August 1, 2021

Lainvalintavaalit, Etiopian historiallinen epäonnistunut mahdollisuus

Mikään ei olisi pitänyt tapahtua näin. Yleiset vaalit, jotka vihdoin tapahtuivat Etiopiassa 21. kesäkuuta ja joiden tulokset ilmoitettiin lauantaina 10. heinäkuuta, päättyivät hyvinvoinnin puolueen, joka on uusi puolue, jossa pääministeri Abiy Ahmed juurrutti osittain uudistuksen, kiihkeällä voitolla. animoi hänet, kun hän tuli valtaan huhtikuussa 2018. Mutta kolme aluetta kymmenestä ei voinut äänestää, sota jatkuu Tigrayn alueella, pohjoisessa, ja epävakaus uhkaa kaikkialla. Paperilla rikkoutuminen on kuitenkin ollut vähäistä näiden vaalien aikana, jotka pidettiin kaikilla kertoimilla, sen jälkeen kun niitä oli lykätty useita kertoja alkuperäisestä päivämäärästä, 29. elokuuta 2020.

Lue myös Etiopia äänestää huolen ja väkivallan keskellä

Mikä on tämän kuulemisen tarkoitus? Hyvinvointipuolue hallitsee parlamenttia, kun sillä on 410 paikkaa 436: sta (yhteensä 547). Siksi varajäsenet voivat valita Abiy Ahmedin. “Nämä ovat kaikkein vapaimpia, oikeudenmukaisimpia ja juurtuneimpia moniarvoisuuteen, jonka Etiopia on koskaan tuntenut”, väitti, että entinen hallituskoalitio, Etiopian kansojen vallankumouksellinen demokraattinen rintama (EPRDF), oli nimittänyt huhtikuussa 2018, valtaamaan Haile Mariam Dessalegnilta vallan sammumisen ilmapiirissä.

Tukahduttaminen

Abiy Ahmedilla oli aikaa vuoden 2019 lopussa toteuttaa suunnitelmansa hajottaa tämä koalitio ja korvata se ainoalla Hyvinvointipuolueella. Tietyt joukko puolueita, erityisesti Oromian alueen (40 miljoonaa asukasta, väkirikkain) puolueet, uskovat, että federalismin loppu merkitsee yhden suuntauksen, Amharasin yhteisön, jonka pääministeri ympäröi, hallinnan varmistamista. itsensä pudotettuaan Oromon virkamiesten, mukaan lukien hänen entisen mentorinsa, Lemma Megersan, kanssa.

Lue myös Etiopia: Oromiassa voimakas epäluottamus hallitsee 21. kesäkuuta pidettäviä parlamenttivaaleja

Tämä voitto “Historiallinen”, Abiy Ahmedin sanoin lauantaina, ei todennäköisesti ole merkittävää roolia. Luvut (erityisesti yli 90 prosentin osallistuminen) eivät yksinään voi tiivistää maan tilannetta. Historiallisesti nämä vaalit olisivat voineet olla. Abiy Ahmed tuli Etiopian johtoon vuonna 2018 poliittisen ympäristön pitkän heikkenemisen jälkeen vuonna 1991 valtaan tulleiden neljän puolueen koalition EPRDF: n sortamisen ja äärimmäisen hankautumisen takia kaatamalla kommunistisen DERG-hallinnon. . Tämä koulutus oli osa tarkkaa perustuslaillista kehystä, joka järjestettiin “kansojen” (alueellisten etnisten ryhmien) federalismin ympärille. Viime kädessä se oli myös retorinen pukeutuminen vähemmistöpuolueen, Tigrayn kansan vapautuksen kansanrintaman (TPLF), dominointiin.

Sinulla on 46,62% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Ota selvää täältä