August 4, 2021

Zürichissä raitiovaunumatkustajan välinpitämättömyys

KIRJE SVEITSIÄ

Pietrantonio de Sando olisi ollut iloinen nähdessään, kuinka Squadra Azzura voitti Englannin rangaistuspotkukilpailussa sunnuntaina 11. heinäkuuta järjestetyssä Euro Football -tapahtumassa rangaistuksilla. Hän on aina kannattanut AC Milania eikä ole koskaan jäänyt väliin ottelusta. Nazionale. Mutta millään tavalla hän ei olisi voinut nähdä tätä turnauksen loppuottelua. Maanantaina 21. kesäkuuta hän itse asiassa jättää huoneistonsa Altstettenin kaupunginosassa Zürichin metropolin lähiössä liittymään työhönsä keskustassa, arvostetussa vaatekaupassa, jossa hän työskentelee räätälinä. Hän elää yksinkertaista ja säänneltyä elämää, asuu yksin, saapuu töihin neljännes-seitsemän, sammuttaa hälytysjärjestelmän, sytyttää valot ja alkaa suunnitella klassisia, siistejä mekkoja. 64-vuotiaana miehellä on tapoja. Sinä aamuna hän juo kaksi espressoa, pysähtyy Coop Pronton minimarketissa ostamaan tupakkapakkauksen ja istuu jonon 2 raitiovaunun Micafil-pysäkin autoon. On 6:21 am

Tämä Pietrantonio de Sandon antama elämän merkki on myös viimeinen. Zürichin kunnan poliisi löysi hänen eloton ruumiinsa noin kello 13 samana päivänä samalta raitiovaunulinjalta, samasta autosta, samalta istuimelta. Tutkijat päättelivät tästä useita asioita. Että hän poltti savukkeen ennen lennolle nousua – vain yksi puuttuu pakkauksesta. Että hän ei koskaan poistunut Paradeplatz-pysäkiltä, ​​joka on nimetty kuuluisan aukion mukaan, kivenheiton päässä työpaikastaan. Että hän kuoli istuimellaan, todennäköisesti sydänpysähdyksestä, kukaan huomaamatta tai liikuttamatta.

Hänen puhelimen näytöllä näkyy neljäkymmentä vastaamatonta puhelua. Neljäkymmentä saapuvaa puhelua, jotka soivat erittäin voimakkaasti hänen vasemmassa takkitaskussaan olevalla iPhone 12: lla, koska älypuhelimen äänenvoimakkuus oli asetettu melkein maksimiin. On mahdotonta olla kuulematta sitä. Yksikään junassa onnistuneesta 1200 matkustajasta ei kuitenkaan ole ajatellut yli kuuden tunnin ajan tarkistaa, miksi tämä oudosti liikkumaton mies ei vastannut räikeisiin ja lakkaamattomiin puheluihin. Kuulivatko työmatkalaiset vain koneen soivan? Ainoa asia, jonka tiedämme varmasti, on, että kukaan ei reagoinut.

Tavallisen välinpitämättömyyden banaalisuus

Kun tarina oli tiedossa ja julkaistu paikallisessa lehdistössä, siitä tuli nopeasti kansallinen asia, metafora syyllisestä välinpitämättömyydestämme toisten elämään. Sen jälkeen ? Ikään kuin sovittaa tämä kollektiivinen vika, sanomalehti NZZ sunnuntaina piirsi langan kertoa lukijoilleen, kuinka merkittävä tavallinen ihminen Pietrantonio de Sando oli ollut.

Sinulla on 55,29% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voisit kokeilla tätä