July 31, 2021

Ranska: Macron ilmoitti terveystyöntekijöiden pakollisesta rokotuksesta

Ulkomaat Ranska

Macron ilmoitti pakollisesta rokotuksesta terveydenhuollon työntekijöille

“Osa velvollisuutesi” – Macron esittelee pakollisen rokotuksen terveydenhuollon työntekijöille

Ranskan terveydenhuollon työntekijät on rokotettava 15. syyskuuta mennessä. Muussa tapauksessa terveysministeriön mukaan he eivät enää voi työskennellä eikä palkkoja. Macron perusteli tämän koronaviruksen delta-variantin nopealla leviämisellä.

Delta-vaihtoehdon leviämisen vuoksi Ranskassa presidentti Emmanuel Macron ilmoitti uusista suojatoimenpiteistä televisiopuheessa. Tähän sisältyy pakollinen rokotus terveydenhoitohenkilöstölle.

FRanska ottaa käyttöön pakolliset rokotukset terveydenhoitohenkilöstölle. Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti TV-puheenvuorossa maanantai-iltana. Työntekijät, jotka ovat yhteydessä potilaisiin, olisi rokotettava 15. syyskuuta mennessä.

Vaikka terveydenhoitoalalla on suuri tartuntariski, monet hoitajat ovat edelleen rokottamattomia. Ranskan rokotuskampanja on hiljattain menettänyt vauhtia. Tarttuvampi Delta-muunnos on nyt hallitseva myös Ranskassa. Toinen korona-aalto uhkaa syksyllä.

“Jos emme toimi nyt, määrä ja toimitukset klinikoille kasvavat”, sanoi Macron.

Tapausten määrän lisääntyessä Macron ilmoitti myös koronan sääntöjen tiukentamisesta. 21. heinäkuuta alkaen negatiivinen koronatesti tai todistus rokotuksesta tai toipumisesta vaaditaan elokuvateatterissa. Tämä pätee heti, kun yli 50 ihmistä kokoontuu. Todistusta vaaditaan tällä hetkellä vain, jos ihmisiä on yli 1000. Elokuusta alkaen Macronin mukaan todistus on pakollista myös kaukojunissa, baareissa, ravintoloissa, ostoskeskuksissa ja sairaaloissa. Tätä varten on kuitenkin ensin annettava vastaava laki.

Ranskan hallitus uskoo, että jopa 95 prosenttia ranskalaisista on rokotettava, jotta epidemia saadaan hallintaan.

Hieman aiemmin Kreikka oli myös ilmoittanut, että rokotus on pakollinen. Pääministeri Kyriakos Mitsotakisin mukaan sitä sovelletaan vanhusten kodeissa oleviin työntekijöihin elokuun puolivälistä alkaen ja terveydenhuoltoalalle 1. syyskuuta. Italiassa lääkäreille ja muulle lääkintähenkilöstölle on annettu pakollinen rokotus toukokuusta lähtien. Saksassa keskustellaan sen käyttöönotosta päiväkotien ja koulujen henkilökunnalle.

.

Lisätietoja