August 1, 2021

Freddy Guevaraa syytettiin maanpetoksesta, ja hän pysyy pidätettynä

Freddy Guevara pidätetään edelleen maanpetoksesta 2:39

(CNN español) – Caracasin tuomioistuin vahvisti torstaina aamunkoitteessa päättyneen kuulemistilaisuuden jälkeen, että Venezuelan oppositiojohtajan Freddy Guevaran on pysyttävä vangittuna ja siirrettävä Helicoideen. Päätös tehdään sen jälkeen, kun toinen tuomari syytti häntä maanpetoksesta, terrorismin rahoittamisesta ja rikollisuudesta, Guevaran puolustus ilmoitti CNN: lle.

CNN otti yhteyttä julkiseen ministeriöön saadakseen lisätietoja, mutta ei ole toistaiseksi saanut vastausta.

Lakimiehet ja Freddy Guevaran sukulaiset tuomitsevat pidätyksessä tapahtuneet sääntöjenvastaisuudet

Sekä asianajajat että Voluntad Popular -puolueen johtajan ja perustajan Guevaran sukulaiset tuomitsevat, että esittelykuuleminen pidettiin yli 55 tuntia pidätyksen jälkeen huolimatta siitä, että Venezuelan lain mukaan se on pidettävä ensimmäisen 48 tunnin aikana. .

Lisäksi he varoittavat, että pidätetyllä ei ole ollut pääsyä hänen laillisiin edustajiinsa tai sukulaisiinsa, eikä heille ole ilmoitettu, missä häntä pidetään. He vahvistavat, että vaikka he ovat vierailleet turvallisuusjärjestöjen eri päämajoissa, he kieltävät hänen olevan paikalla.

Freddy sieppasi, sanoo varajäsen Guevaran isä 1:31

Twitter-tilillään Voluntad Popular vakuuttaa, että “diktatuurilla on tarkoitus syyttää häntä rikoksista, joita hän ei ole koskaan sitoutunut perustelemaan uutta vainoaalloa” puoluetta vastaan.

Venezuelan kansalliskokouksen entinen varapuheenjohtaja Guevara pidätettiin maanantaina Bolivarian kansallisen tiedustelupalvelun (Sebin) mukaan oikeusministerin lausunnon mukaan, syytettynä “terrorismirikoksista, perustuslailliseen järjestykseen kohdistuneista hyökkäyksistä, salaliitosta”. rikoksen tekemiseen ja maanpetokseen ”.

Ilman ilmoitusta siitä, mitä todisteita on olemassa, julkinen ministeriö sanoo, että Guevara on yhteydessä “Kolumbian hallitukseen liittyviin ääri- ja puolisotilaallisiin ryhmiin”.

Tämä sanoi Maduro vastustajan pidätyksen jälkeen 1:36

Aikana, kun tiedusteluvirkamiehet ympäröivät ajoneuvoa, jolla hän matkusti, Guevara lähetti suoraa tietoa sosiaalisista verkostoistaan ​​osoittamalla, että he olivat aikeissa pysäyttää hänet. Vastustaja sanoi: “Tehkää se kansainväliselle yhteisölle hyvin selväksi. No, jos emme ymmärrä, että tämäntyyppisten järjestelmien kanssa meidän on toimittava hyvin voimakkaasti, tämän tyyppisiä asioita tapahtuu edelleen.” Hän lisäsi toivovansa, että se olisi lyhyt.

Ristisyytökset

Venezuelan varapresidentti Delcy Rodríguez syytti lauantaina Guevaraa ja myös oppositiojohtajaa Juan Guaidót liitännästä rikollisjoukkojen tekemiin väkivaltaisuuksiin pääkaupungin lounaisosassa, joihin turvallisuusoperaatio kohdistui torstaista lähtien. .

Sekä asianajajat että Guevaran sukulaiset kiistävät häntä koskevat väitteet.

Guaidó vastasi näihin syytöksiin Twitter-tilinsä kautta. Hän vakuutti, että “se, mitä hallitus aikoo tehdä Cota 905: n tapaukseen, on toistuva romaani, vielä yksi näyttely, jossa he syyttävät demokraattista vaihtoehtoa”.

Tiesimme, että hänellä oli riski, Freddy Guevaran isä kertoo 0:43

Toisaalta pidätetyn vastustajan isä, nimeltään Freddy Guevara, vakuutti, että hänen poikansa uskoi, etteivät he uskalla pidättää häntä, koska he olivat neuvotteluprosessissa. Hän korostaa, että tapasi sunnuntaina jopa maassa vierailevan Euroopan unionin valtuuskunnan ja arvioi tarkkailuvaltuuskunnan lähettämisen edellytyksiä 21. marraskuuta pidettäville kuvernöörien ja pormestareiden vaaleille. Hän vakuutti tietävänsä, mikä riski oli Guevaralle, mutta he päättivät “kunnioittaa hänen oikeuttaan, rakkauttaan Venezuelaa kohtaan ja solidaarisuuttaan” Guaidoon.

Selvitä tämä täältä