August 4, 2021

Joe Biden kehottaa poliitikkoja yhdistymään

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kutsui maanantaina 12. heinäkuuta Haitin poliittisia johtajia “Yhdistää”, kun taas maa on joutunut epävakauteen sen presidentin murhan jälkeen.

“Haitin ihmiset ansaitsevat rauhan ja turvallisuuden” ja “Poliittisten johtajien on yhdistyttävä” Tässä mielessä hän ilmoitti Valkoisesta talosta väkivaltaan ja ampuma-aseisiin liittyvän kokouksen yhteydessä Yhdysvalloissa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Presidentti Jovenel Moïsen murha upottaa Haitin kaaokseen

Aiemmin Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki oli valittanut “Tulevaisuuden poliittisen suunnan näkyvyyden puute” maasta. Kysyttäessä mahdollisuudesta lähettää amerikkalaisia ​​joukkoja Haitille, hän katsoi, että mahdollinen päätös tästä aiheesta oli “Analysoidaan”ja vakuutti sen ” ei “, tällaista vaihtoehtoa ei suljettu pois.

Washington on vaatinut kriisin alusta lähtien vaaleja, jotka pidetään ennen vuoden loppua.

Lue toimitustiedot: Washington kohtasi jälleen Haitin kaaoksen

Yhdysvaltain valtuuskunta

Presidentti Jovenel Moïsen murha 7. heinäkuuta horjutti entisestään tätä 11 miljoonan asukkaan kansaa jo valtavan köyhyyden ja äärimmäisen epävarmuuden vallassa, jota kolme miestä väittää johtavansa. He ovat väliaikainen pääministeri Claude Joseph, Jovenel Moïsen ennen kuolemaansa nimittämä pääministeri Ariel Henry, joka ei kuitenkaan ole tullut virkaan, ja senaatin puheenjohtaja Joseph Lambert.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Haiti: Port-au-Princessä “kaaos on täydellinen, jengit ovat kaikkialla, ylivarustettuina ja hallitsematon väkivalta”

Suurin osa edelleen toiminnassa olevista senaattoreista, viimeksi valitut kansalaiset, allekirjoittivat perjantai-iltana päätöslauselman, joka tarjosi Joseph Lambertille tasavallan väliaikaisen presidentin arvon.

Yhdysvaltain hallinnon edustajien valtuuskunta vieraili sunnuntaina Haitilla. Oikeus- ja sisäasiainministeriöiden, ulkoministeriön ja kansallisen turvallisuusneuvoston edustajat osallistuivat “Tutkittu elintärkeän infrastruktuurin turvallisuus” ja tapasi presidentin salamurhan tutkinnasta vastaavat poliisit Valkoisen talon lausunnon mukaan.

“Yhdysvaltain oikeusministeriö tukee jatkossakin Haitin hallitusta tämän hirvittävän teon tosiseikkojen ja olosuhteiden tutkimisessa”, sanoi lausunto. Hän “Tutkii myös selvittääkseen, onko Yhdysvaltain rikoslakia rikottu tämän tapauksen yhteydessä”.

Haitin kansallinen poliisi on pidättänyt ainakin kaksi haitilaista alkuperää olevaa amerikkalaista, joita syytetään osallistumisesta Jovenel Moïsen murhaan.

Maailma AFP: n kanssa

näytä julkaisijasivusto