August 2, 2021

oikeudellinen tutkinta aloitettiin väärennetyn tutkinnan syytösten jälkeen

Créteilin tutkintatuomari tutkii syytöksiä Viry-Châtillonissa (Essonne) vuonna 2016 poliiseihin kohdistuneen hyökkäyksen tutkinnan väärentämisestä, saimme tietää torstaina 15. heinäkuuta syyttäjältä. Créteilin syyttäjänvirasto avasi torstaina torstaina X: n oikeustiedot “Väärentäminen julkisessa kirjoittamisessa”, “Tuomio petos” ja “Vapaaehtoinen väkivalta”, kaikki “Henkilö, jolla on julkinen valta”.

Nämä pätevyydet toistavat ne valitukset, jotka sisältyvät neljään valitukseen, jotka tehtiin useiden nuorten puolustukseksi, ja syytettiin Essonnen osastoturvallisuuden tutkijoita siitä, että he olivat väärentäneet tutkimusta saadakseen heidät väärin osaksi hyökkäystä.

Pariisin alaikäisten tuomioistuin julisti 18. huhtikuuta kuuden viikon suljetun oven muutoksenhakutuomioistuimen jälkeen viisi kolmestatoista syytetystä poliisin murhayrityksestä. Kolme heistä, jotka tuomittiin 18 vuoden vankeuteen, valittivat korkeimpaan oikeuteen. Kahdeksan ihmistä vapautettiin. Tämä tuomio oli herättänyt poliisiliittojen raivon, joka sitten osoitti mielenosoitusta kansalliskokouksen edessä, johon liittyi sisäministeri Gerald Darmanin.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Poliisi osoittaa Pariisissa vaatiakseen ankarampia rangaistuksia lainvalvontaviranomaisille

“Syyttömyysprotestit kiertivät”

Tuomioistuin arvioi tosiasiat, jotka olivat tapahtuneet melkein viisi vuotta aikaisemmin: 8. lokakuuta 2016 16 ihmistä oli hyökännyt, toiset Molotov-cocktaileilla, kaksi poliisiautoa, jotka oli pysäköity lähellä arkaluonteisen Essonnen Grande Borne -aluetta. Hyökkääjät naamioitiin, heidän tunnistaminen oli mahdotonta, ja tutkimus perustui todistusten kokoamiseen, joista osa oli ristiriidassa keskenään, ja puhelinrajoihin.

Hr. Tekemän yhteisen valituksen mukaanse on Sarah Mauger-Poliak, Yaël Scemama ja Michel Stansal, tutkijat kirjoittivat pöytäkirjan “Muuttamalla lausuntojen merkitystä, kiertämällä syyttömyysprotestit, suuri määrä yksityiskohtaisia ​​selityksiä ja ottamatta huomioon pyyntöjä tarkistaa puuttumista osoittavien tekijöiden todentamista” kahdesta asiakkaastaan, jotka on vapautettu muutoksenhausta, joista toinen tuomittiin kahdeksantoista vuodeksi vankeuteen ensimmäisessä oikeusasteessa. Lisäksi tämän kantelun mukaan tutkimuksen avaintodistaja ei “Spontaanisti” tuottaa a “Luettelo hyökkäyksen osallistujista”, kuten tutkijat ovat vakuuttaneet. Toukokuussa, Mediapart paljasti useita videoita, jotka on tallennettu poliisin pidätyksen aikana ja kyseenalaistetaan tutkimusten etenemistä: katkaistut sanat, lausunnot, joita ei ole kirjoitettu tai peitelty pöytäkirjassa…

Frédérick Petipermon, yhden kahdeksantoista vuodeksi vankeuteen tuomitun vastaajan asianajaja ja joka valitti myös korkeimpaan oikeuteen, oli jo tehnyt kaksi valitusta Evryssä 26. helmikuuta ja 10. maaliskuuta. “Väärentäminen julkisessa kirjoittamisessa”. “Olemme tyytyväisiä vain oikeudellisen tutkimuksen aloittamiseen monimutkaisten tosiseikkojen valaisemiseksi ilman poliittista painostusta”, reagoi Me Mauger-Poliak.

Haastattelussa pariisilainen kesäkuussa kolme poliisilaitosta puolustusministeriöltä puolusti itseään näitä syytöksiä vastaan: “Et kyseenalaista potentiaalista rikollista tarjoamalla hänelle teetä”, selittää yksi heistä. ”Nämä nuoret ovat aina olleet tekemisissä poliisin kanssa, heillä on ollut lakimiehiä lapsuudestaan ​​lähtien, eivät pelkää meitä. Voitte kuvitella, ettemme aio vastata ensimmäiseen vastaukseen nimellisarvoltaan ”, hän jatkaa. Tutkijoiden lakimies ei vastannut välittömästi AFP: n kysymykseen.

Lue myös poliisien todistukset (2020): “Ihmiset eivät tiedä, millaista on sylkeä ja mukulakiviä”

Maailma AFP: n kanssa

selaa tätä sivustoa