July 28, 2021

Myrsky Kölnissä: löydetty kaksi kuollutta – vastaanotettiin 9147 hätäpuhelua

Reinin taso, täällä 14. heinäkuuta, nousee tasaisesti. Kaksi ihmistä kuoli tulvan alla olevissa kellareissa Kölnissä.

Voimakkaat sateet määräävät sään. Haitat Reinille: Tulva nousee tasaisesti. Palokunta on ollut jatkuvasti käytössä tuntikausia. Apu tuli liian myöhään kahdelle Kölnin asukkaalle.

Köln. Mikä katastrofaalinen sää keskellä kesäkuukautta heinäkuussa: Voimakkaat sateet valuma-alueella ovat aiheuttaneet Reinin vedenpinnan nousun Kölnissä viime lauantaina 10. heinäkuuta lähtien.

Viimeisimmät uutiset 15. heinäkuuta:

 • Huonoja uutisia poliisilta aamulla: keskiviikon myöhään illalla palokunta oli sisään Köln-Bocklemünd-Mengenich ja sisään Köln-Longerich kaksi kuollutta löytyy heidän täynnä kellareistaan. Naisen ruumis (72) löydettiin pian klo 21.30 jälkeen Untere Dorfstrassesta. Pian 23.30 jälkeen palomiehet löysivät yhden perheen talon asukkaan (54) Graseggerstrasselta. Molemmissa tapauksissa poliisi on aloittanut tutkinnan kuoleman tarkasta syystä. Alustavien tietojen mukaan 72-vuotias voi olla kuollut sähköiskun seurauksena. “Tätä tarkistetaan muun muassa”, sanoi poliisin tiedottaja Carsten Rust EXPRESSille torstai-iltapäivällä.
 • Pyöristää 200 ammattitaitoisen palokunnan jäsentä ja 380 vapaaehtoisjoukkoa Palomiehet ovat toistaiseksi 2907 tehtävää käsitelty. Noin 1000 tehtävää on edelleen auki (klo 16.47). Yhteensä 9147 hätäpuhelua on vastaanotettu (klo 7 alkaen).
 • Oberbürgermeisterin Henriette Reker: “Haluan kiittää kaikkia, jotka ovat työskennelleet väsymättä puolitoista päivää hallitakseen tilanteen – osittain oman elämänsä vaarassa. Pyydän kaikkia Kölnin asukkaita auttamaan toisiaan, jos apua tarvitaan ja se voidaan tarjota turvallisesti. “
 • Palokunnalla on a Vaarapuhelin 0800/221 00 01 joihin Kölnin asukkaat voivat ottaa yhteyttä vesivahinkojen sattuessa (täysi kellari, huoneistot jne.) tai ilmoittaa rankan sateen yhteydessä. Hätänumero 112 pidetään vapaana hätätilanteissa ja tulipaloissa.
 • Myös muut kunnat ovat pyytäneet Kölnin palokunnan apua. Ahrweiler: Korkeuspelastajat ryhtyivät toimimaan helikoptereilla pelastaakseen ihmisiä katolta. Leverkusen: Pelastustyöntekijät evakuoivat vanhainkodit ja sairaalat potilaskuljetusjunalla (PTZ10). Leverkusen: Kölnin palokunnan nosturilla kiinnitettiin polttoainesäiliö. Rhein-Erftin alue: Tällä hetkellä Kölnin palokunnan virtauspelastajat on kutsuttu helikopterilla pelastamaan ihmisiä Erfstadt-Bliesheimissa, neljä ihmistä on kadonnut.
 • Asiakaskeskukset Chorweilerissä ja Rodenkirchenissä ovat tällä hetkellä säästä johtuen suljettu. Chorweilerin kellari on tulvinut, Rodenkirchenissä vesi valuu katoista ja seinistä. Kansalaiset, jotka ovat jo tehneet tapaamisia kahdessa asiakaskeskuksessa, voivat tehdä niin muissa asiakaskeskuksissa. Chorweilerin asiakaskeskus voi avata uudelleen perjantaina 16. heinäkuuta.
 • Klo 18.30 Reinin vedenpinta 7,35 metriä osoitettu, taipumus nousta 8-15 senttimetrille tunnissa. Tulva-asiantuntijat eivät sulje pois, että Rein Kölnissä viikonloppuna 9 metrin merkki saavuttanut.
 • Antaa Hubtor Kirchstrassella Köln-Rodenkirchenissä on suljettu. Poikittainen laipio myös Uferstraßella / Barbarastraßella.
 • Torstai-ilta on Köln-Eschissä Orrer Strasse / Amselwegin kulmassa maanpäällinen sadevesikanava rikki. Tämä kanava yhdessä maadon kanssa on osa jätevettä, joka ei vaadi puhdistusta – toisin sanoen pääasiassa sadevettä -. Köln-Eschin, -Peschin ja -Auweilerin kaupunginosat Köln Rand -kanavalle. Sadevesi on tulvinut viereiset pellot. Stadtentwässerungsbetriebe (StEB) Kölnillä on edelleen Rikkipiste on väliaikaisesti varmistettu. Perjantaiaamusta 16. heinäkuuta 2021 rakennusyritykset alkavat jälleen täyttää maapatoa ja perustaa viemärikaivoa.
 • Seuraavaksi kansalaiset raportoivat Osa kaupungin sähkökatkoksista. Kuten RheinEnergie raportoi, mobiilitiimit ovat korjaamassa toimintahäiriöt. Sitä pyydetään pidättäytymään soittamasta vikapuhelimeen, kaikki viat rekisteröidään ja käsitellään.
 • A1 moottoritien risteyksen välillä Köln-Länsi ja Köln-Bocklemünd-risteys on kuljettu taas molempiin suuntiin keskiyön jälkeen. Autobahn GmbH Rheinlandin oli suljettava tunneli noin kolme tuntia etukäteen.
 • Myös sijainti Kreuz Köln-Süd rentoutuu hitaasti. Aamulla liikenneruuhkia raportoitiin pitkään, nyt vain 15 minuutin aikaa voidaan odottaa. Tunneli Lövenich on edelleen ilmainen. A61 kohti Koblenzia Bergheim-Süd-risteyksen ja Kerpenin risteyksen välinen liikenne on avoinna vain liikenteelle klo 18 asti. Sinne liukastui keskiviikkoiltana.
 • Huerthin kaupunki varoittaa terveysvaurioista ja ihon ärsytyksestä kosketuksesta vuotaneen veden kanssa. Tunkeutumisen jälkeen a Jätevedenpuhdistamo Knapsack Chemical Parkissa jotkut Alt-Hürthin ja Hermülheimin alueiden asukkaat kärsivät ihoärsytyksistä. Ei ole vielä selvää, mitkä aineet aiheuttivat ihoärsytystä.

Rein torstaina aamulla (15. heinäkuuta). Viikonloppuna voidaan odottaa jopa yhdeksän metrin vedenkorkeuksia.

Viimeisimmät uutiset 14. heinäkuuta:

 • Sademassat ovat johtaneet sähkökatkoihin Kölnissä useissa osissa kaupunkia. Kuten Rhein-Energie -yhtiön tiedottaja vahvisti Kölner Stadt-Anzeigerille, säähän liittyviä häiriöitä tapahtui muun muassa Bilderstöckchenissä ja Ehrenfeldissä. Kuinka monta kotitaloutta tämä koskee, oli vielä epäselvää illalla.
 • Sade antaa tuntea itsensä moottoriteillä. Köln-Süd-moottoritien risteyksessä ei voida ylittää A555-moottoria Bonnista A4-moottoriin Aacheniin sateen vuoksi. Tienkäyttäjät voivat kääntyä ympäri Köln-Etelä-jakelupiirissä ja Kölnistä tultaessa ajaa A555: stä A4: lle Aacheniin. Risteys A4: stä Olpesta A555: een Bonniin oli myös suljettava.
 • Illalla Köln-Westin ja Bocklemündin risteyksen välinen A1 oli tukossa molempiin suuntiin. Syynä oli tulva tunneli, josta pumput eivät voineet pumpata vettä tarpeeksi nopeasti.
 • Keskiviikkona 14. heinäkuuta 2021 Kölnissä mitattiin Reinin vedenpinta 5,47 metriä kello 6, klo 10.30 5,58 metriä Kölnin tulvasuojelukeskuksen StEB mukaan. Klo 18 mitattiin 5,86 metrin vesitaso. Tämä sulkee bastionin pysäköintialueen, 6,30 metrin korkeudesta se on tulva.
 • Keskiviikkona klo 12.25 Kölnin palokunta ilmoitti ensimmäisen taseen. Pelkästään viimeisen tunnin aikana joukot on irrotettu noin sata kertaa, sanotaan. Myöhään iltapäivään virkamatkojen määrä oli noussut 415: een. Täysien kellarien lisäksi Maarwegin tulvan alikulkutunnelilta oli pelastettava auto. Lövenichissä oli suuri ulottuvuus, koska sisätilojen urheilutila oli pumpattava pois. Subbelrather Strasse / Teichstrassen kulma suljettiin, koska ajoradalla oli vettä. Armeijan kehätiellä lähellä risteystä Dürener Strassen kanssa puu kaartui ajoradalle. Ketään ei vahingoitettu.
Puu armeijan kehätiellä Kölnissä.

Jatkuvan sateen vuoksi puu kaatui armeijan kehätielle ja osui tielle.

 • Torstaina 15. heinäkuuta 2021 Reinin vedenpinnan odotetaan olevan noin kuusi metriä kello 6. StEB: n mukaan suurelle osalle Reinin valuma-aluetta ennustetaan keskiviikosta perjantaihin jatkuvaa sadetta ja joskus erittäin suuria sateita. Torstaina nousunopeudet Kölnin tasolla nousevat merkittävästi.
 • Tarvittavat tulvasuojaustoimenpiteet toteutetaan suunnitellusti rutiinikäytössä: Ensimmäiset viemäriverkon tulvasuojelut on toteutettu. Yksittäiset pumppausjärjestelmät otettiin käyttöön.
 • Ensimmäiset toimenpiteet Köln-Rodenkirchenin hinausradalla suoritetaan keskiviikkona 14. heinäkuuta (ikkuna- ja ovilukot sekä sillanrakentaminen).

Ensimmäiset rajoitukset koskevat meriliikennettä korkealta vesimerkiltä I (6,20 metriä). Alukset saavat tällöin matkustaa vain alennetulla nopeudella ja joen keskellä, jotta rannat eivät vahingoitu.

Koko raportti