August 2, 2021

Ranska vastustaa EU: n lämpöajoneuvojen kieltämistä vuonna 2035

Euroopan unioni (EU) aikoo vuonna 2035 kieltää lämpöajoneuvojen myynnin sen jälkeen, kun on pyritty vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Ranska kuitenkin vastustaa suunnitelmia sähköistää liikkuvuutta.

Päätös tehdään sen jälkeen, kun presidentti Emmanuel Macron tapasi Renaultin ja Stellantisin johtajat.

Euroopan komissio, yksi EU: n elimistä, haluaa vaatia, että autonvalmistajien keskimääräisiä päästöjä vähennetään 60 prosenttia vuoteen 2030 mennessä ja 100 prosenttia vuoteen 2035 mennessä. Kun tämä toimenpide otetaan huomioon, oletetaan, että vuonna 2035 ajoneuvoja ei sallita.

Ranskan hallitus vastustaa näitä suunnitelmia ja ehdottaa, että ensimmäisen vähennyksen tulisi olla luokkaa 55 prosenttia. Täydellinen kielto olisi puolestaan ​​vaadittava vasta vuosikymmenen lopussa, mikä antaa plug-in-hybridille hyödyllisen käyttöiän.

Tiedämme, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtyä sähköajoneuvoihin. Tärkeää on, että valmistaudumme itse etukäteen.

Ranskan demokraattisen työvalaliiton (ranskaksi CFDT) edustaja Jean-Marie Robert selitti.

Itse asiassa La Plateforme Automobile kertoo, että siirtymiseen vastaaminen vaatii yli 17 miljardin euron investoinnin. Tämä arvo akuissa, latausinfrastruktuurissa ja vedyssä vuosikymmenen puoliväliin saakka.

Onko Ranska vain EU: n ensimmäinen vastustaja?

Ranskan päätös on tehty presidentti Macronin ja Renaultin sekä Stellantis-ryhmän johtajien tapaamisen jälkeen. Sen lisäksi, että Citroën ja Peugeot ovat kaksi Ranskassa toimivaa valmistajaa, ne ovat myös työntekijöiden edustajia käsittelemään kansallisen teollisuuden siirtymistä sähköajoneuvoihin.

Tämä Ranskan vastalause toimenpiteille voi olla vasta alku mahdolliselle EU: ssa käydylle taistelulle, joka johtuu uusista toimenpiteistä. Loppujen lopuksi on arvioitu, että lämpömoottoreiden poistaminen vaarantaa 100 000 työpaikkaa Ranskassa sekä edistää joidenkin tehtaiden sulkemista.

Lue myös:

Lisätietoja