August 1, 2021

Mitä demokraattien uusi 3,5 biljoonan dollarin sosiaalisuunnitelma kattaa? Telemundo

Senaatin demokraattinen johto tarjosi lisätietoja tiistai-iltana ilmoittamastaan ​​3,5 biljoonan dollarin lainsäädäntöehdotuksesta.

Keskiviikkona lounaalla presidentin Joe Bidenin ja hänen penkillä olevien ikäisensä, senaattorien Chuck Schumerin, enemmistön johtajan kanssa; Budjettivaliokunnan puheenjohtaja Bernie Sanders ja demokraattisen edustajakokouksen varapuheenjohtaja Mark Warner selittivät taloudellisen ja sosiaalisen toimenpidepaketin pääkohtia.

“On hienoa olla kotona”Biden kertoi toimittajille lähtiessään kokouksesta rakennukseen, jossa hän vietti 36 vuotta senaattorina Delawaresta. “On uskomatonta olla kollegojeni kanssa ja luulen, että saavutamme paljon.”

Schumer ilmoitti, että tämä summa lisäisi 579 000 miljoonaa dollaria kahdenvälisestä sopimuksesta infrastruktuurin alalla.

Paketti on jaettu kolmeen pääluokkaan: terveydenhuolto, verouudistus ja pitkän aikavälin talouskasvu.

Se sisältää viime vuosikymmenien kunnianhimoisimman veronalennuksen keskituloisille perheille jatkamalla 3600 dollarin lapsiverohyvitystä vuoden 2021 jälkeen, joka alkaa saapua torstaina. Ilmastonmuutoksen torjumiseen tarkoitetut varat ja mahdollisesti maahanmuuttoehdotukset.

Presidentti Joe Biden tapaa senaattori Chuck Schumerin ja muut demokraattien johtajat Capitol Hillillä Washington DC: ssä 14. heinäkuuta 2021.AP

Suunnitelma voi jatkua ilman republikaanien tukea sovitteluna tunnetun lainsäädäntökaavan avulla, joka sallii lakiehdotuksen yksinkertaisella enemmistöllä (vain sen, jonka demokraatit ovat senaatissa), koska konservatiivien progressiivisen politiikan saarto estäisi laajemman sopimuksen syntymisen.

Demokraattien on kuitenkin neuvoteltava kaikkien senaattoriensa tuki (50, verrattuna 50 republikaaniin), koska toimenpiteen voittamiseksi riittäisi yksi virhe (tasan ollessa tasa-arvoinen, varapuheenjohtaja Kamala Harrisin ääni) , kallistaa tasapainoa).

Tätä sovitteluprosessia voidaan käyttää vain kahdesti lainsäätäjässä, ja tämä olisi viimeinen, mikä tekee tästä paketista mahdollisesti ainoan mahdollisuuden toteuttaa republikaanien estämiä kunnianhimoisia toimenpiteitä, ja heidän joukossaan ehkä maahanmuuttouudistus, joka avaa polun kansalaisuudelle unelmoijille ja maatyöntekijöille.

[Biden firma una orden ejecutiva para mejorar los salarios y limitar el poder de las grandes empresas]

Maahanmuutto: Demokraattiset kongressimiehet voisivat löytää tästä lakiesityksestä keinon lykätyn toiminnan lapsille saapumisesta (DACA) -ohjelman kansalaisille. Maahanmuuttajista, joilla on väliaikainen suojattu asema, ja maatyöntekijöistä voi myös tulla amerikkalaisia.

Sekä Schumer että Edustajainhuoneen puhemies, demokraatti Nancy Pelosi, on ilmaissut tahtonsa, että tämä suuri budjettisuunnitelma sisältää maahanmuuttoasioita, Bidenin kannan. Mutta demokraatit odottavat edelleen oikeudellista päätöstä, jolla selvitetään, voisivatko ne sisällyttää nämä toimenpiteet tähän lainsäädäntöpakettiin.

Lisää MedicareDemokraatit haluavat laajentaa sairauskattavuutta kymmenessä osavaltiossa, jotka edelleen kieltäytyvät laajentamasta Obamacare-nimistä sairausvakuutusta. Yksi tavoitteista on, että ikääntyneillä kansalaisilla on hammas-, kuulo- ja näkövakuutus.

Latinalaisamerikkalaiset, mustat ja aasialaiset vaalilautakunnat pyrkivät sisällyttämään tämän kohdan, joka on perustana väestölle, jolla on vähemmän taloudellisia resursseja, mutta keskustelujen odotetaan olevan pitkiä sen korkeiden kustannusten vuoksi.

Presidentti Joe Biden puhuu aseväkivallan vähentämiskokouksessa Valkoisen talon Roosevelt-huoneessa Washingtonissa DC: ssä maanantaina 12. heinäkuuta 2021.AP-valokuva / Evan Vucci

Ilmainen kouluateria kaikille: Edistyneet haluavat kaikkien julkisten koulujen opiskelijoiden saavan ilmaisen aamiaisen, lounaan, välipalan ja illallisen perheen tuloista riippumatta.

Koronaviruspandemian aikana maatalouden osasto alensi koulujen vaatimuksia tarjota ilmaisia ​​aterioita. Presidentti Joe Biden määräsi tämän asteikon säilyttämisen kesäkuuhun 2022 saakka, mutta demokraattinen sektori haluaa sen olevan pysyvä.

Sitä tukee kouluravitsemusyhdistys ja National Education Association, maan suurin opettajien liitto. Republikaanit pitävät sitä kuitenkin liian kalliina.

Halvemmat lääkemääräykset: Reseptilääkkeiden hinnan alentaminen on demokraattien yhteinen tavoite, vaikka he eivät ole vielä sopineet siitä, miten se saavutetaan.

Edustajainhuoneessa edistyneet ovat tukeneet Medicaren suunnitelmaa neuvotella hinnoista lääkeyritysten kanssa. Yksi puolueen sektori uskoo, että tämä estäisi uusien lääkkeiden kehitystä.

Koulutus: Presidentti ilmoitti muutama päivä sitten Illinoisissa aikomuksestaan ​​laajentaa julkista koulutusta päiväkoteihin sekä julkisen yliopiston kahden ensimmäisen vuoden vapauttamisesta.

Demokraattisten kongressiedustajien on nyt löydettävä kaava, joka sopii presidentin suunnitelmiin, ja laskettava aloitteen kokonaiskustannukset.

Ilmastonmuutos: Paineita painostetaan lisäämään rahaa ympäristöystävällisiin viljelykäytäntöihin, mukaan lukien suojeluohjelmat.

Bidenin infrastruktuurihanke, johon tämä lainsäädäntöpaketti liittyy, tarjoaa jo miljardi dollaria viiden vuoden aikana auttaakseen maataloutta saavuttamaan kasvihuonekaasupäästöjen tavoitteen.

Verovapautukset: Infrastruktuurisuunnitelma (jolla on molempien osapuolten molempien kongressiedustajien tuki) sisältää verovähennyksiä lapsille ja tuloille sekä päivähoitokustannuksia koskevia poikkeuksia.

[Los precios sufren su mayor subida desde 2008 con la demanda de consumidores disparando la inflación]

Mutta demokraattien odotetaan ottavan käyttöön uuden veroedun uusiutuville energialähteille, joukkolainoille, jotka tunnetaan nimellä Build America (liittovaltion avustukset, jotka alentavat valtion ja paikallisten lainojen kustannuksia infrastruktuurihankkeille); ja laajennettu verohyvitys, joka kannustaa investoimaan pienituloisiin alueisiin, ja kohtuuhintainen asuntoverotuki.

Tiedot NBC News ja Politico.

sivuston