August 1, 2021

Alkoholittomat hedelmäkuplat herättävät innostusta

Hedelmässä olevien kuplien ystäville on tarjolla samppanjaa ja kermanvärisiä siideriä ja päärynäsiideriä. Vanhemmat tietävät välttämättä lähes väistämättömän Champomyn, jolla on mielikuvituksellinen nimi, joka keksittiin vuonna 1989. Mutta jättimäinen omenapuu – 6,2 miljoonaa litraa tätä vuonna 2020 myytyä kupla-omenamehua, 70% markkinoista – ei voi piilottaa hedelmätarhaa, jossa on muutama tuottaja jotka haluavat tarjota laadukkaita kuohuvia hedelmämehuja.

Alan, joka on tosin kapea, mutta joka etenee, todistaa yksi edelläkävijöistä Olivier Bourasseau, Jardins de l’Orbrie, Deux-Sèvres, markkinointi-, viestintä- ja innovaatiojohtaja. Seitsemäntoista vuoden ajan tila on tuottanut kuohuvia hedelmiä, ja Cœur de pomin valikoima – yksi täydellisimmistä, omena-sitruuna (orgaaninen), omena-rypäle (orgaaninen), omena-mansikka, omena. vadelma jne., 3,20 eurosta 4,50 euroon – syntyi vuonna 2015.

”Linjat alkavat liikkua. Hedelmät kuohuviini oli ennen mukana ostoa niille, jotka eivät juo alkoholia. Ihmiset eivät välttämättä kiinnittäneet huomiota tuotteen laatuun, mutta se muuttuu ”, kertoo Olivier Bourasseau. Tämä ilmoittaa kasvavan 5–10 prosenttia vuodessa ja työvoiman, joka on kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa tavoittamalla 70 työntekijää.

Melko tekninen toiminta

Alun perin puunviljelyyn keskittynyt yritys työskentelee nyt hedelmien muuntamisen tavoin, kuten viininviljelijä ja rypälelajikkeet, ja tarjoaa myös yksivarietaalista kuohuviiniä, jossa on vaaleanpunainen nainen, rakeinen ramppi tai jopa punahedelmäinen omena. , Punainen kuu. Thomas Le Prince arboristerie -yrityksen (hedelmäpuut) ja hedelmäosuuskunnan (omenat, päärynät, kirsikat, vadelmat, kvitteni, mansikat) johtaja Marc Le Prince tarjoaa myös mukavan kokoelman hedelmämehuja, vielä ja kuohuviiniä. “Tukikohdassa on aina tuoreita hedelmiä – meillä on omat oikeudemme 130 hehtaaria hedelmätarhoja – mutta aloitimme muutoksen 20 vuotta sitten”, toimitusjohtaja etenee.

Melko tekninen toimenpide, koska kylmä on karbonoitava, mikä tarkoittaa hedelmämehun jäähtymisen odottamista, jos se on pastöroitu. Pulloon ruiskutettu hiilidioksidi aiheuttaa sen ylipaineelle, joka vaatii paksuja säiliöitä, pitkän prosessin, joka on hiiltynyt “kaulassa” (pullon kohdalla) tai “säiliössä”. “Voit tuottaa 3000-5000 pulloa hedelmämehua tunnissa, mutta jos se on kuohuviiniä, pudotat 1000: een.”

Sinulla on jäljellä 48,5% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

näkymä