July 28, 2021

Venezuelassa kuuluisa vastustaja Freddy Guevara pidätettiin

Venezuelan tiedustelupalvelut pidättivät Caracasissa maanantaina (12. heinäkuuta) Freddy Guevaran, joka on yksi oppositiohahmoista ja lähellä sen johtaja Juan Guaidoa.

“SEBIN pidätti Freddy Guevaran [le renseignement] johtuen sen yhteyksistä Kolumbian hallitukseen liittyviin ääri- ja puolisotilaallisiin ryhmiin, kirjoittaa Twitterissä tasavallan oikeusministeri Tarek William Saab. Tätä kansalaista, joka on jo aiemmin osallistunut väkivaltaisuuksiin, syytetään terrorismista, hyökkäyksestä perustuslaillista järjestystä vastaan, maanpetoksesta. “

Oppositio oli tuominnut Guevaran pidätyksen muutama tunti aiemmin. “Aseelliset ryhmät, En voi luokitella niitä [groupes issus de] valtio ilman henkilöllisyystodistusta ja aseistettu pysäyttänyt ajoneuvomme muutaman minuutin kuluttua siitä, kun oli tehnyt saman kadonneen Freddy Guevaran kanssa ”, sanoi herra Guaido, joka tuomitsee myös a ” kiusaaminen “ häntä vastaan.

Entisen kansalliskokouksen jäsen, jonka osa kansainvälisestä yhteisöstä on edelleen tunnustanut, herra Guevara oli julkaissut suoran autonsa sosiaalisissa verkostoissa: “Eteenpäin! Voimaa ja terveyttä perheelleni. Anteeksi tuska, jota he kärsivät. Toivon sen olevan lyhyt ”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Nicolas Maduro ottaa takaisin Venezuelan parlamentin hallinnan, Juan Guaido yrittää vastustaa

Viranomaiset syyttivät oppositiota, mukaan lukien herra Guevaraa, sekä Kolumbiaa ja Yhdysvaltoja osallistumisesta poliisin ja rikollisjoukkojen yhteenottoihin, joissa kuoli 26 ihmistä viime viikolla.

Washingtonin ja Bogotan tuomiot

Viranomaiset olivat syyttäneet entistä opiskelijajohtajaa, 35-vuotiasta Freddy Guevaraa väkivallan yllyttämisestä suurten opposition mielenosoitusten aikana vuonna 2017. 125 ihmistä oli menettänyt henkensä huhti-kesäkuussa 2017. Hän pakeni Chileen, ennen kuin Venezuelan presidentti Nicolas antoi armahduksen. Maduro.

Pidätys tulee vallan myötä, ja oppositio pyrkii jatkamaan neuvotteluja ennen marraskuussa pidettäviä aluevaaleja. Herra Guevara oli varsinkin yksi vastustajista, joka tapasi viime viikolla Euroopan unionin etsivän tehtävän näissä vaaleissa.

Maa on poliittisessa umpikujassa. Presidentti Nicolas Maduro, jota noin 50 maata, kuten Yhdysvallat, joka pyrkii karkottamaan hänet vallasta, ei tunnusta, ja oppositiojohtaja Juan Guaido, jota Yhdysvallat pitää väliaikaisena presidenttinä, mutta joka ei ole valtaa.

Washington ja Bogota tuomitsivat viimeisimmät tapahtumat: “Tuomitsemme voimakkaasti pidätyksen. (…) Pyydämme kansainvälistä yhteisöä yhdistymään kanssamme tuomitaksemme nämä teot ja vaatiakseen kaikkien poliittisten pidätettyjen vapauttamista. “, kirjoitti Twitterissä Julie Chung, Yhdysvaltojen apulaisasiainministeri Amerikasta.

Huolimatta 2200 kilometrin pituisesta yhteisestä rajasta, Venezuelalla ja Kolumbialla ei ole enää diplomaattisuhteita, koska Bogota tunnusti vastustajan Juan Guaidon Venezuelan väliaikaiseksi presidentiksi vuonna 2019. Ideologisesti vastakkaisten kahden naapurin suhteet ovat erittäin kireät.

Maailma AFP: n kanssa

Valitse tästä