August 2, 2021

vihaa puhkeaa kaduilla, vallankumoukselliset kutsutaan kostoksi

Talouskriisin ylittyessä tuhannet kuubalaiset osoittivat sunnuntaina 11. heinäkuuta koko maassa mielenosoituksia ”Vapaus! “ ja ”Alas diktatuurin kanssa! “, Presidentti Miguel Diaz-Canel puolestaan ​​kehotti kannattajiaan vastaamaan kadulla.

“Käsky taisteluun on annettu, kadulla vallankumoukselliset!” “, käynnisti televisiopuheessa presidentin, joka syytti “Kuuban ja amerikan mafia” olla tämän kansannousun takana. “Kehotamme kaikkia maan vallankumouksellisia, kaikkia kommunisteja menemään kaduille, joissa näitä provokaatioita tapahtuu, nyt ja lähipäivinä. Ja kohdata heidät päättäväisesti, päättäväisesti ja rohkeasti ”, hän lisäsi.

Päivän lopussa useat kannattajien ryhmät kokoontuivat eri puolille pääkaupunkia valmistautumaan paraatiin, Agence France-Presse (AFP) totesi.

Hallituksen vastaiset mielenosoitukset alkoivat laajasti sosiaalisten verkostojen kautta aamulla spontaanisti.

Internet-leikkaus

”Alas diktatuurin kanssa! “, “Anna heidän mennä!” “, itki erityisesti useita tuhansia mielenosoittajia San Antonio de los Bañosissa, pienessä kaupungissa noin 30 kilometrin päässä Havannasta.

”Vapaus! “lauloi muutama sata muuta Havannassa erilaisissa mielenosoituksissa, joissa tapahtui yhteenvetoja mielenosoittajien ja kyynelkaasua käyttäneen poliisin välillä. Ainakin kymmenen ihmistä pidätettiin ja useat poliisit käyttivät muoviputkia mielenosoittajien voittamiseen, kun taas kaupunki asetettiin laajaan armeijan ja poliisin käyttöön, AFP: n toimittajat totesivat.

Muut mielenosoitukset lähetettiin myös suorana Facebookin tai Twitterin kautta useista maan kaupungeista.

Matkapuhelin oli keskeytetty sunnuntai-iltapäivänä suuressa osassa maata, kun kansalaiset saivat yhä enemmän vaatimuksia Kuubaan saapumisen jälkeen vuoden 2018 lopussa.

Miguel Diaz-Canel muutti keskipäivällä San Antonio de los Bañosiin, mukana puolueaktivistit, jotka marssivat «Live Kuuba! » ja “Eläköön Fidel”, ollessaan matkalla paikkakunnan asukkaat jatkoivat äänekästä protestia talouskriisiä vastaan.

Kuuban presidentti Miguel Diaz-Canel matkusti San Antonio de los Bañosiin tapaamaan mielenosoittajia.

Asukas, joka on nimettömänä, luottaa siihen, että hän oli osoittanut aamulla vihaisuutta “Tilanne virran ja ruoan kanssa”.

Covid-19-pandemia on upottanut Kuuban vakavaan talouskriisiin, joka on pahin viimeisen 30 vuoden aikana, mikä pahentaa ruoka- ja huumeiden puutetta ja synnyttää voimakasta sosiaalista levottomuutta. Taloudelliset vaikeudet ovat saaneet viranomaiset keskeyttämään sähkön useita tunteja päivässä.

“Energiatilanne näyttää lämmittäneen joitain henkiä täällä”, myönsi Miguel Diaz-Canel toimittajille, syyttäen Yhdysvaltojen pakotteita kriisin vastuusta. “Jos haluat ihmisten olevan parempia, poista ensin kielto” asetettu vuodesta 1962. ”Kuubalaisamerikkalainen mafia maksaa hyvin sosiaalisissa verkostoissa. (…) Hän otti verukkeen Kuuban tilanteesta ja pyysi mielenosoituksia maan kaikilla alueilla ”, hän sanoi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Syvään kriisiin upotettu Kuuba kääntää sivua Castrosilla

Vaatii apua sosiaalisissa verkostoissa

Presidentti kuitenkin myönsi sen “Ihmiset tulivat ilmaisemaan tyytymättömyyttään”, puheen ollen “Disorientoituneet vallankumoukselliset”. Lisää “Meitä on monia, ja minä ensimmäinen, joka on valmis antamaan elämän tämän vallankumouksen puolesta”, hän sanoi.

Twitterissä soitti Yhdysvaltojen Amerikan apulaisministeri Julie Chung ” hiljainen “ : ”Olemme erittäin huolissamme kutsu taisteluun Kuubassa. Tuemme Kuuban kansan oikeutta mielenosoituksiin rauhanomaisesti ”.

Nämä mielenosoitukset tapahtuivat päivänä, jolloin Kuubassa kirjattiin 6900 Covid-19 -tapausta (yhteensä 238 000 tapausta) ja 47 kuolemantapausta 24 tunnissa (yhteensä yli 1500 virallisesti kirjattua kuolemaa).

Avainsanoilla #SOSCuba tai #SOSMatanzas (nimetty eniten kärsineiden maakuntien mukaan) avunpyynnöt lisääntyvät sosiaalisissa verkostoissa, samoin kuin hallituksen vetoomukset helpottamaan lahjoitusten lähettämistä ulkomaisille.

Lauantaina joukko vastustajia vaati perustamaan a “Humanitaarinen käytävä”, aloite, jonka hallitus on sulkenut pois ja tuomitsee “Kampanja” joka pyrkii “Esitä kuva maan täydellisestä kaaoksesta, joka ei vastaa nykyistä tilannetta”.

Maailma AFP: n kanssaTämä sivusto