July 31, 2021

Harvinaisen neurologisen taudin “lisääntynyt riski” Johnson & Johnson -rokotteella

Yhdysvaltain lääkevirasto varoitti maanantaina a “Noussut riski” kehittää Guillain-Barrén oireyhtymä, harvinainen neurologinen häiriö, joka liittyy Johnson & Johnsonin Covid-19-rokotteeseen.

Yhdysvaltain terveysviranomaiset ovat tunnistaneet 100 tapausta, joissa ihmisistä on kehittynyt Guillain-Barrén oireyhtymä, lähes 12,5 miljoonasta rokoteannoksesta. Näistä sadasta tapauksesta 95 oli vakavia ja vaati sairaalahoitoa. Yksi henkilö kuoli.

“Mahdollisuudet tähän tapahtuvat ovat hyvin pienet, ja ilmoitettujen tapausten määrä ylittää vain pienellä marginaalilla koko väestön peruskorkon.”, vahvisti kuitenkin maanantai-iltana lääkeyhtiö Johnson & Johnson lehdistötiedotteessa.

Lue myös Mitä tiedämme Johnson & Johnsonin rokotteesta Covid-19: ää vastaan

Edut ”selvästi” ovat suuremmat kuin riskit

Guillain-Barrén oireyhtymä on hyökkäys perifeerisiin hermoihin, joille on tunnusomaista heikkous tai jopa progressiivinen halvaus, joka alkaa useimmiten jaloista ja menee joskus ylös hengityslihaisiin, sitten pään ja kaulan hermoihin. . Tämä tauti vaikuttaa 3000-6000 ihmiseen vuodessa Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltain lääkevirasto (FDA) toteaa varoituksessaan, että useimmilla ihmisillä oireet alkavat 42 päivän kuluessa rokotteen saamisesta. Ihmiset, jotka ovat saaneet tämän seerumin, on otettava heti yhteys lääkäriin, jos kävelemisvaikeuksia, nielemistä tai pureskelua on vaikea esiintyä, tai jos puheongelmia, kaksoisnäköä tai kyvyttömyyttä liikuttaa erityisesti silmiä.

FDA on kuitenkin vakuuttanut sen ”Jatkoivat huomata, että edut [du vaccin] selvästi suuremmat kuin mahdolliset riskit ”.

Uusi takaisku

Ilmoitus on uusi isku Johnson & Johnsonin (J&J) seerumille, joka hyväksyttiin kiireellisesti Yhdysvalloissa viime helmikuussa ja joka keskeytettiin kymmeneksi päiväksi huhtikuussa sen jälkeen, kun on raportoitu naisista, joille on kehittynyt vakavia veritulppatapauksia yhdessä matalien verihiutaleiden kanssa. rokotusten jälkeen. Myös tässä tapauksessa terveysviranomaiset päättivät lopulta, että rokotteen edut ylittivät riskit.

Lue myös Johnson & Johnsonin rokotetta pidetään turvallisena huolimatta harvinaisesta verihyytymien riskistä, Euroopan lääkevirasto sanoo

J & J: n rokotteella oli kesäkuussa ongelma myös yhdessä Baltimoren tuotantolaitoksessa, joka oli suljettava kolmeksi kuukaudeksi. Useita miljoonia annoksia oli heitettävä pois, kun testit paljastivat, että samassa tehtaassa valmistetun brittiläisen AstraZeneca-rokotteen komponentit oli virheellisesti sekoitettu Johnson & Johnsonin kaavaan.

Tämä uusi takaisku Johnson & Johnsonin kohdalla tulee myös, kun Yhdysvalloissa rokotusten kysyntä vähenee, kun vain 430 000 annosta annetaan päivässä, kun seitsemän päivän keskiarvo oli 3,5 miljoonaa huhtikuussa. Maan virustartuntatapaukset lisääntyvät eteläisissä ja keskilännessä osavaltioissa, joissa väestö on vähemmän rokotettu kuin muilla alueilla, ja erittäin tarttuva Delta-muunnos on nyt hallitseva kanta alueella.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pääsy anti-Covid-rokotteisiin: suuri pohjoisen ja etelän välinen kuilu

Maailma AFP: n kanssa

fantastinen luettu