August 2, 2021

Taleban ehdottaa kolmen kuukauden aselepoa 7000 vankin vapauttamista vastaan

Talebanit ovat ehdottaneet kolmen kuukauden tulitaukoa vastineeksi 7000 vankinsa vapauttamisesta Afganistanin viranomaisten toimesta, sanoi torstaina 15. heinäkuuta Nader Nadery, hallituksen neuvotteluryhmän jäsen. kapinalliset.

Talebanin tiedottaja kysyi tarjouksesta, että hän ei “Ole tietoinen suunnitelmista kolmen kuukauden tulitaukoon”. Lisää ”Eidin aikana [el-Adha, qui dure trois jours, à partir du 20 juillet], johtajat [talibans] voisi harkita tulitaukoa ”, hän lisäsi.

Talebanin tarjous toteutuu “Huomattava vaatimus”Nadery kertoi toimittajille ja lisäsi, että Talebanit vaativat myös liikkeen johtajien nimien poistamista a “Musta lista” päälle.

Kommentoimatta tämän Talebanin tarjouksen jatkotoimia hän korosti, että edellinen 5000 heistä vapautettiin viime vuonna, mikä oli ehtona Afganistanin sisäisten neuvottelujen aloittamiselle, jo toteutettu. “Vaikea vaatimus” ja sitten “Väkivalta ei ollut lakannut ja päinvastoin lisääntynyt”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Afganistanissa Talebanin eteneminen on odotettua nopeampaa

Keskeisten raja-asemien valvonta

Afganistanin hallituksen ja kapinallisten väliset keskustelut ovat pysähtyneet niiden perustamisesta syyskuussa Qatarin pääkaupungissa Dohassa.

Talebanit ovat takavarikoineet suuria määriä Afganistanin maaseutualueita kahden viime kuukauden aikana. Toukokuun alussa aloitetun ulkomaisten joukkojen lopullisen vetäytymisen kanssa käynnistetyn hyökkäyksen jälkeen sen odotetaan päättyvän elokuun lopussa.

Yhdysvaltojen ratkaisevasta tuesta puuttuneet Afganistanin joukot tarjosivat vain vähän vastarintaa ja hallitsivat lähinnä vain maakuntien pääkaupunkeja ja päätiitä. Talebanit ovat erityisesti ottaneet haltuunsa keskeiset raja-asemat Iranin, Turkmenistanin, Tadžikistanin ja keskiviikkona Pakistanin jälkeen. Se on pääsy merelle Afganistanille, joka on sisämaavaltio.

Torstaina he partioivat edellisenä päivänä otetussa Spin Boldakin strategisessa paikassa ja nyt hallitsevat avaintaakselia, joka yhdistää raja-aseman Pakistanin kanssa lähellä sata kilometriä sijaitsevaan Etelä-Afganistanin suurkaupunkiin Kandahariin. . Pakistanin Pakistanin ulkoministeriö vahvisti torstaina, että Taliban oli ottanut raja-aseman haltuunsa.

Hallitsematon väkijoukko

“Markkinat ovat kiinni, ja kauppiaat pelkäävät tilanteen huonoa kääntymistä”, selitti Spin Boldakin asukas Mohammad Rasoul, noin 30 kilometrin päässä rajasta. Weishin raja-asemalla, Afganistanin puolella, Talebanin valkoinen lippu kellui vielä torstaina, joka korvasi Afganistanin lipun edellisenä päivänä, totesi Agence France-Pressen kirjeenvaihtaja Pakistanin puolella rajaa.

Tämä ylityspaikka johtaa Pakistanin provinssiin Balochistaniin (lounaaseen), jonka maineikkaana on osa Talebanin johtajia, Pakistanin Quettan kaupungissa ja ottamaan vastaan ​​siellä hoidettuja haavoittuneita Talebania.

Se yhdistää myös Afganistanin tielle, joka johtaa Pakistanin suureen Karachin satamaan Arabianmeren rannalla.

Rajan toisella puolella, Chamanin kohdalla, Pakistanin rajavartijat hajaantuivat torstaina heittämällä kyynelkaasusäiliöitä joukkoon ihmisiä, jotka massoivat rajalla – täysin suljettuina keskiviikkona – ja halusivat tulla Afganistaniin.

“Hallitsematon, noin 400 ihmisen joukko yritti pakottaa tiensä läpi” raja, “He heittivät kiviä, mikä pakotti meidät käyttämään kyynelkaasua”, sanoi Chamanin aseman turvallisuusjoukkojen virkamies, joka pyysi nimettömyyttä. Hänen mukaansa Pakistanin puolella rajaa masennetaan noin 1 500 ihmistä, jotka odottavat keskiviikosta lähtien pääsyä Afganistaniin.

“Meidän täytyi ladata batoneilla, koska ihmiset menivät käsistä”, vahvisti toinen rajavirkailija, myös nimettömänä. Chamanin vanhempi valtion virkamies Jumadad Khan väitti tilanteen olevan nyt ” hallinnassa “.

Talebanin lähde kertoi, että noin sata ihmistä kokoontui myös Afganistanin puolelle rajaa toivoen pääsevänsä Pakistaniin. “Keskustelemme Pakistanin viranomaisten kanssa. Virallinen kokous on suunniteltu tänään (torstaina), ja toivomme [que la frontière] on auki muutaman päivän sisällä ”, hän sanoi.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Kaksikymmentä vuotta heidän puuttumisensa jälkeen Afganistaniin amerikkalaiset lähtevät epäonnistumisen tunteesta

Maailma AFP: n kanssa

viittaus