July 28, 2021

kaksi edustajaa eroaa tasavallan tuomioistuimesta

Kaksi varajäsentä – yksi liikkeellä olevasta tasavallasta (LRM), toinen republikaaneista (LR) – ilmoitti eroavansa tasavallan tuomioistuimesta kieltäytyessään osallistumasta “Oikeudenmukaisuuden näennäisyys”, heidän mukaansa oikeusministeri Eric Dupond-Morettin seuraavasta kutsusta.

CJR – ainoa elin, joka on valtuutettu tuomitsemaan hallituksen jäseniä heidän tehtäviään hoitaessaan – koostuu kahdestatoista parlamentin jäsenestä (kuusi kansalliskokouksen valitsemasta ja kuudesta senaatin valitsemasta) ja kolmesta tuomioistuimen tuomarista. Kassaatio.

Eturistiriidasta epäilty sinettien pitäjä kutsutaan perjantaina CJR: ään syytteeseen – ensin virassa olevalle ministerille. Dupond-Morettin epäillään käyttäneen ministerin tehtäviään selvittäessään tapauksia, joissa hän oli ollut mukana asianajajana, määräämällä hallinnollisia tutkimuksia useille tuomareille, mukaan lukien kolme valtiovarainministeriöltä (PNF).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Eric Dupond-Morettiin kohdistuvaa ”laitonta etujen ottamista” koskeva tutkimus nopeutuu

Naïma Moutchou, Val-d’Oisen kansanedustaja ja ammatinharjoittaja, “Kourallisen tuomareiden peittämätön halu vähentää poliittiseksi voimattomuudeksi nimityksessään hylättyjen sinettien haltija herättää kysymyksiä”.

“Koska jos nykyinen tutkimus kohdistuu Eric Dupond-Morettiin väitetyn vuoksi eturistiriitoja pyrkii saamaan ministerin syytteen niin, että hän eroaisi, kuten jotkut tuomarit ovat ilmoittaneet varauksetta, institutionaalinen ongelma on erittäin vakava, koska laiton vastavoima olisi asennettu “, hän kirjoitti lauantaina 10. heinäkuuta sarakkeessa Sunnuntai-sanomalehtija lisäsi, että hän luopui CJR: n nimittävän tuomarin tehtävistä, jotta ei “Osallistu tähän oikeudenmukaisuuden näkemykseen”.

Lue myös salauksen purku: Eric Dupond-Moretti on edessään eturistiriitojen koettelemuksella

“Ennennäkemätön hyökkäys toimeenpanovaltaan”

Mminä Moutchou poseeraa ohimennen “Juhlallisesti tuomareiden tosiasiallisen vastuun periaate” koska hänen mukaansa “Oikeusviranomaisen riippumattomuus merkitsee myös vastuuta”.

Maanantaina oli vuorossa Val-d’Oisen varajäsen Antoine Savignat (LR), joka on myös ammatiltaan asianajaja, eroamaan tehtävästään CJR: n aputuomarina, koska hän ei halua “Niiden kiusaus käyttää auktoriteettiaan henkilökohtaisempien tai yritystavoitteiden saavuttamiseksi.

“Kun tuomareiden ammattiliitot tekivät CJR: lle valituksen ministeriä vastaan” on ollut “Kansallisessa lehdistössä, jota kaksi Ranskan korkeinta tuomaria allekirjoittivat, tribuutti, voimme vain ihmetellä oikeusviranomaisen riippumattomuutta ja puolueettomuutta”, hän syyttää lehdistötiedotteessa. “Nämä tuomarit hyökkäävät ennennäkemättömän hyökkäyksen toimeenpanovaltaan ja yleisemmin instituutioidemme tasapainoon.”, sanoo herra Savignat.

Vuosi sitten nimitetty herra Dupond-Moretti toistaa puolestaan ​​olevansa “Erittäin rauhallinen”.

Lue myös Eric Dupond-Morettin häiritsevä strategia

Maailma

hänen