August 2, 2021

Sairaalassa hätätilanteet paineen alla kesäksi

”Pakotettu käsi ja särkynyt sydän. “ Näin hätälääkäri Karine Humbert kertoo ennennäkemättömän päätöksen, joka on tehty yhdessä hänen valvomastaan ​​hätäosastosta, Hénin-Beaumontin (Pas-de-Calais) poliklinikan päätöksestä. Tiistaina 6. heinäkuuta lähtien se on ollut virallisesti suljettu klo 20.00–8.00 elokuun loppuun asti.

Potilaat, jotka käyttävät ”15”: tä (SAMU), ohjataan neljään läheiseen sairaalaan (Douai, Lens, Béthune, Seclin), patologiansa mukaan. Asukkaita pyydetään olemaan enää menemättä kaupungin päivystyshuoneeseen, vaikka hätälääkäri on aina läsnä tarvittaessa, hoitamaan sairaalan sisäisiä hätätilanteita ja potilaita, jotka on otettu vastaan ​​ennen yökatkaisua. Uusi sääntö, jota ei ole vielä täysin integroitu alueelle: muutama ihminen ilmestyi edelleen väliaikaisen keskeytyksen ensimmäisinä iltoina – aina pienissä hätätilanteissa, jotka pystyttiin hoitamaan.

“Se on ensimmäinen, ja emme tietenkään näe sitä kovin hyvin. Hätätilanteet ovat tervetulleita ympäri vuorokauden, se on kirjoitettu kaikkiin oviimme, se on ydinliiketoiminta, kertoo yhdistyksen hospitalière Nord Artois -klinikoiden yhteisen edun mukaisen yksityisen terveyslaitoksen lääkäri. Tiedämme, että kuorma, jota emme enää ota, siirretään muille, joilla on jo paljon toimintaa … Mutta meillä ei ole muuta vaihtoehtoa. “ Ei muuta vaihtoehtoa, koska lääketieteelliset resurssit eivät enää voi taata “Turvallisuus”, hän kertoo hätälääkäreiden määrästä. “Emme halua, että potilas menettää mahdollisuuksiaan”, puolustaa johtaja, joka on 53-vuotias myöntää helpottuneensa kumppaniensa kanssa löydetystä ratkaisusta alueella.

Kertyneet lähdöt

Ongelma voi hyvinkin olla toistuva kesäkaudella sairaalassa, ja kun kiireellisten lääkäreiden väestötiedot ovat riittämättömät useiden vuosien ajan, se saa uuden ulottuvuuden Covid-19: n aiheuttaman 16 kuukauden kriisin jälkeen. Joidenkin 630 hätäosaston jännite on sellainen, että jotkut alueet joutuvat tekemään radikaaleja päätöksiä, kuten Hénin-Beaumont, kun taas monet sairaalat valmistautuvat kesään “Erityisen jännittynyt”, hätäapuyhdistysten ja -yhdistysten mukaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Yleislääkäri etsii epätoivoisesti korvausta tälle kesälle

Tässä 25 000 asukkaan Pas-de-Calais’n kaupungissa lähtöä hätäpalvelusta on kertynyt keväästä lähtien. Kaksi erilaisten lääkäreiden eroa, jotka lähtivät muihin laitoksiin, sitten osastopäällikön, sitten kolme pitkää sairauslomaa… “Muutamassa kuukaudessa työvoima on heikentynyt jyrkästi”, kuvaa Karine Humbertia tästä palvelusta, joka kärsi vain pienestä alijäämästä, 2,5 kokopäiväistä ekvivalenttia 13: sta, noin 80-85 kertaa päivässä (mukaan lukien 20-25 yöllä). Korttitalo romahti valmisteltaessa kesäaikatauluja juhlapyhien kanssa: “Jokaisen täytyy levätä, ihmiset ovat fyysisesti ja henkisesti väsyneitä, neljännen aallon haamu on jo roikkunut”, korostaa johtaja, joka muistuttaa, että Covid-19 on vaikuttanut 50 prosenttiin päivystyslääkäreistä.

Sinulla on 65,81% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso, mitä löysin