August 2, 2021

Joe Biden kohtaa jyrkästi murhia

Asiantuntijat ovat hämmentyneitä: miksi niin paljon väkivaltaa? Ilmiö oli alkanut ennen pandemiaa. Säilytys on pahentanut sitä. Yhdysvalloissa rikollisuus on kasvanut ennennäkemättömästi 30 vuoden ajan. Aseiden väkivalta-arkiston tutkimusryhmän mukaan, joka seuraa tapahtumia, aseiden kuolemien määrä itsemurhia lukuun ottamatta nousi 25% vuonna 2020, mikä on kahden vuoden vuosikymmenen kuolettavin vuosi (19 000 kuolemantapausta). Ja ennätys uhkaa rikkoutua vuonna 2021: tammikuusta lähtien on jo kirjattu lähes 10000 kuolemaa. Washington Post, jossa analysoitiin aseiden väkivalta-arkiston keräämät tiedot, vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana uhriksi joutui 8100 uhria: keskimäärin 54 ihmistä tappoi päivittäin ampuma-aseilla – 14 enemmän kuin saman vuoden aikana. kuusi edellistä vuotta.

Keskitettyjen reaaliaikaisten liittovaltion tilastojen puuttuessa rikollisuudet lasketaan suurten kaupunkien poliisilaitosten ilmoittamien tietojen perusteella. Riippumatta alueellisista erityispiirteistä, niillä on sama taipumus. Poliisikomissaarien liiton laatiman murhien määrä kasvoi 33 prosentilla maan 66 suurimmasta kaupungista vuosina 2019–2020. Suuntaus jatkui vuonna 2021: 29%: n kasvu ensimmäisellä vuosineljänneksellä saman lähteen mukaan. Yli 2000 ihmistä on joutunut ampuma-aseiden perheväkivallan uhreiksi, mikä on 4% enemmän kuin vuonna 2019. Toisaalta pikkurikollisuus – ryöstöt, aseettomat pahoinpitelyt – ovat vähenemässä huolimatta sosiaalisessa mediassa laajalti levitettävien videoiden jättämästä vaikutelmasta. verkostot, jotka osoittavat nuorten käyttävän pandemian hylättyjen kauppojen hyllyjä.

Takaisin 1990-luvulle

Rikollisuus on edelleen maailmanlaajuisesti “Matala” Yhdysvalloissa, kaukana vuoden 1990 tiedoista, crack-epidemian huipulla, analysoi oikeusprofessori ja rikosoikeuden asiantuntija Ronald Wright Wake Forestin yliopistossa. ” Me jäämme tasolla, jonka olimme saavuttaneet melkein kahden vuosikymmenen jälkeen ” vähitellen lasku, hän sanoo. Mutta jos tarkastelemme vain murhia, « se vie meidät takaisin 1990-luvun loppuun ”.

Kaikissa suurimmissa kaupungeissa murhat ovat lisääntyneet vaihtelevassa määrin: +22% Los Angelesissa; + 13% Washingtonissa; + 50% Atlantassa; + 30% Miamissa. New Yorkissa ampuminen kasvoi 97% (777 ampumisesta vuonna 2019 1531: een vuonna 2020). Kaupunki on kaukana 1990-luvun alun 2000 murhasta, mutta huolenaihe on todellinen. Asiantuntijat haluavat todisteita siitä, että ehdokas, joka tuli ensimmäiseksi demokraattisissa esivaaleissa marraskuun kunnallisvaaleissa 22. kesäkuuta, on entinen poliisin kapteeni Eric Adams. Todennäköisesti seuraava New Yorkin pormestari, hän oli kampanjoinut turvallisuudesta mustan ja Latino-kaupunginosissa. “Tällä hetkellä aseet tappavat enemmän ihmisiä kuin Covid”, Kuvernööri Andrew Cuomo sanoi 6. heinäkuuta ja ilmoitti hätätoimenpiteistä väkivallan hillitsemiseksi.

Sinulla on jäljellä 67,67% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

selitys