August 3, 2021

Maahanmuuttajat sanovat, että heitä kohdellaan “roskana” ja tuomitsevat epäoikeudenmukaisuuden SEF: ssä

Noin sata maahanmuuttajaa kokoontui tänä sunnuntaina Lissabonissa väittäen, että heitä kohdeltiin “roskana” ja varoittivat “epäoikeudenmukaisuudesta” myöntää oleskelulupia online-salasanajärjestelmässä.

“Olemme kyllästyneet tähän tilanteeseen, suurin syy mielenosoitukseen on epätoivo, he pakottavat meidät olemaan järjestelmässä 24 tuntia vuorokaudessa etsimässä avointa työpaikkaa, ja olemme työntekijöitä, emme ole rikollisia, maksamme veroja ja Hallituksen on katsottava tämä ”, kertoi mielenosoituksen järjestäjä Luse, Juliete Cristina.

Tälle brasilialaiselle, joka on ollut Portugalissa vuodesta 2019 ilman oleskelulupaa, salasanojen myöntämisjärjestelmä ulkomaalaisten ja rajaviraston (SEF) tietokonealustan kautta kannustaa laittomuuteen ja kiristämiseen.

On ihmisiä, jotka menestyvät onnella, toiset maksavat, asianajaja yritti veloittaa minulta 300 euroa [por uma vaga para atendimento pelo SEF], ja epätoivossa hetki, ollessaan täällä kolme tai neljä vuotta, päätyy maksamaan, mutta en maksa, koska se on epäreilua ”, sanoi maahanmuuttaja lausunnoissaan Lusalle Terreiro do Paçossa, Lissabonissa.

Maahanmuuttajat puolustavat, että oleskeluluvan myöntäminen tapahtuu kronologisessa järjestyksessä ja että prosessi on automatisoitu siitä hetkestä lähtien, kun SEF antaa ‘vihreän valon’ digitaalisesti toimitettavien asiakirjojen vastaanottoon, väittäen, että “ei ole mitään syytä olla tässä tuskassa ”asiakirjojen hyväksymisen jälkeen.

.

vierailla tällä sivulla