July 31, 2021

Shenyangissa, koilliseen Pekingistä, teollisuushistoria ja vanhat “lumilautailijat”

Pekingin kirje

Lähes joka aamu esplanadi tarjoaa saman hämmästyttävän spektaakkelin. Noin viisitoista miestä on pukeutunut polvisuojiin, kypäriin ja joihinkin jääkiekkomailoihin, ja heillä on luistimet ja he harrastavat intohimoaan: pyörivät suurella nopeudella monumentaalisen veistoksen ympärillä, joka istuu neliön keskellä, nykyaikaisten rakennusten ympäröimänä, tai hemmottele itseään “konkreettisen jääkiekon” peli ystävien kanssa. Jotkut ovat jopa tehneet oman materiaalinsa puolivälissä rullaluistelun ja rullalautailun välillä, joita he kutsuvat“Yksijalkainen aasi”.

Tapahtumassa ei ole mitään poikkeuksellista, jos nuorin ei ollut yli 60-vuotias ja vanhin melkein 80-vuotias. On selvää, että nämä ihmiset ovat olympiamuodossa, ja heillä ei ole juurikaan kadehdittava terveys- tai eurooppalaisia ​​eläkeläisiä. Heidän elämänsä ei kuitenkaan ole aina ollut helppoa. Kaukana sieltä. Nämä lautaurheilun ystävät asuvat Lenyoningin pääkaupungissa Shenyangissa. Tämä yli 7 miljoonan asukkaan kaupunki, joka sijaitsee 700 km Pekingistä koilliseen, tiedetään olleen Kiinan terästeollisuuden sydän 1900-luvun loppuun asti.e vuosisadalla. Suurin osa näistä miehistä on entisiä terästyöntekijöitä. Kaksikymmentäviisi vuotta sitten tällä Tie Xi -alueella asui lukemattomia teollisuuden katedraaleja, jotka olivat yhtä saastuttavia kuin alijäämäiset. Nykyään muuntaminen on melkein saatu päätökseen, ja juuri vuonna 1905 sijaitsevan “virkistyskeskuksen”, entisen tehtaan, joka muutettiin teini-ikäisten kauppa- ja kulttuurikeskukseksi, edessä nämä eläkeläiset pitävät hauskaa kuin lapset.

”Elämä oli tietysti kovaa. Olemme työskennelleet jopa sunnuntaisin maksamatta. Puheenjohtaja Maon menestyksestä. Pitäisikö meidän olla typeriä! “, muistaa pilkkaavasti 76-vuotiaan jääkiekkoilijan toveriensa halveksivan katseen alla. Mutta tämä peilikaapin tavoin rakennettu mies ei valittaa: tänään hän onnistuu jopa säästämään, jotta tyttärentytär voi mennä yliopistoon.

“Nuoret lähtevät”

70-vuotias entinen sotilas lakkaa kääntymästä kanssamme. “Ranska on edelleen suuri maa diplomaattisella tasolla, mutta taloudellisesti laskee Saksa. Tiedän, että lapseni työskentelevät BMW: ssä. “ Kolmas, entinen työntekijä, vahvistaa: ”Elämä on nyt miellyttävämpää kuin ennen. Mutta Shenyangilla ei ole enää sitä merkitystä kuin aiemmin, ja nuoret lähtevät. ” Hänen omat lapsensa ovat myös Pekingissä.

Sinulla on 54,65% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Miksi et yrittäisi täältä