August 1, 2021

Radion kuuntelijat jatkavat heilumista

Mitä hyötyä luvuista on kommunikoinnista, jos niitä ei saa tulkita? Jälleen kerran tiistaina 13. heinäkuuta radio-operaattorit yrittävät mahdotonta tehtävää, nimittäin löytää syyt tyytyväisyyteen yleisön joukossa, jota he eivät voi käyttää tavallisten kriteerien mukaisesti. Ainoat tiedot, jotka eivät sovellu vaarallisiin kommentteihin, ovat jälleen huolestuttavia: kuuntelijat pakenevat edelleen aaltoja.

Huhtikuusta kesäkuuhun 2021 radio menetti miljoonan kuuntelijan verrattuna vuoden 2020 vastaavaan ajankohtaan, Médiamétrie totesi. Tuolloin radioviestimet olivat jo lähettäneet arvokkaan pudotuksen neljä pistettä eli noin 2 miljoonaa ihmistä, mikä asetti sen kumulatiivisen yleisön 73,6 prosenttiin. Pienennetty 71,3 prosenttiin, tämä yleisö toteaa, että päivittäisten kuuntelijoiden määrä on nyt alle 40 miljoonaa (39,1 miljoonaa), ennätystä ei koskaan saavutettu.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Radio, satavuotisjuhla keskellä eksistentiaalista kriisiä

“Kun sinulla on huhtikuun kaltainen ajanjakso, jolloin koululomat ja kotiopetus ovat kestäneet neljän viikon aikana, ja etätyö on jälleen korostanut liikkuvuuden puutetta (radiota kuunnellaan paljon autossa), se rankaisee radiota, kertoo Régis Ravanas, RTL-ryhmän radioasemien kärjessä.

Tässä yhteydessä palkintokorokkeella jälleen kerran nähdään France Interin ottava ensimmäinen askel, 11,3%: lla kumulatiivisesta yleisöstä, luku on vakaa yli vuoden. Hänen takanaan RTL romahti ja laski 11,1 prosentista vuonna 2020 10 prosenttiin. NRJ nostaa nenää (+ 0,2) 8,4 prosentilla ja tuplaa France Info -tuotteen (8,2%, 0,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuodessa). France Bleu päättää kauden 5,6 prosentilla (eli 0,3 prosenttiyksikköä enemmän yhdessä vuodessa), RMC pysyy sitä edellä jyrkästä pudotuksesta huolimatta (5,8%, vuosi sitten 6,6%). Eurooppa 1: n osalta se jatkuu väistämättömästi: 4,3% verrattuna viime vuoden 4,5%: iin.

Radio France säästeli suhteellisen vähän

Paitsi että kevään 2021 radiokuuntelun vertailulla keväällä 2020 ei ole paljon järkeä. Ensimmäisen synnytyksen aikana Médiamétrie oli pakko rajoittaa tutkimusjaksonsa muutamaan viikkoon. Häntä itseään voidaan lisäksi pitää “Epätyypillinen”, koska kuuntelutavoilla ei ole enää mitään tekemistä sen kanssa, mitä ne olivat ennen Covid-19-pandemiaa.

Radio Francessa yritämme oppia kokemuksia sekoittamalla tietoja pitkällä aikavälillä suhteellisen koskemattomana markkinoiden kärsimättömyyteen. “Toimipisteemme ovat saaneet 266 000 kuuntelijaa edelliseen aaltoon verrattuna ja 400 000 kuuntelijaa kaudella 2020-2021 verrattuna kaudelle 2019-2020”, toivottaa tervetulleeksi julkisen radioryhmän antenneista ja strategiasta vastaavan johtajan Dana Hastierin.

Lue myös “Epätyypillinen” radioyleisö synnytyksen aikana

Jos kaikista näistä hyödyntämisen esteistä huolimatta “126 000” (niin kutsuttu, koska se kerää tietoja 126 000 puhelintutkimuksesta vuodessa) käytetään edelleen, johtuu siitä, että “sitä käytetään määrittämään tulevina kuukausina. “Keskustelemme edelleen kilpailijoiden ja markkinoiden kanssa sen selvittämiseksi, mikä ajanjakso voi toimia perustana mainostilojen markkinoinnille seuraavan lukuvuoden alussa”, tunnistaa herra Ravanas.

Radioasemat voisivat sopia, että tietyt liian heikot kuukaudet jätetään tämän arviointimenetelmän ulkopuolelle tai päinvastoin pidennetään viiteaikaa ilmiöiden hämärtämiseksi. Mikä ehkä säästää sitä, mitä voidaan säästää taloudellisilla tuloilla, mutta mikään ei voi poistaa kaikkein räikeintä totuutta: kuuntelijat etääntyvät radiosta.

siirry tähän sivustoon