August 2, 2021

Amnesty International tuomitsee muuttoliikealan yhteistyön Euroopan unionin ja Libyan välillä

Torstaina 15. heinäkuuta julkaistussa raportissa Amnesty International kuvaa “Kauhistuttavat rikkomukset” ihmisoikeudet Libyan pidätyskeskuksissa, joissa maahanmuuttajia pidätettiin yrittäessään päästä Eurooppaan. Väkivalta, raiskaus, kidutus, katoamiset, kuolleet vauvat hoidon puutteen vuoksi … Syytökset ovat ylivoimaisia.

Kansalaisjärjestön asiakirja perustuu 53 todistukseen, joista 49 on saatu ihmisiltä, ​​jotka on sijoitettu pidätyspaikkoihin heti kuuntelun jälkeen merellä. Rekrytoitu Euroopan unionin kouluttamaan ja rahoittamaan Libyan rannikkovartiostoon, asiakirja on myös syytös viimeksi mainittua ja sen jäsenvaltioita vastaan, jotka näyttävät sulkevan silmänsä, “Vaikka he ovat täysin tietoisia kauhuista, joita ihmiset kärsivät”, siivu Diana Eltahawy, Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan varajohtaja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tunteet Libyan rannikkovartioston alusten läsnäolosta Sisiliassa

Kuuntelu on lisääntynyt viimeisen kuuden kuukauden aikana, toteaa Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö (IOM): 15 300 ihmistä on palannut Libyaan vuoden 1On Tammikuu, kolme kertaa enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuonna 2020. Tilanne “Huolestuttava”, tuomari Yhdistyneisiin Kansakuntiin liittyvää virastoa, “Ottaen huomioon, että Libyaan palanneita maahanmuuttajia pidätetään, katoaa, kidutetaan mielivaltaisesti”.

“Verkko mätää ytimeen”

Tältä osin Amnesty kohdistaa Libyan sisäasiainministeriöön, joka valvoo laitonta maahanmuuttoa torjuvaa osastoa (DCIM). Tähän rakenteeseen sisältyivät pidätyskeskukset, jotka olivat miliisien käsissä, joita syytettiin pakotetuista katoamisista aikaisemmin.

Vaikka Tripolin viranomaiset olivat sitoutuneet sulkemaan laitokset, joissa oli havaittu perusoikeuksien loukkauksia, ne järjestivät todellisuudessa rankaisemattomuuden ja jopa virallistivat entiset epäviralliset vankilat. Näiden rakenteiden selviytyneet, sen jälkeen kun ne on nimetty, todistavat erityisesti naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta väkivallasta vastineeksi ruoasta tai heidän vapauttamisestaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Muuttokysymys on Eurooppa-neuvoston vastuulla

Entisille kiduttaville vartijoille on tarjottu työpaikkoja ja ylennyksiä, Amnesty sanoo. Tadjourah-keskus, jonka tiedetään olleen pahoinpitelypaikka, suljettiin siten kesällä 2019, mutta sen johtaja ja hänen varajäsenensä ottivat Tripolin lähellä sijaitsevan Al-Mabani-keskuksen johtajan. Siihen on siirretty noin 7000 vuoden alusta lähtien siepattua ihmistä. Jotkut heistä kertoivat Amnestylle pakkotyötä, kiristystä, julmaa kohtelua ja kidutusta koskevasta päivittäisestä sanomalehdestä. Vartijat kuulemma myös ampuivat vankeja.

Sinulla on 43,87% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Napsauttamalla tätä