August 4, 2021

Yleislääkäri etsii epätoivoisesti korvausta tälle kesälle

Christine Delavaux joutuu lopettamaan toimintansa kahdeksi viikoksi elokuussa. Ensimmäinen 25 vuoden toiminnasta Pariisin yleislääkärille, joka lähestyy eläkkeelle siirtymistä. ”Minulla on erittäin vaikea jättää potilaani, varsinkin kun jotkut ovat hyvin vanhoja – jopa 106 vuotta! – ja tarvitsevat kotikonsultointia hän purskahti. Toivon, että paikallistoimistot pystyvät vastaamaan kiireellisiin pyyntöihinsä … “

Asennettu 20e pääkaupungin kahden kollegansa kanssa, hän muutti taivasta ja maata etsimään korvaavan lääkärin tälle kesäksi. Turhaan. On mahdotonta korvata tavanomaisen korvaavansa, joka lähti töihin muualle Ranskaan.

Viime viikkoina huoli on lisääntynyt useissa toimistoissa: lääkäreiden ja ammattiliittojen kuuleminen, vaikka loma on lähestymässä nopeasti, korvaavan henkilön löytämisestä on tullut palapeli tänä vuonna. Se ei ole uusi ongelma. “Lääketieteellinen väestö on ollut kriisissä jo vuosia: lääkäreitä on yhä vähemmän, huomauttaa tohtori Jean-Paul Ortiz, Ranskan lääkärijärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja. Kaikkein autioimmilla alueilla jotkut ovat jo kauan sitten luopuneet korvaavan henkilön löytämisestä kesälle. ” Mutta tämä vuosi lupaa olla kovempi.

Lue myös Lähes 3,8 miljoonaa ranskalaista asuu lääketieteellisessä autiomaassa

Alice Perrain, Indre-et-Loiren yleislääkäri, joutui eroamaan lyhentääkseen lomaa. Kaikista eri rekrytointisivustoille lähetetyistä ilmoituksista huolimatta hänen hoitokodinsa viisi lääkäriä löysivät kesälle vain kaksi korvaavaa henkilöä, yleensä neljää.

Tulos: Jokainen lyhensi lomaansa pysyäkseen auki monimutkaisimmalla ajanjaksolla, 15. heinäkuuta – 30. elokuuta. “Teemme parhaamme, jotta potilaamme eivät joutuisi vaikeuksiin, mutta jos näitä pyyntöjä on liian paljon, meidän on priorisoitava potilaat ja siirrettävä vähiten kiireelliset tapaamiset lukuvuoden alkuun.” , tunnistaa Alice Perrain. Mikä lupaa jo kiireisen syyskuun.

“Tarvitsee hengittää”

Muita säätöjä tehdään maassa. “Ei ole maagista ratkaisua”, tukee Jacques Battistonia, joka on MG Francen johtaja, joka on yleislääkäreiden pääliitto. “Lääkärit järjestävät itsensä niin, etteivät he mene lomalle samanaikaisesti ja takaavat alueen potilaiden hoidon, hän selittää. Joskus korvaavat aineet valmistautuvat vastaanottamaan potilaita useammasta kuin yhdestä käytännöstä. “

Sinulla on jäljellä 50,48% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

kuvalähde