August 4, 2021

Äärimmäisessä lämmössä keitetyt simpukat ja äyriäiset elossa Kanadan rannoilla

Simpukoiden massiivinen kuolema rannalla lämpöaallon vuoksi 0:44

(CNN) – Brittiläistä Kolumbiaa päiviä sitten iskeytynyt tuhoisa aalto on vastuussa Länsi-Kanadan rannoilla asuvien simpukoiden, simpukoiden ja muiden merieläinten massiivisesta kuolemasta tutkijoiden mukaan.

Brittiläisen Kolumbian yliopiston eläintieteen laitoksen professori Christopher Harley löysi lukemattomat kuolleet simpukat, jotka oli jaettu auki ja hajoamassa sunnuntaina Kitsilano Beachillä, muutaman korttelin päässä Vancouverin kotistaan.

Harley tutkii ilmastonmuutoksen vaikutuksia kivisten rantojen ekologiaan, jossa simpukat, simpukat ja meritähdet elävät, joten hän halusi nähdä, kuinka selkärangattomat pärjäävät ennätyksellisen lämpöaallon kanssa, joka osui alueelle 26. – 28. kesäkuussa.

Seuraavana päivänä Harley ja yksi hänen opiskelijoistaan ​​menivät Lighthouse Parkiin Länsi-Vancouveriin, sivustolle, jossa hän on käynyt yli 12 vuotta.

“(Tilanne) oli katastrofi siellä”, hän sanoi. “Rannalla on hyvin laaja simpukkapenkki, ja suurin osa eläimistä oli kuollut”, hän selitti.

Ennennäkemätön lämpö

Simpukat tarttuvat kiviin ja muihin pintoihin ja ovat tottuneet altistumaan ilmalle ja auringonvalolle laskuveden aikana, Harley sanoi, mutta yleensä ne eivät voi selviytyä yli 37,8 celsiusasteen lämpötiloista pitkään.

Lämpötilat Vancouverin keskustassa saavuttivat tuon kynnyksen 26., 27. ja 28. kesäkuuta. Sillä välin rannalla se oli vieläkin kuumempi.

Harley ja hänen oppilaansa käyttivät FLIR-lämpökameraa, jolla he pystyivät selvittämään, että pintalämpötilat olivat yli 51,5 celsiusastetta.

Christopher Harley arvioi, että miljardi simpukkaa, simpukoita ja muita eläimiä on saattanut kuolla kuumuudesta.

Tänä vuoden aikana laskuvesi tapahtuu päivän kuumimmalla osalla, joten eläimet eivät voi kestää ennen kuin se kasvaa takaisin, hän sanoi.

Ilmastonmuutoksen tutkijat kutsuivat British Columbian ja Tyynenmeren luoteisen osavaltiossa sijaitsevan lämpöaallon “ennennäkemättömäksi” ja varoittivat, että ilmastonmuutos tekee näistä tapahtumista useammin ja voimakkaampia.

Itse asiassa yli kahden tusinan World Weather Attribution -tutkijan tekemässä analyysissä havaittiin, että lämpöaalto “olisi ollut käytännössä mahdotonta ilman ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen vaikutusta”.

Lähes 500 kuolemaa Kanadassa historiallisesta kuumuudesta 0:40

Lyttonin kaupunki, joka rikkoi historiallisen lämpötilarekisterin, tuhoutui käytännössä tulipalossa.

Brittiläisen Kolumbian maakunnassa 25. kesäkuuta ja 1. heinäkuuta välisenä aikana ilmoitettiin 719 kuolemantapausta, mikä on kolme kertaa enemmän kuin normaalisti tuona aikana, viranomaisten mukaan. Sadat ihmiset kuolivat Yhdysvalloissa ja monet joutuivat sairaalaan kuumuuden vuoksi.

Miljardi eläintä on kuollut kuumuudesta

Harley sanoi, että kuumuus on saattanut tappaa jopa miljardi simpukkaa ja muita mereneläviä Salish-merellä, johon kuuluvat Georgian salmi, Pugetin salmi ja Juan de Fucan salmi, vaikka hän sanoi sen olevan arvio. hyvin alustava.

Tutkija selitti, että 50-100 simpukkaa voi asua kämmenesi kokoisessa paikassa ja että useat tuhannet mahtuvat keittiön liesi-kokoiselle alueelle.

“Salish-meressä on noin 6400 km rantaviivaa, joten kun skaalautuu paikallisesti näkemästäsi siihen, mitä odotamme, sen perusteella, mitä tiedämme, missä simpukat elävät, saat erittäin paljon. hyvin nopeasti ”, hän sanoi. “Sitten aloitat kaikkien muiden lajien lisäämisen, joista joitain on vielä enemmän”, hän selitti.

Kuumuus: Asiantuntijat viittaavat ilmastonmuutokseen 1:28

Voivatko simpukkasängyt toipua Kanadassa?

Koillisyliopiston meribiologian professori Brian Helmuth sanoi, että simpukkasängyt ja koralliriutat toimivat hälytysjärjestelmänä valtamerien terveydelle.

Simpukkasängyt “ovat tärkeimmät rakenteelliset lajit, joten ne ovat melkein kuin metsäpuita, jotka tarjoavat elinympäristön muille lajeille, joten on todella ilmeistä, kun simpukkasänky katoaa”, hän sanoi. “Kun alamme nähdä muiden pienempien eläinten kuoleman, koska ne liikkuvat, koska ne eivät ole niin tiheitä, se ei ole niin ilmeistä”, hän selitti.

Hän sanoi, että simpukkasänky voi aiheuttaa kaskadivaikutuksen muille lajeille.

Molemmat tiedemiehet sanoivat olevansa huolestuneita siitä, että nämä lämpöaallot olivat yleistymässä ja etteivät olleet varmoja siitä, voiko simpukkapenkit palautua.

“Minua huolestuttaa se, että jos sinulla alkaa olla tällaisia ​​lämpöaaltoja, joka kymmenennen vuosi tuhannen vuoden sijasta tai joka viides vuosi (…), saat iskuja liian kovasti, liian nopeasti toipumiseen”, Harley sanoi. Ja hän selitti, että siinä tapauksessa ekosysteemi näyttää “hyvin erilaiselta”.

Koko artikkeli