August 1, 2021

“Murina”, vaihtelu vaikeissa vesissä ikuisen tarinan häkissä olevasta kauneudesta

HALLITUKSEN YHTEENVETO

Mureena on Välimeren altaalta tuleva ankeriaskala, jonka terävillä hampailla ja kimmoisalla taipuisuudella on legendaarisia heijastuksia. Tieteellisen nimensä lisäksi Muraena helena, joka herättää kauniin Helenan, kreikkalaisen mytologian tunnetuimman naisen. Merieläimen ja Julian, teini-ikäisen sankaritarin, välillä Murina, ohut kasvu, jota sukeltaminen ja merenpohja vetävät vastustamattomasti, muotoutuu hieman enemmän kuin affiniteetti: hämärästi allegorinen osa. Tämä kroatialainen Antoneta Alamat Kusijanovicin kaunis ja kiehtova ensimmäinen täysielokuva, jonka luotoissa Martin Scorsese esiintyy tuottajana, esittelee itsensä eräänlaisena arvoituksellisena tarinana, muunnelmana synkissä vesissä ikuiseen kauneuden historiaan. häkki (ja siten siniparran), joka yrittää epätoivoisesti paeta.

Elokuva hypnoi heti sen upealla aloitus- ja vedenalaisella sekvenssillä, jossa Julija (Gracija Filipovic) näkyy isänsä seurassa, joka on jätetty kuten joka päivä harpuunilla mureenien ansaitsemiseksi. Ante (Leon Lucev), entinen kapteeni, joka muutettiin laitoksen omistajaksi Kornati-saarten paratiisimaisemissa, pitää perhettään ennenaikaisen nurisemisen ikeessä, kun taas nuori tyttö huokuu koko päivän uimapuvussa, ei asu kuin uppoutua itseäsi Adrianmeren hopeanhohtoisissa aalloissa, joskus ahdistunut äiti (Danica Curcic) kutsuu tilaamaan.

Tämä epävarma tasapaino muuttuu, kun Javier saapuu, Anten ystävä, vaimonsa entinen kosija ja suuri pahamaineinen omaisuus, valmis investoimaan paikalliseen matkailuun. Hienolla fanilla vastaanotettu arvostettu vieras ei ole epäherkkä Julijan hemmottelevalle viehätykselle, joka puolestaan ​​näkee hänessä pelastuslinjan, jonkun, joka voisi repiä hänet pois keskeltään. Liikemies aktivoi täten tässä pienessä maailmassa toistaiseksi lepotilassa olevan toiveiden, toiveiden, pelkojen ja kaunojen verkoston.

Useita hypoteeseja

Elokuvalla ei ole muuta ohjelmaa kuin tutkia tätä kourallisen hahmojen välistä suhteiden verkkoa, joka pyrkii näyttämään hyvältä, teeskentelemään ymmärrystä, joka osoittautuu teeskentelyyn. Halu on tietysti pelissä, mutta se pysyy keskeytettynä loppuun saakka, ohjaaja tarkkailee pikemminkin kuinka se liikkuu toisistaan. Julijan murrosikä, jota isänsä kateellisesti suojelee, on tietysti vastoin aikuisten epäonnistumisia ja jännitteitä, jotka, toisin kuin hän, eivät enää säteile, vaan murtuvat menneistä virheistä. Meri ja sen upeat vapisevat alueet merkitsevät jakolinjaa näiden kahden maailman välillä: sosiaalisten suhteiden, joiden taloudellinen syy on laki ja raha on polttoaine, ja sisäisyyden, jota leimaa unenomainen kellunta, joka on myös paikka, jossa impulssit syntyvät.

Sinulla on 31,6% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hyödyllisiä vihjeitä