August 4, 2021

Jännityksen lopussa Italia voittaa historiansa toisen euron Englantia vastaan

A 34e peräkkäinen ottelu ilman tappiota ja Euro voitti jännityksen lopussa ja rangaistuksilla Italialle (1-1, 3 välilehti 2), sunnuntai 11. heinäkuuta. Roberto Mancinin pelaajat onnistuivat kaatamaan Englannin, joka vielä pelasi tätä finaalia kotona, luolassaan Wembleyssä, Lontoossa, yli 65 000 kannattajan edessä. Tällä voitolla Italia voitti toisen euronsa vuoden 1968 jälkeen.

Koe ottelu uudelleen: Italia voittaa Euro 2021 voiton jälkeen Englannista rangaistuksilla

Englantilaiset aloittivat kuitenkin finaalin parhaiten. Gareth Southgaten pelaajia jahtaamalla pokaalia vuodesta 1966 lähtien – ja voitettuaan maailmancupin kotona – he eivät hävittäneet panosta ja avasivat pisteete minuutti pelin jälkeen, kun Kieran Trippier toi keskelle toisen keskityksen. Luke Shaw otti hyvän vastaanoton.

Italialaisilla on puolestaan ​​useita teknisiä virheitä. Liian kiireinen hallitsemaan (vähän) Harry Kaneen, Raheem Sterlingin tai Mason Mountin hyökkäyksiä. Kaukana siitä, että tämä esittely oli tyydytetty, englantilaiset työnsivät sitten toisen maalin, mutta heiltä puuttui realismia, ennen kuin hidastivat kauden lopussa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: Giorgio Chiellini, sodan taito ja älykkyys

Tämän kokouksen kasvot ovat melko erilaiset palattuaan pukuhuoneeseen. Terävämpi ja hallitsevampi keskikentällä Italia palauttaa pelitasonsa, joka näkyy tämän euron aikana. Erittäin hyvän Federico Chiesan sysäyksessä italialaiset ketjuttavat mahdollisuuksia onnistumatta kuitenkaan pettämään Jordan Pickfordia. Valo tulee puolustajalta, Leonardo Bonuccilta, joka onnistuu tasoittamaan 67: ssäe. Kulmaan Marco Verratti sijoitti puskun, jonka Pickford loistavasti torjui, mutta Juven puolustaja vetää alueen ja joutuu työntämään pallon vain vasemmalla jalallaan verkkoon. 1-1, pallo keskellä.

Southgaten voimakkaasti kiistetyt valinnat

Nuori Bukayo Saka epäonnistui Englannin viimeisessä laukauksessa Lontoossa 11. heinäkuuta 2021.

Tasapainon jälkeen italialaiset ottavat selvästi etusijan englantilaisia ​​vastaan, joista on tullut erittäin odotettavissa, kuten valmentaja Gareth Southgate, joka teki vähän muutoksia. Mutta muutamassa minuutissa Italia hidastuu ja jopa näkee parhaansa pelaajan, Chiesan, loukkaantuvan. Suuntaa ylimääräistä aikaa. Kun fanit heräävät, Englanti etenee ja saa muutaman mahdollisuuden vaarantamatta kuitenkaan Gianluigi Donnarummaa. Loppujen lopuksi Kolme leijonaa ampuu vain kuusi kertaa 19 italialaista vastaan. Lisäaika ei tuottanut tulosta, vaan vain Southgatea palveli tuomaan Marcus Rashford ja Jadon Sancho kuolevien minuuttien aikana valmistautuakseen rangaistuspotkukilpailuun.

Tämän tukahduttamisen aikana Englanti otti johtoaseman Andrea Belottin epäonnistuneen laukauksen jälkeen (2-1). Mutta takana on kolmen leijonan ja Southgaten berezina: Raschford ja Sancho, palasivat juuri tälle istunnolle, katso heidän laukauksensa Donnarummalta, mikä antaa italialaisille mahdollisuuden ottaa johtoasema. Italialainen maalivahti on suuri sankari tänä iltana, koska Jorginhon epäonnistuneen laukauksen jälkeen hän työntää takaisin nuoren englantilaisen Bukayo Sakan lyönnin ja antaa joukkueensa voittaa tämä euro (3 välilehteä 2).

Italia voitti historiansa toisen euron Lontoossa 11. heinäkuuta 2021.

Tämä on jälleen yksi takaisku Englannille, joka on pelannut kuusi seitsemästä kotikilpailupelistä. Ja Southgaten valinnoista ottelun lopussa keskustellaan todennäköisesti maanantaina hyvin englantilaisessa mediassa. Italian puolella, joka saapui tähän kilpailuun suurella varmuudella pelinsä suhteen, valmentaja Roberto Mancini vihkii sen. Otettuaan joukkueen, joka ei ollut päässyt vuoden 2018 maailmanmestaruuskilpailuihin, hän johti sen kolme vuotta myöhemmin Euroopan katolle.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: Wembleyssä Gareth Southgaten lunastus koko maan edessä

Valikoimamme artikkeleita Euro 2021: stä

Maailma

vierailusivusto