August 3, 2021

kaksitoista osastoa oranssissa valppaudessa

Itä-Ranskan runsas sateiden seurauksena tulvat torstaina 15. heinäkuuta useilla osastoilla aiheuttivat oranssia valppautta ja häiriöitä rautatie- ja jokiliikenteessä. Grand Estin alueella seitsemän kymmenestä osastosta oli edelleen oranssilla valppaana torstai-iltana “Tulvat”, samoin kuin pohjoinen ja Aisne Hauts-de-Francessa Météo-Francen mukaan. Burgundy-Franche-Comtéssa Doubs ja Jura ovat myös oranssissa hälytyksissä “Sade-tulva”, kun taas Ainin osasto (Auvergne-Rhône-Alpes) on valppaana “Tulvat”.

”Toinen voimakkaasti sateinen, kaudelle epätavallinen jakso, johon liittyy suuria alueita. Huolestuttavaa on, että se tapahtuu 24 tuntia jo merkittävän sademäärän jälkeen tyydyttyneillä mailla korostaen valumisilmiöitä. “, kirjoitti Météo-France viimeisimmässä tiedotteessaan. Koko jakson ajan keskiviikkona illasta perjantaiaamuun saakka kertymät ovat huomattavia, ja ne vaihtelevat 60 ja 80 mm välillä Doubsin ja Juran yli ja paikallisesti jopa 90 mm. “Nämä kertymät edustavat 3 viikon ja 1 kuukauden sadetta”, jatkaa Météo-France, joka varoittaa “Mahdollinen” muta dioja “Kaltevilla alueilla”.

Viranomaiset vaativat varovaisuutta vedoten monille liikenteelle suljetuille teille ja kymmenille palomiehille. Paikoin on myös mobilisoitu sukeltajia, helikoptereita ja droneja.

Lue myös Voimakkaat tulvat Saksassa ja Belgiassa, vähintään 67 kuollutta ja monet kadonneita

Huolet liike-elämässä

Meurthe-et-Mosellessa Brieyn, Longwyn ja Longuyonin kunnat kärsivät siten tulvista: kaduilla havaittiin paikoin 80 senttimetriä vettä, kertoo prefektuuri lehdistötiedotteessa, jossa täsmennetään kuitenkin, että “Taantuma on alkanut”. Prefektuuri ilmoitti myös 200 kodin sähkökatkoista. Bar-le-Ducissa mediakirjasto oli tulvinut, ja palomiehet ja tienvalvojat joutuivat evakuoimaan teokset.

Rautatieverkossa “Liikenne on keskeytynyt Thionvillen ja Luxemburgin välillä, myös Thionvillen ja Metzin välillä on odotettavissa vähennyksiä Luxemburgin verkon tilojen tulvan jälkeen”ilmoitti Lorrainen TER-verkostosta Twitter-tilillään. SNCF Mobilitésin alueellisen edustajan mukaan pääradan verkkoon ei pitäisi vaikuttaa.

Liiketoimintapiirit ovat jo huolissaan seurauksista. ”Jokainen sateinen päivä tarkoittaa vähemmän satoa. Arvioimme tappioita. Luulen, että seuraavalle sadolle on noin 7000/8000 kiloa hehtaarilta “, 13 500 kiloon normaalinaikana, kertoo Maxime Toubart, Champagne-viinintuottajien liiton puheenjohtaja. “Voimme silti korjata laatua määrän puutteen vuoksi”, hän arvioi odottaessaan hyvän sään paluuta viikon lopussa.

Lisäksi Reinin jokiliikenne keskeytyy Ranskan itäpuolella, Sveitsin Birsfeldenistä Saksan Germersheimiin, Kembsin (Haut-Rhin) ja Gambsheim (Bas-Rhin) kautta Reinin varoituksen ja Merenkulun tietokeskus Gambsheimissa (hoito). Reinin liikenne on keskeytetty tiistaista lähtien “Ja luultavasti ensi viikon alkuun asti”, lisäsi Caring.

Joen virtauksen lisääntyessä Basin-Rhinin prefekti Josiane Chevalier päätti täyttää Ersteinin polderin, joka on 600 hehtaarin tulvanestopinta-ala, joka pystyy varastoimaan 7,8 miljoonaa metriä kuutiota vettä. Saksan viranomaiset harkitsevat myös Strasbourg Kehlin maatalouspaton täyttämistä, joka voi varastoida 37 miljoonaa kuutiometriä vettä.

Maailma AFP: n kanssaOpi tämä täällä nyt