista”, hän oli käynnistänyt lehdistön edessä G20: n sivussa Venetsiassa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös G20-maiden historiallinen sopimus monikansallisten yritysten kansainvälisestä verotuksesta

Maailma AFP: n kanssa

katso tätä sivustoa