July 28, 2021

Etelä-Afrikassa kauna ja ryöstö ovat jättäneet kymmeniä kuolleita

Se haisee grillattua lihaa kaduilla, ja neuvot miehet juovat pullonkauloista kaikkialla, pienissä hilpeissä ryhmissä, meluisasta ilosta. Alexandrassa, Etelä-Afrikan talouspääkaupungin Johannesburgin liikealueen lähellä sijaitsevassa suurkaupungissa keskiviikkona 14. heinäkuuta näyttää petolliselta. Pakkasyö on pian laskussa ja sen myötä palataan todellisuuteen, juuri tapahtuneeseen jättimäiseen sotkuun.

Kolmessa päivässä kaikki yritykset ryöstettiin, taistelut ampuma-aseiden, työntämisen ja väkivallan kanssa käänsivät kaiken ylösalaisin. Ne, monet, jotka eivät osallistuneet, katsovat kohtausta epätoivossa. Viikossa kahdeksankymmentä ihmistä on kuollut samanlaisissa tilanteissa eri puolilla maata. Luku kasvaa, kun ruumiita löydetään sadoista, epäilemättä tuhansista kauppakeskuksista, kaupoista ja ryöstetyistä varastoista.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ryöstöaalto herättää pelkoja Etelä-Afrikan vakaudesta

Pan Africa -ostoskeskuksessa, joka on yksi Aleksandran kahdesta suuresta ostoskeskuksesta, on jäljellä vain seinät ja kasa likaa roskaa, jotkut palavat edelleen tulipaloissa, jotka eivät lämmitä ketään. Sekalaista joukkoa – poliisi, armeija, erilaiset “yhteisöjen” edustajat – onnistui tällä kertaa ajamaan ryöstöjä ulos, vaikka varastettavaksi ei ollut enää mitään. Tuon upouuden presidentin Jacob Zuma vihki suuryrityksen käyttöön vuonna 2009 – hänet pakotettiin eroamaan vuonna 2018 korruptioskandaalien keskellä. Häntä on hyökätty useita kertoja viime päivinä mielenosoitusten yhteydessä, jotka teoriassa olivat spontaaneja ja laukaisivat ilmoituksen entisen valtionpäämiehen vangitsemisesta 7. heinäkuuta.

Tehdas palaa Durbanissa 14. heinäkuuta 2021.

Kun Jacob Zuma antautui poliisiasemalla Estcourtissa, Kwazulu-Natalissa, sekä kotiseudullaan että linnoituksessaan, kaaoksen alkaminen kesti alle kolmekymmentäkuusi tuntia. Ensinnäkin kuorma-autoja vastaan ​​hyökättiin maan päävaltimoon, joka yhdistää Durbanin sataman Johannesburgiin. Ensimmäinen ryöstö alkoi hyvin nopeasti Kwazulu-Natalissa, ennen kuin se jatkui Gautengissa. Heillä oli ilmeinen vihainen reaktio entisen valtionpäämiehen “kannattajilta”, joka esiintyy nykyisen presidentin Cyril Ramaphosan poliittisena uhrina.

Kasvava työttömyys

Tapahtumat näyttivät alusta alkaen olevan pikemminkin sellaisen menetelmän tulos, jonka tarkoituksena oli tietysti epävakaa Etelä-Afrikka luomalla siellä yleinen kaaos. Se ei ehkä ole kaukana onnistumisesta.

Sinulla on 73,3% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

toinen