August 1, 2021

takaisku Ranskalle – Fuzzy Skunk

Pariisi pelkäsi Euroopan oikeuden päätöstä, joka vastusti Ranskan armeijan mallin vaarantamista ja viittasi siihen. Euroopan unionin tuomioistuin (EUT) arvioi siten torstaina 15. heinäkuuta antamassaan tuomiossa, että jäsenvaltioiden armeijaan sovellettiin samaa työlainsäädäntöä kuin kaikkiin työntekijöihin, lukuun ottamatta toiminnassa olevaa – suurta patoa. Ranska, jonka asevoimien oletetaan olevan “Saatavana milloin ja missä tahansa”.

Slovenian tasavalta takavarikoi varapuheenjohtajan ja hänen hierarkiansa välisen erimielisyyden tullisiirtojen maksamisesta.Tuomioistuin erottaa tässä tuomiossa tehdyn toiminnan “Osana sotilasoperaatiota tai sen välittömän valmistelun aikana” ja muuta perinteisempää toimintaa, joka “Ei ole mitään erityispiirteitä, jotka estävät työajan suunnittelua” kunnioittaa eurooppalaisia ​​määräyksiä.

Vuonna 2003 annetussa ja Ranskan tuolloin nostamassa eurooppalaisessa direktiivissä asetetaan kynnysarvot työntekijöille, joita ei pidä ylittää, erityisesti vähintään 11 ​​perättäisen tunnin lepoaika 24 tunnin jaksossa ja viikoittainen enimmäistyöaika. 48 tuntia. Tuomioistuimen mukaan armeijan toiminta “Hallinto-, kunnossapito-, korjaus-, terveys-, lainvalvonta- tai syytepalvelut” on noudatettava tätä ohjetta.

Saksa on päättänyt soveltaa näitä sääntöjä armeijassaan. Ranska, Espanja ja Slovenia vastustivat sitä. Kulta, “Suurimmaksi osaksi Ranska ei voittanut tapausta”pahoittelee puolustusvoimien ministeriötä, joka vetoaa jäsenvaltioiden mahdollisuuteen sulkea sotilashenkilöstö kokonaan tämän direktiivin soveltamisalan ulkopuolelle, jota Pariisi pitää yhteensopimattomana ammatillisten armeijoiden erityisen mallin kanssa, joka on järjestetty ihmisoikeuksien periaatteen mukaisesti. “Saatavuus missä ja milloin tahansa”, mikä on ristiriidassa heidän toimintansa luokittelun kanssa.

“Armeija voi milloin tahansa siirtyä operatiivisiin toimintoihin hyvin lyhyellä varoitusajalla”, korostamme puolustusvoimien ministeriössä, kun taas Ranska on toiminnassa useilla rintamilla, joko Sahelissa, Levantilla, Indo-Tyynenmeren alueella tai jopa kansallisella alueella, terrorismin vastaisen operaation “Sentinel” kautta.

“Avaamme Pandoran laatikon”

Ministeriö väittää myös, että ranskalaisten sotilaiden vaatima saatavuus kompensoitiin suurella lomapäivien määrällä ja oikeudella täyteen eläkkeelle 17 vuoden uran jälkeen. Mutta hänen argumenttinsa, vain presidentin Emmanuel Macronin päättäväisyys säilyttää Ranskan armeijoiden erityisasema, eivät osuneet Euroopan unionin tuomioistuimessa.

“Olen kiihkeä eurooppalainen, mutta uskon eurooppalaiseen tapaan, kun ymmärrän sen, ja mielestäni se on hyödyllistä kansalliselle kohtalolle. Kun se saa meidät kieltämään sen, mikä puolustaa meitä, mikä suojelee meitä, pidämme kallisarvoista militarismia, emme anna periksi sille. Olemme puolustaneet asemaamme ja pidämme sitä loppuun asti ”, vakuutti tiistaina herra Macron armeijoille osoittamassaan puheessa kansallispäivän aattona.

Helmikuussa myös armeijan ministeri Florence Parly sanoi “Vastustaa kiivaasti” asevoimien aseman mahdolliseen muutokseen aiheuttaen a “Kansallisen puolustuksen olennainen kysymys Euroopan turvallisuudesta”. “Ranskalla, joka on nyt ainoa YK: n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsenmaa, on merkittävä vastuu puolustuksen alalla. Ja mikä mahdollistaa ranskalaisten ja eurooppalaisten turvallisuuden jatkuvan varmistamisen, on juuri tämä sotilaallisen saatavuuden periaate kaikkina aikoina ja missä tahansa. “, hän oli väittänyt senaatissa.

Vaikka Euroopan unionin tuomioistuimen tuomioon ei voida hakea muutosta, puolustusvoimien ministeriö uskoo nyt “Tarkista, miten tämä ilmaistaan ​​Ranskan säännöksissä”. “Tällä pysäkillä avaamme Pandoran laatikon”, huolestuttaa päällystöä peläten, että ”Todellinen kysymys [le] malli- [français] ».

Maailma AFP: n kanssa

linkki