August 3, 2021

Intian maaseudulla “köyhien köyhien” mahdoton selviytyminen

Auringonlaskun aikaan pieni metallikulho värisee tulessa, maassa. Tässä kodissa kukaan ei ole niellyt mitään aamiaisen jälkeen. Ja parempien puuttuessa, tänä iltana jälleen Reshmi Devin ja hänen neljän lapsensa on tyydyttävä niin pieneen. “Riisi ja keitettyjä perunoita”, osoittaa 24-vuotias nuori nainen, kuuden kuukauden raskaana. Hän asuu lähellä Sikandarpurin kylää Biharin osavaltiossa, joka on Intian köyhin, jumissa Nepalissa.

Tässä heinäkuussa kertoimista ja päistä koostuvan perhemökin ilmapiiri on tukahduttava, tuskin siedettävä. Puun höyryt ärsyttävät hänen kurkkua ja nenäänsä, ja Reshmi Devi sekoittaa ulkona, kun hänen seoksensa kiehuu edelleen. Hänen väsynyt sarinsa paljastaa hauras hahmon, jolla on pyöristetty vatsa. Ympäristössä vesiset riisipellot ulottuvat niin pitkälle kuin silmä näkee, pulleat siat hyödyntävät mutaista maata ja puhvelit märehivät rauhallisesti. Mutta näiden maateiden bukolisten esiintymisten takana, kylissä, on kauhea kurjuus.

Reshmi Devi ja hänen lapsensa, lähellä Sikandarpuria, Patnan alueella (Bihar), 6. heinäkuuta 2021.

Jo kauan ennen Covid-19-pandemiaa, täällä asutettujen perheiden selviytyminen riippui vain vähän. Musaharin yhteisö, kirjaimellisesti “Rotan syövät”, johon he kuuluvat, on yksi niemimaan epäedullisimmista. Yhteisö on velkaa nimensä teokselle, joka meni kerran käsi kädessä kastinsa kanssa: rottien kiinniottaminen. Kastijärjestelmä painaa edelleen voimakkaasti näitä dalitit, joita aiemmin kutsuttiin koskemattomiksi sosiaalisten tikkaiden alaosassa.

“Osa sosiaaliavusta ei saavuta edunsaajia”

“Musaharit kärsivät syrjinnästä, eivät omista maata, ja normaalina aikana he tuskin pystyvät työskentelemään neljästä viiteen kuukauteen vuodessa pelloilla tai rakennustyömailla”, selittää nunna Sudha Varghese, joka on työskennellyt näiden populaatioiden rinnalla yli kaksikymmentä vuotta. “He ovat kärsineet nälästä syntymästä lähtien, se voidaan lukea eniten kärsivien lasten ja naisten kasvoilta”, jatkaa aktivisti makealla äänellä, jonka kaikki tervehtivät hänen matkallaan.

Sudha Varghese, nunna, Danapurissa Batnan alueella (Bihar) 6. heinäkuuta 2021.

Musaharit ovat “Köyhien joukossa köyhät”, aliravitsemuksesta kärsivässä Biharissa. Yli 63% raskaana olevista naisista on siellä aneemisia, noin 43% alle 5-vuotiaista lapsista on tyhmä ja 41% alipainoisia terveysministeriön vuonna 2020 julkaisemien lukujen mukaan. Kun kansallinen synnytys on määrätty maaliskuussa 2020, Reshmi Devi’s perhe upposi syvemmälle ahdistukseen.

Sinulla on 67,87% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Miksi et kokeile tätä