August 4, 2021

Eric Dupond-Moretti kutsui tuomareiden luo selvittämään itsensä epäilijänä eturistiriidoista

Emmanuel Macron puolusti “Oikea” oikeusministeri Eric Dupond-Moretti, “Syyttömyyden olettamaan”Torstaina 15. heinäkuuta sinettien pitäjän kutsun aattona tuomareiden luo selvittää itsensä epäilyinä eturistiriidoista ministerinä toimimisensa ja entisen asianajajatoimintansa välillä.

”Sinettien pitäjällä on samat oikeudet kuin kaikilla asianosaisilla. Toisin sanoen syyttömyysolettama, kyky puolustaa hänen “oikeuksiaan”, ilmoitti valtionpäämiehen lehdistölle Hautes-Pyrénées -matkan varrella, kun 18-vuotiaate Tour de France -vaihe Luz-Ardidenissa. “Luulen, että missä olen, minun on edelleen taattava lain kunnioittaminen. Ja kaikkien asianosaisten oikeudet, korosti tasavallan presidentti.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Eric Dupond-Morettin vaalea tähti oikeusministeriössä

Vuosi hallitukseen tulon jälkeen tasavallan tuomioistuimen (CJR) tuomarit saattoivat syyttää perjantaina Eric Dupond-Morettia syytteestä, joka ainoa, jolla on valtuudet tuomita ministereitä rikosta vastaan ​​tehtäviään suorittaessaan.

“Oikeudenmukaisuus on tehtävä rauhallisella tavalla”

“Sääntöni ei ole puhua tuomioistuimen päätöksistä. Olen oikeusviranomaisen riippumattomuuden takaaja. “, oli huolehtinut Macronin selventämisestä vähän aikaisemmin kertomalla itselleen “Aina hämmästynyt siitä, että haut voidaan ilmoittaa ennen niiden tekemistä tai että kommentti tai syyllisyys voidaan kommentoida – varsinkin ministeriltä – ennen kuin sitä edes kuullaan.”

Viittaus oikeusministeriössä 1On Heinäkuu. “Mielestäni ei ole terveellistä saada tuomareiden kommentteja ennen päätöksiä. Ja saada lehdistötiedotteita ennen tuomioistuimen päätöksiä. Koska oikeudenmukaisuuden työ on tehtävä oikeassa järjestyksessä, rauhallisuudessa “, jatkoi valtionpäämies.

Eric Dupond-Morettin odotetaan kolmen asianajajansa kanssa perjantaina klo 9 CJR: ssä. Häntä epäillään hyödyntäneensä sinettien pitäjän virkaa selvittääkseen tapauksia, joissa hän oli ollut mukana asianajajana, määräämällä hallinnollisia tutkimuksia useille tuomareille, mukaan lukien kolmelle valtiovarainministeriltä (PNF).

Lue myös salauksen purku: Eric Dupond-Moretti on edessään eturistiriitojen koettelemuksella

Torstaina senaatin puheenjohtaja (Les Républicains) Gérard Larcher ilmoitti “Ei toivoa” sinettien hallituksen haltijan eroaminen, jos häntä syytetään. “Muistutan teitä siitä, että syytös ei nosta syyttömyysolettamaa”, hän selitti RTL: ssä. Ennen kuin ilmoitat, että syytteen sattuessa se olisi “Tasavallan presidentille päättää ja yksin hänelle” Dupond-Morettin ylläpitäminen hallituksessa.

Vilkaisua näihin tyypeiin