August 3, 2021

Kuubassa ennennäkemättömät mielenosoitukset hallitusta vastaan

Tuhannet kuubalaiset osoittivat sunnuntaina 11. heinäkuuta eri puolilla maata talouskriisistä raivostuneena, pulojen raivostuttamana ja loputtomien jonojen uupuneina melkein tyhjien myymälöiden kioskien edessä. ”Vapaus! “, ”Alas diktatuurin kanssa! “Ja” Emme pelkää! “. Näiden historiallisten mobilisointien edessä Kuuban hallitus ilmoitti olevansa valmis puolustamaan vallankumousta “Riippumatta kustannuksista”, kun taas Washington on varoittanut Havannaa väkivallan käytöstä.

Presidentti Miguel Diaz-Canel kutsui yllättyneenä tästä kansannoususta, joka puhkesi useissa maan kaupungeissa, mukaan lukien pääkaupunki, kannattajiaan vastaamaan kadulla. “Käsky taisteluun on annettu. Kadulla vallankumoukselliset! “, käynnisti televisiopuheessa presidentin, joka syytti “Kuuban ja amerikan mafia” olla tämän kansannousun takana. “Kehotamme kaikkia maan vallankumouksellisia, kaikkia kommunisteja menemään kaduille, joissa näitä provokaatioita tapahtuu, nyt ja lähipäivinä. Ja kohdata heidät päättäväisesti, päättäväisesti ja rohkeasti ”, hän lisäsi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Castron sivun kääntyessä Joe Biden unohtaa Kuuban

Toimittajien edessä Kuuban presidentti syytti jälleen kerran Yhdysvaltojen pakotteita kriisin vastuusta: “Jos haluat ihmisten olevan parempia, poista ensin kauppasaarto. “ Miguel Diaz-Canel kuitenkin myönsi sen ”Ihmiset” olivat “Tule ilmaisemaan tyytymättömyyttään”, puheen ollen “Disorientoituneet vallankumoukselliset”. Lisää että he olivat “Lukuisia”, ja hänen ” ensimmäiset, jotka ovat valmiita antamaan henkensä tämän vallankumouksen puolesta “, hän vakuutti.

Internet-leikkaus

Hallituksen vastaiset mielenosoitukset alkoivat spontaanisti aamulla, erittäin harvinainen tapahtuma tässä kommunistisen puolueen hallinnoimassa maassa (PCC, yksi puolue), jossa ainoat valtuutetut kokoukset ovat yleensä puolueen kokouksia. Tietojournalismin sivusto Varasto on tunnistanut vähintään 25 kokoontumista saaren eri kaupungeissa. Suurin osa heistä lähetettiin suorana sosiaalisissa verkostoissa maassa, jossa mobiilin Internetin saapuminen joulukuussa 2018 toi kansalaisyhteiskunnan vaatimukset julkiselle aukiolle ennennäkemättömällä tavalla. Keskipäivästä lähtien 3G-pääsyä rajoitettiin myös suuressa osassa maata. Se palautettiin vasta illan puolivälissä.

Sinulla on 51,34% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

verkkosivustot