August 2, 2021

Laajennettu terveystodistus, pakollinen rokotteet hoitajille … Mitä muistaa Emmanuel Macronin ilmoituksista Covid-19-epidemian elpymisen edessä

“Jos emme toimi nyt, tapausten määrä jatkaa kasvuaan ja johtaa väistämättä lisääntyneisiin sairaalahoitoihin elokuussa.” Emmanuel Macron pisteytti ”i” -merkin maanantaina 12. heinäkuuta. Tasavallan presidentti esitteli uusia toimenpiteitä Covid-19-epidemian hillitsemiseksi, kun taas erittäin tarttuvan Delta-muunnoksen levitys etenee Ranskassa. Emmanuel Macron ilmoitti erityisesti terveyslaitosten henkilökunnan rokotusvelvollisuudesta ja terveysluvan jatkamisesta. Noin kaksikymmentä minuuttia kestäneessä puheenvuorossa valtionpäämies kuvaili myös viisivuotiskautensa kymmenen viimeisen kuukauden kulkua ja kutsui esiin työttömyysvakuutuksen ja eläkkeiden uudistuksen. Tässä on mitä muistaa hänen puheestaan.

Pakolliset rokotukset terveydenhoitolaitosten henkilökunnalle 15. syyskuuta mennessä

Rokotus tehdään pakolliseksi “Hoitohenkilökunta sairaaloissa, klinikoilla, vanhainkodeissa, vammaisten laitoksissa, kaikille ammattilaisille tai vapaaehtoisille, jotka työskentelevät vanhusten kanssa tai heikossa asemassa, myös kotona”, ilmoitti Emmanuel Macron.

Näillä ammattilaisilla on “15. syyskuuta asti” rokottaa. Tästä päivästä lähtien heidän on täytynyt hyötyä täydellisestä rokotusohjelmasta, ja siksi he ovat saaneet kaksi annosta (tai vain yhden, jos henkilö on jo saanut Covid-19-tartunnan), täsmentää Elysee franceinfolle. Of “Tarkastukset suoritetaan” ja “Sanktiot otetaan”, lisäsi valtionpäämies. “Jos olet hoitaja 15. syyskuuta alkaen, et ole rokotettu, et voi enää työskennellä eikä sinulle makseta palkkoja”puolestaan ​​varoitti terveysministeriä Olivier Vérania, LCI: llä Maanantai-ilta.

“Tilanteen kehityksestä riippuen meidän on esitettävä itsellemme kysymys pakollisesta rokotuksesta kaikille ranskalaisille”, sanoi Emmanuel Macron, joka toistaiseksi antaa “Luottamuksen valinta”. Lisäksi lukuvuoden alusta alkaen järjestetään muistutuskampanja ensimmäisille rokotetuille, “Eli tammikuussa ja helmikuussa”. Tämä koskee vanhuksia ja joitain heikkoja ihmisiä.

Terveyslippu ulotettiin 21. heinäkuuta “vapaa-ajan ja kulttuurin paikkoihin”

21. heinäkuuta alkaen terveyskortin käyttöä jatketaan “Vapaa-ajan ja kulttuurin paikkoihin” toi yhteen yli 50 ihmistä, selitti Emmanuel Macron. Konkreettisesti kaikille yli 12-vuotiaille ihmisille “Sinulla on oltava rokotettu tai sinulla on oltava äskettäin negatiivinen testi päästäksesi esitykseen, huvipuistoon, konserttiin tai festivaalille”, yksityiskohtaisesti valtionpäämies. Elokuvateatterit ja teatterit ovat myös kyseisten paikkojen joukossa, ranskalainen tiedotus opetti Elysee. Tähän asti terveyskorttia on jo käytetty tietyissä konserteissa ja kulttuuritiloissa, joissa on yli 1000 ihmistä.


Kohti ravintoloiden ja junien terveysluvan jatkamista elokuussa

Työn alla, “Elokuun alusta alkaen terveyskortti on voimassa kahviloissa, ravintoloissa, sairaaloissa, vanhainkodeissa, lääketieteellisissä sosiaalipalveluissa ja kaukoliikenteessä” kuten lentokoneet “Junat ja linja-autot pitkille matkoille”, sanoi Emmanuel Macron. “Aiomme pidentää terveyslippua mahdollisimman paljon kannustaaksemme mahdollisimman monia teistä rokotuksiin”, hän iski. BFMTV: ssä hallituksen edustaja Gabriel Attal tarkensi, että passia pyydetään myös asiakkailta, jotka haluavat istua terassilla.

Laajennus sisällytetään parlamentille toimitettavaan lakiehdotukseen, joka kutsutaan koolle “Ylimääräinen istunto 21. heinäkuuta”, lisäsi presidentti.

“Vahvistettu” rajavalvonta riskimaiden kansalaisille

“Tästä viikosta”, rajavalvonta “Vahvistetaan edelleen riskimaiden kansalaisten osalta, rokottamattomien matkustajien pakotettu eristäminen 21. heinäkuuta alkaen”, sanoi Emmanuel Macron määrittelemättä kuitenkaan kohdemaiden luetteloa.

PCR-testejä ei enää korvata syksystä alkaen

Lisäksi“syksy”, PCR-seulontatestit “Maksetaan, paitsi lääkemääräys”. Tämä päätös on tehty “Rokotusten kannustaminen kokeiden moninkertaistamisen sijaan”, perusteli Emmanuel Macron. Tämä toimenpide näkyy myös parlamentille toimitetussa tekstissä. BFMTV: n vieraana maanantai-iltana hallituksen edustaja Gabriel Attal tarkensi, että myös antigeenitestit koskisivat.

VIDEO. "Tänä syksynä PCR-testit maksetaan, ellei lääkäri ole määrännyt niitä."

Réunionissa ja Martiniquessa palautettiin ulkonaliikkumiskielto

Terveystilanne julistetaan tiistaina Martiniquen ja Reunionin ministerineuvostossa, ja ulkonaliikkumiskielto vahvistetaan, myös valtionpäämies ilmoitti. Epidemia etenee erityisesti näillä kahdella alueella. Réunionissa ilmaantuvuusaste oli 168,7 tapausta 100 000 asukasta kohti 2.-8.7. Viikolla, kun taas kansallisesti 34,7 tapausta Ranskan kansanterveystietojen mukaan. Martiniquessa tämä osuus oli 210,5 samana ajanjaksona.

VIDEO. "Martiniquen ja Réunionin terveystilanne julistetaan huomenna "

Työttömyysvakuutusuudistus “toteutettu œtyö 1. lokakuuta alkaen “

Sitten valtionpäämies vaihtoi aihetta keskustellakseen tavoitteistaan ​​viisivuotiskautensa loppuun mennessä mainitsemalla erityisesti kiistanalainen työttömyysvakuutuksen uudistus. Alun perin 1. heinäkuuta sovitun soveltamisen keskeytti valtioneuvosto ”Täysin toteutettu 1. lokakuuta alkaen”.

Emmanuel Macron puhui myös eläkeuudistuksesta, jonka pitäisi olla “Kihloissa” alkaen “Että terveysolosuhteet täyttyvät”. Tasavallan presidentti vahvisti halunsa poistaa erityisjärjestelmät. Nykyisten ja lastemme eläkkeiden suojaamiseksi veroja korottamatta on oikeudenmukaista ja tehokasta muuttaa eläkejärjestelmäämme “, hän vetosi edelleen.

“Työtulot” nuorille, joilla ei ole työtä tai koulutusta

“Esitän lukuvuoden alussa nuorten sitoutumistulot, jotka koskevat nuoria, joilla ei ole työtä tai koulutusta”, ilmoitti lopulta Emmanuel Macron. Tämä “Sitoutumistulot” on osa “yleisen nuorisotakuu” -hankkeen jatkuvuutta, ja sen pitäisi antaa mahdollisuus yleistää vaikeimmin kärsivien 16-25-vuotiaiden nuorten työllistymisreittien palkka.

François Hollanden viiden vuoden toimikaudella luotu “yleinen nuorisotakuu” on integraatiomekanismi, joka tarjoaa tällä hetkellä tietyille tämän ikäryhmän nuorille ilman työtä, opintoja tai koulutusta kuukausittaisen korvauksen, joka on lähes 500 euroa kuukaudessa. Vastineeksi edunsaajat sitoutuvat käymään intensiivisen ja kollektiivisen integraatiokurssin paikallisessa lähetystyössä.etsi lisää