August 1, 2021

neljä ehdokasta virallisesti ehdokkaana ympäristönsuojelijalle

Parlamenttiedustaja Delphine Batho, Euroopan parlamentin jäsen Yannick Jadot, Grenoblen pormestari Eric Piolle ja entinen Euroopan ekologia-vihreät (EELV) Sandrine Rousseau kohtaavat toisiaan syyskuussa presidentinvaalien ekologien esivaaleissa validoinnin jälkeen. sponsorointistaan ​​yöllä sunnuntaista 11. maanantaihin 12. heinäkuuta.

Ympäristöperhe järjesti lehdistötilaisuuden maanantaiaamuna pariisilaisessa brasserie’ssa esitelläkseen neljä ehdokasta, jotka saivat 28 tarvittavaa tukea, 219 sponsorista, jotka jaettiin viiden organisaation (EELV, Génération.s, Mouovern des progressistes, Génération écologie, Independent Ecologist Alliance), jotka pystyivät äänestämään seitsemän ilmoitetun ehdokkaan puolesta.

Keskikeskeinen ehdokas Jean-Marc Governatori, joka oli valittanut, että Corinne Lepage poisti keskiviikkona Cap 21: stä poissulkemansa sponsoroinnin, koska eräitä sitoumuksia pidettiin kiinni, ei kerännyt riittävästi sponsorointia.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Presidentti 2022: Ympäristönsuojelijoiden esivaalit käynnistettiin neljälle ehdokkaalle

Ekologinen esivaali, jonka ensimmäinen kierros järjestetään 16.-19. Syyskuuta ja toinen 25.-28. Syyskuuta, “Tulee back-to-school -tapahtuma”, väitti järjestäjäryhmän jäsen Hélène Hardy, joka lupasi « [au moins] kaksi keskustelua ” neljän ehdokkaan välillä.

Vaikka “kapinallinen” Jean-Luc Mélenchon on jo ehdokkaana vuoden 2022 presidentinvaaleihin ja Pariisin sosialistinen pormestari, Anne Hidalgo, joka kokoontuu tukemaansa maanantaina Villeurbannessa, on sulkenut pois ajatuksen sosialistisesta esivaalista, ympäristönsuojelijat ovat mainostaneet valintansa. “Olemme ainoat, jotka ovat selkeitä presidentinvaaleista avoimella, avoimella ja demokraattisella prosessilla, jotta kaikki voivat navigoida”, sanoi Hélène Hardy.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Presidentti 2022: Ympäristönsuojelijat pelkäävät, että ensisijainen tapahtuma muuttuu sisäiseksi sodaksi

”Kaikki ei ole pelattu välillä Macron ja Le Pen »

Ympäristönsuojelijoiden on kuitenkin vastattava haasteeseen osallistua kesällä määrättyyn ensisijaiseen aiheeseen. Eric Piolle on myös tunnustanut, että sosialistipuolueen (PS) vuonna 2017 saavuttama kahden miljoonan äänestäjän määrä oli vaikea saavuttaa digitaalisella äänestysvaihtoehdolla, puolueella ei myöskään ollut ”Vahvuus [financière et militante] järjestää fyysinen äänestys.

Erojensa lisäksi neljä kilpailijaa oli paikalla maanantaiaamuna, “Kutsu kaikki yhdessä ranskalaisia ​​liittymään massiivisesti antaaksemme ekologialle sysäyksen, jota se tarvitsee voittaakseen presidentinvaalit”, käynnisti Delphine Bathon.

Äänestykset eivät aseta yhtään tutkimuksissa testattua vasemmistolaista ehdokasta pääsemään presidentinvaalien toiselle kierrokselle? Ensisijaisella on tehtävä sanoa se “Ei, ympäristönsuojelija vasemmalle ei ole kuollut” ja “Kaikkea ei toisteta Macronin ja Le Penin huhtikuussa 2022 pidetyssä äänestyslokerossa”, väitti Sandrine Rousseau.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Presidentti 2022: miten LRM, LR ja RN yrittävät hylätä “sovittamattomat” vasemmistot

Sandrine Rousseau korosti eroaan: ”Taloustieteilijä, opettaja, feministi, käytän ekologiaa kaikille, joka ilmentää sosiaalisia ja yhteiskunnallisia liikkeitä. “ Syksyllä julistettu, EELV: n entinen apulaissihteeri, joka oli lähtenyt poliittisesta elämästä sen jälkeen, kun hän oli esittänyt muiden naisten kanssa senaattori Denis Baupinia vastaan ​​esitetyn seksuaalisen väkivallan syytökset, toivoo ravistelevan Yannick Jadotin ja Ericin välistä kaksintaistelua. Piolle.

Euroopan parlamentin jäsen ja vuoden 2019 menestyvän eurooppalaisen listan entinen päällikkö nauttii mielipidekyselyjen mukaan suurinta tunnettuutta jäljittämällä yrittäjien tuen saavan ekologian tietä. Eric Piolle, hän luottaa voittokokemuksen kokemukseen kahdesti, että hän toimi Grenoblessa kaikilla vasemmistovoimilla, joita hän kutsuu “Humanistinen kaari”. Hän vaati sosiaalista ulottuvuutta ja huolehti myös siitä, ettei hän pääse vain kaikkien aikojen militanttien suosikkiehdokkaalle: “En ole koskaan asettanut jalkaani EELV: n liittoneuvostoon, en ole koskaan allekirjoittanut ehdotusta elämässäni. “

Yannick Jadot on kulunut päinvastaista polkua viime kuukausina: joskus kritisoitu hänen etäisyydestään puolueen ja vasemmiston identiteetistä, hän järjesti vasemmiston kokouksen huhtikuussa tai jopa osallistui EELV: n liittoneuvostoon lauantaina. “Ekologinen perhe on yhtenäinen, ei ole epäilystäkään, ja olen ylpeä siitä, että olen osa sitä”, hän vakuutti herättämällä “Hänen uskollisuutensa vuodesta 1999”.

Mitä tulee Delphine Bathoon, joka on “Pienennä”, hän toivoi, että ensisijainen ei ollut itse asiassa “Varattu puolueen jäsenille”tietäen, että EELV: n tai Génération.s: n militantti tukikohta ei keskity ensisijaisesti siihen, entinen sosialisti, joka ei halua liittoutumia vasemmalle.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Presidentti 2022: vasemmalla, poliittinen kesä maaseudulla

Maailma AFP: n kanssa

Lisätietoja