July 28, 2021

1300 kadonnutta henkilöä Ahrweilerissä: Ainakin 81 kuollutta, talot Erftstadtissa romahtivat

Varsinkin Rheinland-Pfalzissa ja Nordrhein-Westfalenissa tilanne on edelleen katastrofaalinen tuhoisten myrskyjen jälkeen. Kuolleiden määrä on jälleen noussut. Lisää taloja on romahtanut. Pato on täynnä. Ahrweilerin alueella puuttuu yli 1000 ihmistä.

Pohjois-Rein-Westfalenissa ja Rheinland-Pfalzissa tapahtuneen vakavan sääkatastrofin ennätys on muuttumassa dramaattisemmaksi: valtakunnallisesti on vahvistettu vähintään 81 kuolemantapausta. Pääministeri Malu Dreyerin mukaan pelkästään Rheinland-Pfalzissa on raportoitu yli 50 kuolemantapausta. “Kärsimykset lisääntyvät edelleen”, Dreyer sanoo ZDF: stä. Kadonneita on edelleen. “Maamme ei ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa.” Infrastruktuuri tuhoutui kokonaan, ja jälleenrakentaminen olisi pitkä ja kallis tie. “Meille on taattu, että saamme tukea kansallisen katastrofin merkityksessä. Tarvitsemme sitä kiireesti ”, hän sanoo voidakseen auttaa liittohallitusta. Aikaisemmin Koblenzin poliisi oli antanut kuolonuhrien Rheinland-Pfalzissa 50: ksi. Uhreja pelättiin lisää.

Hengenpelastajat ja poliisisukeltajat menevät Erftstadtin tulville sisäpihalle.

(Kuva: dpa)

Useat Eifelin piirit julistivat katastrofihälytyksiä. Tilanne on erityisen huono Ahrweiler-alueella Pohjois-Rheinland-Pfalzissa. Kuten Rheinland-Pfalzin sisäasiainministeriön tiedottaja sanoi torstai-iltana, Sinzigissä kuoli yhdeksän vammaisen laitoksen asukasta. Tulvat tulivat nopeammin kuin ihmiset olisi voitu saattaa turvallisuuteen. Myös Euskirchenin alue Nordrhein-Westfalenissa kärsi pahasti. Poliisin mukaan siellä tapettiin torstai-iltana vähintään 20 ihmistä. Kaiken kaikkiaan NRW: ssä on 31 kuolemantapausta.

Erftstadt-Blessemissä Nordrhein-Westfalenissa useita taloja romahti kokonaan tai osittain. Kölnin piirihallitus ilmoitti tästä aamulla. Syynä on massiivinen ja nopeasti etenevä talojen alihuuhtelu. ”Useat ihmiset” puuttuu, infrastruktuuri on epäonnistunut eikä sairaalatoiminta ole enää mahdollista. Useat hoitokodit olisi evakuoitava. Taloista soitettiin toistuvasti loukkuun jääneiltä ihmisiltä, ​​koska he olivat palanneet vahingoittuneelle alueelle varoituksista huolimatta tai eivät olleet lähteneet siitä.

Tällä hetkellä ihmisiä pystyttiin kuitenkin pelastamaan vedestä vain veneellä. Lisäksi kaasuvuoto, jota ei voida sulkea, vaikeuttaa pelastustöitä. Useat hoitokodit evakuoitaisiin. WDR twiitti, että katastrofivalvonta oli lähettänyt tiedusteluryhmän Rhein-Erftin alueelle.

Aluehallitus lähetti koordinoidusti Nordrhein-Westfalenin sisäasiainministeriön kanssa katastrofien torjuntaryhmän Rhein-Erftin alueelle, johon Erftstadt kuuluu. Kuten piirihallitus sanoi, vain osittain ihmisiä voitiin pelastaa veneillä tai pelastajilla. Monissa tapauksissa pelastus ei ole mahdollista. Käyttö vaarantuu kaasuvuodosta, jota ei voida sammuttaa.

Osittain ei matkapuhelimen vastaanottoa

Yhteisön tänä aamuna päivystävät palomiehet syyttävät.

(Kuva: dpa)

Kuinka monta ihmistä puuttuu, on epäselvää. Tätä varten on olemassa erilaisia ​​numeroita. Rheinland-Pfalzin sisäasiainministeri Roger Lewentz sanoi, että poliisin näkökulmasta osavaltiossa puuttui vajaa sata ihmistä. Ahrweiler-piirin piirihallinto ilmoitti kuitenkin torstai myöhään illalla, että noin 1300 ihmistä puuttuu tällä hetkellä. Mutta tämä liittyy todennäköisesti myös keskeytyneisiin virta- ja tietoliikenneyhteyksiin. Tiedottaja huomautti, että monia ihmisiä ei voitu tavoittaa halvaantuneen matkapuhelinverkon takia. “Toivomme, että se selviää”, hän sanoi suuresta määrästä.

Ahrin laaksoa pidetään erillään ulkomaailmasta. Alueelle ei enää päässyt tieyhteyden kautta, poliisi sanoi. Useat tiet Ahrin laakson ympärillä ovat myös suljettuja. Valtatie 61 ei ole molemmilta puolilta kulkeva Meckenheimin ja Türnichin moottoritien liittymän välillä, kuten poliisi ilmoitti perjantaiaamuna. Liittovaltion valtatie 9 on myös suljettu molemmin puolin Bad Breisigin ja Remagenin välillä. Poliisi pyytää kuljettajia ajamaan Ahrin laakson ympäri. Pelastustyöntekijät ovat edelleen käytössä.

Se on yksi sodan jälkeisen ajan suurimmista vakavista sääkatastrofeista Saksassa. Vaikka pelastustoimenpiteet olivat edelleen täydessä vauhdissa, kuolemantapausten määrä on jo huomattavasti yli kaksinkertainen verrattuna vuoden 2002 ns. Vuosisadan tulvaan, jossa Saksassa kuoli 21 ihmistä. Katastrofin vuoksi liput on ripustettava Rheinland-Pfalzin julkisiin rakennuksiin perjantaina puolimastossa. Vahinkojen koko laajuus ei ole vieläkään selvä.

Rurtalsperre täynnä Nordrhein-Westfalenissa

9dabb0ed82654a2572955c3df50140ce.jpg

Vesi valuu Rurtalsperren ylivuotoon.

(Kuva: dpa)

Huolimatta Eifelin Rurin padon täynnä olevasta tilasta, Dürenin tilanne parani hieman yön yli. “Yöllä Rur kasvoi vain hieman”, sanoi Dürenin palokunnan edustaja aamulla. “Lisäyksen vuoksi ei ollut uusia tehtäviä.” Rurtalsperre täynnä yötä “vähän dynaamisesti”, kuten Eifel-Rur -vesiliitto ilmoitti.

Vesiyhdistys varoitti, ettei ihmisten tulisi olla joen lähellä, koska on olemassa vaara, että heidät viedään pois. Myös täysiä kellareita ei tule mennä sisään, koska on olemassa sähköiskun vaara. Jos mahdollista, virta on kytkettävä pois päältä etukäteen. Yhdistys varoitti myös, että Rurin alajuoksu voi tulvia ja että Dürenin alueen kellarit ja talot voivat tulvia. Sen oli vaikutettava ensin Obermaubachiin, sitten Düreniin ja lopulta Jülichiin.

Jülich jatkoi valmistautumista lähestyville vesimassoille. Dürenin piiri kirjoitti verkkosivuillaan, että tulvan odotetaan nousevan Jülichissä. Varovaisista ennusteista johtuen tämä on vähemmän äärimmäistä kuin alun perin ilmoitettiin. “Vaaraa ei kuitenkaan ole vielä voitettu välttää, ja todellinen kehitys on vielä nähtävissä”, se sanoi. Siksi kansalaisten tulisi soittaa hätänumeroon vain kiireellisissä hätätilanteissa, koska kellareita ei voida tällä hetkellä hoitaa. Rur nousee Belgiassa, kulkee Eifelin läpi Nordrhein-Westfalenissa ja virtaa Meuseen Alankomaissa.

Nordrhein-Westfalenin alueella Euskirchenissä asiantuntijan on tarkasteltava uudelleen tarkasti Steinbachtalsperrea. Veden pinta oli pudonnut torstai-iltana pumppauksen vuoksi. Asiantuntija luokitteli prosessiveden paton, jonka padolla on syvät urat, edellisenä päivänä “erittäin epävakaaksi”. Tämän vuoksi useita kyliä evakuoitiin turvallisuussyistä. Noin 4500 asukasta kärsi.

Tulva-asuinalue Allgäussa

Baden-Württembergin kaakkoisosassa sijaitsevassa Wangen im Allgäussa asuinalue tulvi torstai-illalla myöhään. Kuten Ravensburgin poliisikeskus ilmoitti aikaisin aamulla, roskat estivät kaksi Epplingser Bachin siltaa. Tämän seurauksena pankki ylitettiin ja viereinen asuinalue Epplingser Halde olisi tulva. Hätäpalvelujen mukaan osa asuinalueen vedestä oli polvikorkeutta – lukuisat kellarit ja autotallit olivat täynnä vettä. Lohkotyyppisessä lämpövoimalassa vesi oli korkeintaan 1,60 metriä. Kuinka monta taloa tulva vaikutti, oli aluksi epäselvää.

Liittovaltion pelastuspalvelu- ja katastrofiavun toimisto (BBK) alkoi ottaa satelliittikuvia tulvasta. Tallenteiden on tarkoitus auttaa viranomaisia ​​taistelemaan katastrofia vastaan. “Rheinland-Pfalzin, Baden-Württembergin, Hessenin ja Nordrhein-Westfalenin osavaltioiden pyynnöstä BBK käynnisti Copernicus-palvelun katastrofien ja kriisinhallinnassa”, sanoi Saksan toimituksellisen verkoston varapresidentti Thomas Herzog. Copernicus on eurooppalainen maanhavainnointiohjelma.

Osa katastrofista iski myös Belgiaan, Luxemburgiin ja Alankomaihin. Viranomaisten mukaan Belgiassa kuoli ainakin yhdeksän ihmistä. Alankomaiden Limburgin maakunnassa viranomainen pyysi tuhansia ihmisiä jättämään asuntonsa ja talonsa. Maas-joen nousu uhkasi heitä.

Merkel lupaa apua

Vierailunsa aikana Washingtonissa liittokansleri Merkel sanoi tulvien tasangolla vallitsevasta tilanteesta: “Jos liittohallitus voi auttaa,” me teemme sen “. Hän oli järkyttynyt katastrofista: “Kärsivien kärsimykset vaikuttavat minuun suuresti.” Merkel ilmaisi surunvalittelunsa uhrien perheelle ja kiitoksensa hätäpalveluille. “Pelkään, että emme näe tragedian koko laajuutta lähipäivinä”, hän lisäsi.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmaisi “vilpittömän osanottonsa” yhdessä Saksan Merkel-lehdistötilaisuudessa. Hän puhui “tragediasta” ja korosti: “Sydämemme on niiden perheiden kohdalla, jotka ovat menettäneet rakkaansa.”

.

Katso tätä