August 1, 2021

Paikat, jotka on suljettu ulkomaailmasta

Dhän Eifelin laaksot muistuttavat tänä aamuna katastrofialueita: ruskeat vesimassat liikkuvat kaupunkien läpi, kaduilla ja pelloilla. Monet paikkakunnat ovat erillään ulkomaailmasta. Palokunta ja poliisi kaduilla kaikkialla.

Julian Staib

Poliittinen kirjeenvaihtaja Hessenissä, Rheinland-Pfalzissa ja Saarlandissa, kotipaikka Wiesbaden.

Rheinland-Pfalzin sisäministerin Roger Lewentzin (SPD) mukaan Pohjois-Rheinland-Pfalzin rajujen myrskyjen jälkeen kuolleiden määrä on noussut viideksi. Aikaisemman tiedon mukaan kaikki heistä kuoli Ahrweilerin alueen tulvissa. 50-70 ihmistä katastrofialueelta puuttuisi edelleen.

Dümpelfeldissä, Niederadenaun kaupunginosassa Ahrweilerin kaupunginosassa, asukkaat puhdistavat aamulla lapioilla ja kaivinkoneella kivit ja maan vuoret päätieltä, jonka vesimassat työnsivät pienen kirkon ohi päätielle yöllä. Ruskeat tulvat vaahtoavat alla olevien peltojen yli, Adenauer Bachia kutsutaan itse asiassa pieneksi vesimuodostumaksi.

Läheisessä Schuldin kylässä – Ahrin silmukassa – kymmeniä ihmisiä puuttuu edelleen. Poliisin mukaan tulvat pestiin torstai-iltana neljä taloa, kaksi taloa noin puolivälissä. Suuren määrän muiden rakennusten sanotaan olevan epävakaita. Monien ihmisten väitettiin turvautuneen katoille. Poliisihelikopteri, jossa oli vaijerivinssi, oli käytettävä ihmishenkien pelastamiseen sinä iltana.

Tie Schuldiin on tänä aamuna ohittamaton, kuten monet alueella. “Ihmisen elämä on etusijalla”, sanoo paikallinen asukas, joka tarkistaa autoja kadulla ja ilmoittaa kuljettajille. Matkalla laaksojen läpi ajoneuvojen on ylitettävä todellisia jokia, jotka huuhtovat kaduilla. Matkapuhelinverkko on romahtanut suuressa osassa aluetta.

kuvagalleria


Tulvakatastrofi lännessä
:


Kadut muuttuvat torrenteiksi

Tiedotusvälineiden mukaan myös poliisin ja palokunnan hätäpuhelut ovat epäonnistuneet. Paikallinen radio pyytää sinua ottamaan yhteyttä palokuntaan. Mutta entä jos puhelinyhteydet ovat katkenneet? Myös juomaveden saanti on romahtanut tulvien takia osissa kärsivää aluetta, samoin kuin sähköverkko.

“Se on katastrofi! Kuolleita on, kadonneita on, monia on edelleen vaarassa ”, sanoi Rheinland-Pfalzin pääministeri Malu Dreyer (SPD) torstiaamuna Mainzin osavaltion parlamentissa. “Se on todella tuhoisa.” Koko kaupungit tulvivat, talot yksinkertaisesti uivat pois. Poliisin helikopterit ovat matkalla pelastamaan ihmisiä katolta. Bundeswehr tukee myös 200 sotilasta. Kadonneita on paljon, Dreyer sanoo. ”Valitukseni kohdistuu tulvakatastrofin uhreihin. Pelkään paikallisia ihmisiä. “

Tulva saavutti myös Trierin kaupungin. Kyll-joki, Moselin sivujoki, tulvi Ehrang-alueen keskustaan, kuten kaupunki ilmoitti. Pian ennen tulvien alkamista alkoi 1 600 ihmisen evakuointi. Kaupungin julkaisemassa videossa näytettiin, kuinka palomiehet seisovat paloauton katolla, joka on renkaissaan asti vedessä, ja yrittävät pelastaa asukkaita asuinrakennuksesta.

Kaupungin mukaan suuressa osassa Ehrangia ei enää ole sähköä. Poliisi kehotti asukkaita välttämään paikallista tilannetta laajalti ja pitämään syöttöteitä vapaina pelastustyöntekijöille. Samaan aikaan Trier-Saarburgin piiri ilmoitti kolmesta Sauer-joessa kelluvasta ihmisestä, joiden pelastus osoittautui vaikeaksi. Mitään veneitä ei voitu käyttää voimakkaan virran takia. Piiri vetoaa kiireellisesti väestöön välttääkseen tulva-alueet.

.

valitse tämä sivusto