July 28, 2021

Vähän rikkipitoinen, juhlava ja kevyt, luonnollinen kuohuviini viettelee

“Olen kuusi junaa myöhässä, löydän vasta” nat “pierun!”, huudahtaa 40-vuotias Camille Pariisin alueelta, joka viettää syntymäpäiväänsä kourallisen ystävien kanssa kesäkuun alussa. “Nörttimäinen! “, jälkimmäiset nauravat kaikulla. Jokaisen pullon tuomisen johdosta he asettivat roséa ja kuplia pöydälle. Mutta kaikki kuplien valinneet ovat keskenään kuulematta valinneet pullon luonnollisia kuohuviinejä.

Hyvin integroituna luonnollisten, vähärikkisten, juhla-, kevyiden ja hedelmäisten viinien liikkeeseen, usein alkuperäisellä etiketillä, ne merkitsevät kaikki ruudut trendikkäiksi. Ja ne kuuluvat emineeratuimpien viinien joukkoon: ne voivat tulla mistä tahansa, tehdä millä tahansa rypälelajikkeella, olla makea tai ei, kirkas tai samea (pulloon jääneiden hiivojen vuoksi). Luonnolliset kuohuviinit vapautetaan kaikista rajoituksista.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Puolivälissä kuohuviinin ja oluen välillä kovat sulatteet valloittavat Ranskan

Merkitty ” viini Ranskasta », Ilman nimeä he vapauttavat itsensä a priori. Itse asiassa syntymäpäivän pöydässä sinä päivänä on maukas ‘nat’ pieru Maison Crochetista, Toulois’n alueelta, Meurthe-et-Mosellen osastolta, joka on vähän tunnettu kuplista. ”Aloitin viime vuonna, koska amerikkalainen maahantuoja kysyi minulta, voisinko luoda cuvéen, kertoo Wilfried Crochet. Myin 1300 pulloani kuukaudessa! “ Joten vuonna 2020 hän tuotti 7 000 pulloa. Kuka tapaa saman innostuksen.

Lue myös Pet’Nat valtaisee samppanjat ja kermanväriset tuotteet

Chez Goguette, erittäin luonnollinen bistro 11-vuotiaanae Pariisin alueella pieru ‘nat’ ei edes kohota kulmakarvoja. Terassivalikossa, jossa esiintyvät vain lasin myymät viinit, tarjotaan kaksi kuohuviiniä: samppanja, lemmikkieläin. “Myyn toista paljon enemmän kuin ensimmäinen, se on varmaa”, huudahtaa Michael Stemmann, joka tarjoaa tällä hetkellä Bulle-luontoa, Vaillant-perheestä Loiressa. Kellarissa hänellä on monia muita, kuten Uivo, tämä hämmästyttävä luonnollinen portugalilainen ruusu, joka kuohuu maseroidulla Pinot Noirilla, hedelmäinen ilo. ”Tämä kimallus on ollut menestyksekäs täällä useita vuosia, jatkaa palvelinta. Se on humalassa väsymättä ja on hyvin janon sammuttaja, oluen ja viinin välissä. ”

« Esivanhempien menetelmä »

Mutta tämä menestys ärsyttää joitain viinitarhoja, jotka näkevät junan kulkevan ilman että pääsevät sinne. Toisin kuin samppanjaa tai crémanttia, jossa käydään kaksi erillistä käymistä (toinen viinille, toinen kuplille), luonnollisella kuohuviinillä on vain yksi: se alkaa säiliöstä ja päättyy pulloon, jolloin kuplat syntyvät tällöin. Tämän tyyppisellä viininvalmistuksella on kuitenkin nimi: esi-isän menetelmä ”. Sitä käytetään yleisesti Gaillacissa, Limouxissa, Bugeyssä ja Clairette de Die -tapahtumassa. Nämä viinit eivät kuitenkaan seuraa lainkaan samaa polkua.

Sinulla on 42,92% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tutustu tähän sivustoon