August 2, 2021

Ryöstöaalto herättää pelkoja Etelä-Afrikan vakaudesta

Jos haluat pysyä ajan tasalla afrikkalaisista uutisista, tilaa “Monde Afrique” -uutiskirje tästä linkistä. Löydä joka lauantai klo 6 viikko ajankohtaisista tapahtumista ja keskusteluista, joita Monde Afrique -lehden toimittaja käsittelee.

Siellä on kuin aalto, ja väkijoukko, jolla on tuhansia juoksevia jalkoja, tuhannet käsivarret nostettuina tai kädessä kiviä, laskee takaisin huutoon. Tulos laukauksista, kumikuulista tai luoteista, jotka lähettivät kilpailun aikana kadun kulmaan, ryöstöjen ihmismassan Phumulan ostoskeskuksen edessä. Maanantaiaamuna 12. heinäkuuta poliisit pitävät muutaman tunnin ajan koteloa porttien kanssa, joille on jo murtautunut portteja, ja kourallinen yksityisyritysten vartijoita odottaa lopullista hyökkäystä, miesten, naisten ja joukon lasten johtamaa hyökkäystä. “Mall” Phumulassa, itään Johannesburgista, maan suurimmasta kaupungista, Etelä-Afrikasta, jossa ryöstö leviää kuin tuli.

Mellakoita kauppakeskuksen ulkopuolella Durbanissa, Etelä-Afrikassa, maanantaina 12. heinäkuuta 2021.

Tämä on vain kauppakeskus, kuten muutkin, alueella East Rand (Johannesburgin itäosa, entinen työntekijä ja kaivosmies), jossa on niin monia samanlaisia: shoprite-supermarket, viinakauppa, vaatteet, puhelimet , muutama pikaruokaravintola, apteekki ja muovikontti.

Kymmenet ihmiset ryöstivät ostoskeskuksen Durbanissa, Etelä-Afrikassa maanantaina 12. heinäkuuta 2021.

Yleisö mörii takaisin. Muutama laukaus, jo eronnut. Poliisi vetäytyy parhaillaan ilman hätää. Poliisinainen yrittää perustella itsensä: “Eish! Se on täällä armeijalle, ei meille. “ He ovat lähestymässä ammustensa loppua, pelkäävät tätä määrätietoista massaa, jonka on nyt oltava 2-3000 ihmistä.

“Poliisi antoi heidän tehdä sen! “

Siinä kaikki, ensimmäiset ryöstöt ovat tulleet. He tulevat juoksemaan, jalat taivutettuina kuormituksensa takia, 15 kg pussia riisiä, jättiläisiä öljypulloja, tulostin. Supermarket on ryöstetty. Sitten viinakauppa. Heinekenin laatikot tasapainossa päissä, niiden uudet omistajat pitävät pakkauksia käsivarren pituudelta. Vielä 15 minuuttia ja huonekalut tulevat ulos. Kaksi naista pitää sänkyä, molemmat toisella puolella, ja kiirehtivät puhdistamaan aarteensa, ennen kuin se repeytyy heiltä. Varkaiden keskinäinen vihamielisyys hillitsee vähäisessä määrin vain äärimmäistä yleistä kiirettä. Huudon keskellä varastetaan esineitä, jotka varastetaan varkaalta. KFC-arina murtuu nyt taikinan alle, se on kanan loppu. Muualla rautaverhot nostetaan maagisesti näkyvillä metallitangoilla. Uudet ryöstäjät juoksevat, liukastuvat rikkoutuneisiin esineisiin, vuotaneisiin nesteisiin.

Sinulla on 72,87% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

katso se