August 2, 2021

Corona News Ticker: Kesäohjelma Corona podcastissa alkaa | NDR.de – uutiset

Tila: 13.7.2021 klo 8.00

NDR.de ilmoittaa live-tunnuksessa myös tänään – tiistaina 13. heinäkuuta 2021 – koronaviruspandemian seurauksista Ala-Saksiin, Schleswig-Holsteiniin, Mecklenburgiin –Länsi-Pommeri ja Hampuri. Eiliset uutiset ja tapahtumat lukemista varten maanantaina blogissa.

Tärkeimmät tiedot lyhyesti:

  • Corona-Podcast: Kesäohjelma aloittaa virologi Ciesek
  • Lastenlääkäri haluaa Rokotukset 12 vuotta ota politiikka huomioon
  • Paikallisempi Rokotustarjoukset Hampurissa suunniteltu
  • Vahvistetut uudet tartunnat pohjoisessa: 72 tuumaa Ala-Saksi, 9 tuumaa Schleswig-Holstein
  • RKI: Valtakunnallisesti 646 uutta infektiota – ilmaantuvuus 6,5: ssä

Taulukot ja grafiikat: Näin rokotuskampanja etenee pohjoisessa
Kartta: Uudet infektiot Pohjois-Saksan alueilla


8.00 aamulla

370 Hampurin vankia rokotettu täysin Coronaa vastaan

Hampurin 370 vankia on jo täysin rokotettu koronavirusta vastaan. Oikeuslaitoksen edustaja kertoi, että muut kuuden Hampurin vankilan vangeista oli rokotettu ennen kuin he edes aloittivat pidätyksen. Poliklinikoiden lisäksi rokotuskampanjaan osallistuvat myös ulkopuoliset liikkuvat rokotusryhmät. Virasto odottaa rokotusten määrän nousevan lyhyellä aikavälillä käyttämällä Johnson & Johnson -agenttia. Ruisku riittää tähän rokotteeseen. Tiedottaja ei voinut sanoa, kuinka korkea rokotustaso on tällä hetkellä. Tämä ei ole mahdollista vankien suurten vaihtelujen vuoksi. Rokotettujen vankilahenkilökunnan määrää ei voida rekisteröidä tietosuojasyistä. Vapaaehtoisen palautteen perusteella viranomainen kuitenkin olettaa, että 75–80 prosenttia työntekijöistä on immunisoitu. Hampurin vankilat ovat olleet ilman koronaa yli kuukauden ajan.


07:43 am

Lisää paikallisia rokotustarjouksia suunnitellaan Hampurissa

Hampurissa on jatkossa enemmän yhteyspisteitä rokotuksiin. Suunnitteilla on myös paikallisia tarjouksia ja erikoistarjouksia. Kuukauden lopusta lähtien rokotukset tehdään myös kaupunkitaloissa. Se alkaa muun muassa Bergedorfista, Altonasta, Lurupista ja Allermöhestä. Yli 40 000 Hartz IV -vastaanottajaa on jo saanut kutsun rokotuksiin työpaikoillaan. Onnistuneen koeajon jälkeen Wilhelmsburgissa tarjous on nyt saatavilla vähintään viidessä muussa paikassa. Erityisiä rokotuskannustimia, kuten rahapalkintoja, ei suunnitella, kertoi sosiaalisen senaattorin Melanie Leonhard (SPD).

lisäinformaatio

Hampurissa on jatkossa enemmän yhteyspisteitä rokotuksiin. Erityisiä rokotuskannustimia, kuten rahapalkintoja, ei kuitenkaan ole suunniteltu. lisää


07.05

Ala-Saksi ilmoitti 72 uudesta infektiosta – ilmaantuvuus 5.8

Ala-Saksiissa ilmoitettiin 72 uutta koronaviruksen laboratoriodiagnostiikalla vahvistettua infektiota 24 tunnin kuluessa (edellinen viikko: 31). Robert Koch -instituutin mukaan valtakunnallisesti oli toinen kuolema. Seitsemän päivän ilmaantuvuus maan keskiarvona on nyt 5,8 tapausta 100 000 asukasta kohti (edellinen päivä: 5,9 tapausta). RKI ei ollut ilmoittanut uusista infektioista maanantaina. NDR.de oli tähän mennessä rekisteröinyt valtion terveysviraston lukuja (41 uutta infektiota).


6:45 am

Lastenlääkäri van Heek rokotuksista: “Et voi pudottaa sitä meille”

Rokota 12-vuotiaita lapsia – jotkut pohjoisen lääkärit tekevät sen, toiset eivät. Koska pysyvä rokotustoimikunta on suositellut, että toistaiseksi rokotetaan vain aiemmin sairastuneita saman ikäisiä lapsia. Schleswig-Holsteinin lastenlääkäreiden liiton puheenjohtaja Ralf van Heek vaatii NDR Info -haastattelussa, että poliitikot ottavat vastuun, jos kaikki yli 12-vuotiaat lapset rokotetaan.

AUDIO: Lastenlääkäri van Heek rokotuksista: “Et voi pudottaa sitä meille” (6 min)


06:04 am

Corona podcast: Ensimmäinen kesäjakso verkossa

NDR Info Podcast Coronavirus -päivitys pitää kesäloman heinä- ja elokuussa. Kahdeksassa kompaktissa erikoisjaksossa tiedetoimittaja Beke Schulmann ja virologi Sandra Ciesek kartoittavat välitulokset: Missä olemme pandemiassa? Mitä tiedämme Sars-CoV-2: sta – ja mitä ei? Ensimmäisen jakson aihe: Mitä ovat virukset ja mitkä ovat koronavirukset? Toinen kesäjakso on viikon kuluttua.

Das Coronavirus © CDC on Unsplash Kuva: CDC on Unsplash

AUDIO: Kompakti koronavirus: Die Coronaviren (22 min)


6:00 am

RKI: 646 uutta tartuntaa rekisteröity – ilmaantuvuus kasvaa edelleen hieman

Seitsemän päivän ilmaantuvuus on kasvanut joka päivä viikon ajan. Robert Koch -instituutin (RKI) mukaan tiistai-aamuna se oli 6,5 (edellinen päivä: 6,4). Tasan viikkoa aiemmin uusien infektioiden arvo 100 000 asukasta kohti seitsemän päivän aikana oli 4,9. Saksan terveysviranomaisilla on RKI päivässä Raportoitu 646 uutta korona-infektiota. Vertailun vuoksi: viikko sitten RKI ilmoitti 440 infektiosta. Uusien tietojen mukaan Saksassa kirjattiin 26 kuolemaa 24 tunnin kuluessa. RKI-tietojen mukaan lisääntymisluku, joka on ratkaiseva koronaviruksen leviämisnopeuden suhteen, oli maanantaina 1,15 ja on siten ollut yhden arvon yläpuolella noin viikon ajan. Luku tarkoittaa, että 100 tartunnan saanutta teoreettisesti tartuttaa 115 muuta ihmistä.


05:55

Merkel ja Spahn vierailevat Robert Koch -instituutissa

Kansleri Angela Merkel ja liittovaltion terveysministeri Jens Spahn (molemmat CDU) vierailevat tänään Robert Koch -instituutissa, jolla on keskeinen rooli koronapandemian torjunnassa. Projektit ja haasteet ”ja erityisesti koronarokotuskampanja. Lehdistötiedote on myös suunniteltu.


05:55

Schleswig-Holstein: Ilmaantuvuusarvo laski hieman

Seitsemän päivän ilmaantuvuus Schleswig-Holsteinissa on laskenut hieman – 4,0: een. Edellisenä päivänä tämä arvo, joka osoittaa uusien infektioiden määrän 100 000 asukasta kohti seitsemän päivän aikana, oli 4,1. Valtionrekisteritoimiston mukaan maassa oli rekisteröity yhdeksän uutta tartuntaa (edellinen päivä: 12). Viikko sitten oli ilmoitettu 15 uutta infektiota ja ilmaantuvuus oli 3,5. Neumünsterissä, kaupungissa, jossa seitsemän päivän ilmaantuvuus on ylivoimaisesti korkein, arvo pysyi 22,4: ssä. Steinburgin alueella seitsemän päivän ilmaantuvuus oli nolla neljäntenä peräkkäisenä päivänä.


Klo 05.53

Esiintyvyysarvo tulisi liittää muihin parametreihin

Liittovaltion terveysministeri Jens Spahn (CDU) on sitä mieltä, että ilmaantuvuus on vähemmän informatiivista. Tästä päivästä lähtien klinikoiden on toimitettava enemmän tietoja hoidetuista koronapotilaista, kuten ikä, hoitotyyppi ja rokotustila. Vastaavan asetuksen on tultava voimaan välittömästi.


VIDEO: “Federal hätäjarru”: ilmaantuvuus ei ole enää tärkein kriteeri (3 min)


05:50

Palvelu: Määritä asuinpaikkasi esiintyvyysarvo

Uusien korona-infektioiden seitsemän päivän ilmaantuvuus on liikkeellä myös Pohjois-Saksassa. Jos haluat tietää, mikä ilmaantuvuus on kaupungissa tai läänissä, kirjoita postinumero tänne:


05:50

NDR.de-livetunnus alkaa tiistaina

NDR.de toivoo hyvää alkua uudelle viikolle! Pidämme sinut ajan tasalla koronaviruspandemian vaikutuksista Pohjois-Saksassa tiistaina 13. heinäkuuta. Lomakkeesta löydät kaikki tärkeät uutiset ja myös NDR-radio- ja televisio-ohjelmien sisällön.

UKK, podcast ja tausta

Nuori naisen käsivarteen tarttuu kipsi.  © Colourbox Kuva: Csaba Deli

Virologi Christian Drosten tarjoaa asiantuntijatietoja podcast Coronavirus -päivityksessä – yhdessä virologi Sandra Ciesekin kanssa. Tässä on yleiskatsaus kaikista jaksoista. lisää

Näkymä kiireisestä jalkakäytävästä katuruokaa.  © kuvaallianssi Kuva: Jonas Walzberg

Ilmaantuvuusarvot Saksassa ovat laskeneet voimakkaasti viime viikkoina. Pohjoiset maat avaavat monia askelia. lisää

Pudotus roikkuu neulan kärjestä.  Sanan takana "rokotus".  © kuvaliitto / Friso Gentsch / dpa Kuva: Friso Gentsch

Operaatio pohjoisen rokotuskeskuksissa, käytännöissä ja yrityksissä jatkuu. Prioriteetti perutaan. Kuinka rekisteröinti toimii? Yleiskatsaus. lisää

Kokoelma kuvista: Christian Drosten, pullo Cocid 19 -rokotetta, vanha nainen, jota testataan koronatestille.  © kuvaliitto, colourbox Kuva: Michael Kappeler

Vuoden 2019 lopussa Kiinassa puhkeaa aiemmin tuntematon keuhkosairaus. Muutama viikko myöhemmin on ensimmäinen tapaus pohjoisessa. lisää

Laboratorioavustaja istuu mikroskoopilla pimeässä laboratoriossa © Colourbox

Koronapandemia on muuttanut massiivisesti jokapäiväistä elämää. Mitä muuta on otettava huomioon? Mitä tutkitaan? Kysymykset ja vastaukset. lisää

Koronavirusblogit lukemista varten

NDR-logo

.

siirry verkkosivustolle