July 28, 2021

Vankeusrangaistusten valvoja tuomitsee Toulouse-Seyssesin vankilan “ei-hyväksyttävän” ylikuormituksen

Neljä vuotta sen jälkeen, kun riippumaton hallintoviranomainen esitti ensimmäisen vankilalaitosta koskevan hälytyksen vuonna 2017, vapaudenriistopaikkojen valvoja (CGLPL) katsoo, että Toulouse-Seyssesin tutkintakeskuksen ylikuormitus on “Ei voida hyväksyä”. Yksitoista lennonjohtajaa vieraili tässä laitoksessa 31. toukokuuta – 11. kesäkuuta, ja he tekivät havainnon “Huomattava määrä vakavia toimintahäiriöitä, joiden avulla voidaan pitää (vankien) elinoloja kelvottomina”. Pelkästään tutkintakeskus keskittyy “Lähes neljännes kaikkien laitosten lattialla olevien patjojen lukumäärästä” Ranskan kieli.

”Vankiloiden ylikuormitusaste on (…) tiedetään kaikille, mutta sen korjaamiseksi ei ole toteutettu toimenpiteitä “, toteaa laitos vuonna “Kiireelliset suositukset” julkaistu tiistaina 13. heinäkuuta – Virallinen sanomalehti. Seyssesin vankilassa, joka on noin 20 kilometriä Toulousen eteläpuolella, on “Vuokrausaste 186%” miehillä 898 vankia 482 paikasta. Ohjaimet huomaavat sen “173 heistä nukkuu lattialle asetetulla patjalla”. Naisten neljänneksellä tilanne on tuskin vähemmän kriittinen, sillä 58 vankia 40 paikassa, joista 16 joutuu nukkumaan maassa.

CGLPL raportoi heikkenemisestä vuoden 2020 alusta lähtien “Pidätettyjen ihmisten määrä [qui] jatkuvasti kasvava. Riippumaton hallintoviranomainen toteaa, että Toulouse-Seyssesissä 40 prosenttia ulkomaista alkuperää olevista vangeista (471 vankia) on vangittu enimmäkseen “Ulkomaalaisia ​​koskevan lainsäädännön rikkomukset”. CGLPL viittaa vankilan hallinnon ja tuomareiden vastuuseen. Näin ollen hän korostaa, että “Pakotetut päästöt ovat yllättävän pieniä, suuruusluokkaa 1-3%”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Vankilaväestö: Ranska vastaan ​​Euroopan jyvät

“Tilojen huonontuminen on huolestuttavaa”

Lisäksi riippumaton viranomainen ilmoittaa tuholaisista: torakoista ja luteista jopa “Vankien vuoteissa”, rotat “Kävelyalueilla, jotka ovat täynnä roskia” ; ja tuomitsee myös a “Huolestuttava tilojen huonontuminen”.

Lopuksi CGLPL väittää “Kiireelliset toimenpiteet, jotka koskevat rangaistusten ylikuormitusta, solujen kunnostamista, desinfiointia, somaattisen hoidon saatavuutta ja toisaalta laitoksen toiminnan palauttamista erityisesti väkivallan ilmapiirin lopettamiseksi”. Riippumaton viranomainen vaatii “Oikeus- ja terveysministerit suorittavat laitoksen perusteellisen tarkastuksen”.

Lokakuussa 2020 toimittaja Ketju ankka Emmanuel Macron nimitti Dominique Simonnot’n toimielimen pääjohtajaksi. Vankiloiden pääjohtaja on vastuussa siitä, että perusoikeuksia kunnioitetaan vapaudenriistopaikoilla. Erityisesti pidätetyt tai heidän sukulaisensa voivat tarttua siihen.

Lue myös “Vakavia ongelmia” vankiloiden ylikuormituksesta kahdeksassa Euroopan maassa, mukaan lukien Ranska

Maailma AFP: n kanssa

Katso tätä sivustoa