August 2, 2021

Asukas taistelussa Kuuban hallinnon kanssa – NotiCel – Totuus nykyään – Puerto Rico News – NOTICEL

Puerto Rican laulaja julkaisi sosiaalisissa verkostoissa viestin, jossa kritisoitiin Kuuban viranomaisten suorittamaa Covid-19: n käsittelyä.

Puerto Rican laulaja Residente.

Kuva: EFE

Kuuban hallitus vastasi Puerto Ricon laulajan Residenten viestiin, jossa hän kritisoi tapaa, jolla Covid-19-tilanne on hoidettu Karibian saarella.

“Häpeä, tämä sanotaan puhuessamme siitä, mitä ei tiedetä. On välttämätöntä olla hyvin perillä Kuuban hallituksen pyrkimyksistä torjua Covid 19: tä huolimatta saarron taloudellisesta kuristumisesta “, tili @PresidenciaCuba julkaistaan ​​sosiaalisessa verkostossa twitter.

Tämä viesti oli vastaus Residenten twiittiin, jossa hän kritisoi sekä Kuuban saartoa että itse Kuuban hallintoa.

“Kuuban hallituksen tehottomuuden ja Yhdysvaltojen saarton välillä ihmiset ovat kauhistettu keskellä pandemiaa”, Residente kirjoitti.

Historialliset ilmenemismuodot

Tämä vaihto tapahtui päivää ennen tuhansien kuubalaisten menemistä kaduille protestoimaan hallitusta vastaan ​​akuutin talous- ja terveyskriisin keskellä. Sitä pidetään historiallisena päivänä, koska näitä mielenosoituksia ei ollut koskaan tapahtunut Kuubassa vuoden 1959 vallankumouksen jälkeen, lukuun ottamatta kuuluisaa vuoden 1994 Maleconazoa, jolloin mielenosoittajien ryhmät lähtivät Havannan kaduille vastustamaan pulaa ”Erikoisajan” kriisi.

Kaikki alkoi sunnuntaiaamuna San Antonio de los Bañosissa, jossa sadat asukkaat menivät kaduille protestoimaan perustuotteiden ja lääkkeiden puutetta, sähkökatkoksia ja sellaisten kauppojen yleistämistä, joissa yksinoikeudella maksetaan ulkomaan valuuttana, johon joillekin ei ole pääsyä. väestöstä keskellä maan suurinta Covid-19-taudinpurkausta.

Seuraavien tuntien aikana mielenosoitukset levisivät muihin saaren kaupunkeihin, jättäen ankaria kuvia mielenosoittajien ja viranomaisten välisestä yhteenotosta sekä ryöstelystä.

Kuuba ilmoitti maanantaina 6423 uudesta Covid-19-infektiosta ja kerää jo 244914 tapausta ja 1579 kuolemantapausta, joista 42 viimeisen päivän aikana, kansanterveysministeriön (Minsap) päivittäisen raportin mukaan.Piipahda tänne