August 2, 2021

Narendra Modin väärä avaaminen Intian Kashmirissa

Saapuessaan Intian ruoriin seitsemän vuotta sitten Narendra Modi antoi kaksi kunnianhimoista lupausta hindu nationalistisen sfäärin radikaalisimmalle laidalle, äänestäjiensä horjumattomalle tukikohdalle: rakentaa hindutemppeli Ayodhyan moskeijan raunioille ja tehdä peruuttamattomaksi Intian suvereniteetti Kashmiriin, maan ainoaan muslimien enemmistöalueeseen, jonka Pakistan on väittänyt vuoden 1947 jakamisen jälkeen.

Ensimmäisestä näistä hankkeista on tulossa todellisuutta, koska Covid-19-epidemiasta huolimatta kaivinkoneet ovat työskennelleet melkein vuoden ajan pyhässä Uttar Pradeshin kaupungissa tuodakseen maan monumentaalisen uskonnollisen rakennuksen jumaluuden kunniaksi. Rama, symboli Sisäministerin Amit Shahin mukaan “Uuden aikakauden avaaminen” ja Inde.

Toinen projekti on juuri ottanut ratkaisevan askeleen, kun pääministeri vastaanotti 24. kesäkuuta Delhissä Kashmirin intialaisen osan Jamun ja Kashmirin pääjohtajat. Ensimmäistä kertaa 5. elokuuta 2019 tapahtuneen vallankaappauksen jälkeen, jonka jälkeen heidät oli asetettu kotiarestiin ja erotettu maailmasta useiden kuukausien ajan, todettiin johtavien poliitikkojen, mukaan lukien useita entisiä alueellisen toimeenpanovallan johtajia, edessä olevat miehet, jotka olivat määränneet pidätyksen: Narendra Modi ja Amit Shah.

Surrealistinen kohtaaminen

Voidaan kuvitella, kuinka jännityksen on täytynyt olla tuntuva. Heistä muun muassa Jammun ja Kashmirin demokraattisen kansanpuolueen (PDP) presidentti Mehbooba Mufti, joka oli hallinnut aluetta koalitiossa hallitsevan Intian kansanpuolueen (BJP) kanssa isänsä Mufti Mohammadin kuoleman jälkeen. Sanoi, tammikuussa 2016, mainitun BJP: n hajoamiseen asti, kesäkuussa 2018. Läsnä olivat myös Farooq Abdullah, liittovaltion edustajainhuoneen Lok Sabhan jäsen ja Jammun ja Kashmirin kansalliskokouksen (JKNC) puheenjohtaja. samoin kuin hänen poikansa Omar, entinen kaupan ja teollisuuden, sitten ulkoministeriön ulkoministeri, edesmenneen Atal Bihari Vajpayeen, BJP: n suuren hahmon, hallituksen alaisuudessa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Intiassa Narendra Modi yrittää uudistaa vuoropuhelua Kashmirin kanssa

Näitä persoonallisuuksia, jotka ovat työskennelleet kansallismielisten oikeistojen kanssa, tuskin voidaan syyttää separatismista, terrorismista, termistä, jonka MM. Modi ja Shah määrittelevät kaikki mielipiteet, jotka ovat haluttomia Hindutvan ideologialle, ajattelukoululle, jonka mukaan Intian kansalaisuus on luontaista hindujen uskolle, ja päinvastoin.

Sinulla on 61,23% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Katso nyt