August 1, 2021

Etelä-Afrikan väkivalta on jättänyt yli 117 kuollutta, Johannesburgin suhteellisen rauhallinen

Etelä-Afrikan hallitus tarkisti torstaina 15. heinäkuuta ylöspäin väkivaltaa, joka on kiihdyttänyt maata melkein viikon, ilmoittaen ainakin 117 kuolleesta, kun edellinen vero ilmoitti 72 kuollutta.

Johannesburg, maan suurin kaupunki, palasi suhteellisen rauhalliseksi ja alkoi raivata tuhon raunioista. Megalopoli on “Suurelta osin rauhallinen”, sanoi vt. presidentti Khumbudzo Ntshavheni ja katsoi, että tapahtumien määrän väheneminen johtui sotilaiden lähettämisestä poliisin tukemiseen.

Kaiken kaikkiaan 26 ihmistä kuoli siellä ryöstöissä ja tulipaloissa, joissa esiintyi endeemistä työttömyyttä ja uusia Covid-19-vastaisia ​​rajoituksia. Tase, johon meidän on lisättävä 91 kuolemaa Kwazulu-Natalin maakunnassa (itä), jossa väkivalta alkoi kuusi päivää sitten entisen presidentin Jacob Zuman vangitsemisen jälkeen. Siellä, Zulun maassa, “Asiat paranevat” liian, “Menemme kohti vakautta”, lisäsi ministeri. Tähän mennessä maassa on pidätetty 2203 ihmistä.

Lue myös Etelä-Afrikan korkein oikeus tarkastelee tuomiota Jacob Zumaa ​​vastaan

Ministeri puhui monista paikoista maassa, joissa eteläafrikkalaiset tarkkailevat valppaasti ja kehottavat olemaan ottamatta “Laki teidän käsissänne”. ”Jotkut konepistoolit, ilmeisenä vastauksena tapahtumiin. Jos heillä on oikeus suojella omaisuuttaan, elämäänsä, naapurustoa “, heidän on varmistettava, etteivät he toimi “Ristiriita lain kanssa”

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Etelä-Afrikassa kauna ja ryöstö ovat jättäneet kymmeniä kuolleita

“Rotujen jännitteet”

Aiemmin tänään poliisiministeri vahvisti, että Phoenixissa, Durbanin lähellä sijaitsevassa kylässä, oli 20 kuolemantapausta, jossa intialaisen yhteisön jäsenet ovat hyökänneet epäiltyihin ryöstöihin. Hän väitti, että tilanne siellä pysyi kireänä. Bheki Cele oli huomannut sitä edellisenä päivänä “Rotujen jännitteet ovat pilanneet nämä häiriöt” Phoenixissa, sidoksissa ryhmiin, jotka etsivät “Suojaa heidän lähiöään ryöstöiltä”. Videoita uskomattomasta väkivallasta kiertää sosiaalisissa verkostoissa, erityisesti huomattuina kautta hashtag #PhoenixMassacre. Niissä näkyy intialaista alkuperää olevia miehiä, jotka pahoinpitelyn kautta raa’asti nuoria mustia miehiä.

Muualla, kuten Johannesburgin eteläpuolella sijaitsevassa Voslooruksen kaupunginosassa, muut asettuivat poliisin tilalle ja hakkasivat epäiltyjä ryöstöjä ennen kuin luovuttivat joitain käsiraudoissa olevia poliiseille raportin mukaan. Agence France-Presse (AFP) -tiimi paikan päällä.

Monet eteläafrikkalaiset, jotka luottavat vain itseensä, ovat myös alkaneet puhdistaa ja korjata. Puheenjohtajavaltio Etelä-Afrikka twiitti kiitoksensa “Siivouspalveluihin osallistuvat”. Johannesburgin keskustassa monet kaupat ovat kiinni. Kadut pysyvät hiiltyneiden barrikadeiden tukossa. “Ei ole mitään syytä olla vihainen, sinun on käännettävä hihat nyt ylös”, todistaa paikallisesta asukkaasta, joka haluaa säilyttää nimettömyytensä.

Armeija rauhoittaa

“Kauheinta on, että monet kauppiaat eivät ole vakuutettuja, he eivät voi odottaa korvausta”, korostaa kunnan opposition poliitikko Michael Sun.

Armeija lisää joukkojaan kentällä vakauttamaan Johannesburgin ja rauhoittamaan jännittyneempiä alueita, erityisesti suuret kaupungit Kwazulu-Natal, Durbanin satama ja sen pääkaupunki Pietermaritzburg. Presidentti Cyril Ramaphosa antoi luvan 2500 sotilaan lähettämiseen maanantaina, joka kaksinkertaistui kaksi päivää myöhemmin. Puolustusministeri sanoi haluavansa jopa 25 000 sotilasta käsittelemään hätätilannetta. “Kaikkien reserviläisten on ilmoitettava aamunkoitteesta”, Torstai, “Omissa yksiköissään”, oli ilmoittanut heille edellisenä päivänä armeijan päällikön.

Kentällä nämä ilmoitukset otetaan vastaan ​​helpotuksella. “Armeija on hyvä asia, koska maassamme ihmiset pelkäävät paljon enemmän sotilasta kuin poliisia”, kertoo 30-vuotias Musa Mbele-Radebe satojen ihmisten joukossa, jotka puhdistivat tuhoutuneen Jabulanin ostoskeskuksen (“Iloita” Zulussa) Sowetossa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ryöstöaalto herättää pelkoja Etelä-Afrikan vakaudesta

Maailma AFP: n kanssa

vierailla täällä