August 1, 2021

Huonon sään vero Euroopassa on nyt 108 kuollutta

Tuhoisien säämäärien nousu Euroopassa nousi perjantaina 16. heinäkuuta, nyt kuolleita on 108, eniten Saksassa, jossa helpotus etsii edelleen monia kadonneita ihmisiä.

Länsi-Saksassa, alueella, jossa sateet ovat erityisen kärsineet, äkilliset tulvat aiheuttivat ainakin 93 uhria. “Pelkään, ettemme näe katastrofin laajuutta vasta lähipäivinä”Kansleri Angela Merkel vieraili Washingtonissa ja varoitti torstai-iltana. “Kuoleman tulvat”, julkaistiin päivittäin perjantaina kuva, luetuin Saksassa.

Belgiassa, Luxemburgissa ja Alankomaissa, joissa jouduttiin evakuoimaan useita Maastrichtin alueita, kärsivät vakavasti myös Euroopan huonot sääolosuhteet, jotka tappoivat vähintään 108 ihmistä.

Viimeisimmän raportin mukaan Saksa maksaa kuitenkin korkeimman hinnan vähintään 81 kuolleella. Rheinland-Pfalzissa, joka on yksi eniten kärsineistä alueista, perjantaiaamuna kirjattujen kuolemantapausten määrä nousi 28: sta 50: een. Ja veron määrän odotetaan todennäköisesti nousevan puuttuvien ihmisten määrän vuoksi.

Lähellä Kölniä, Erftstadtin kunnassa, monet ihmiset puuttuivat, ja “Useita kuolleita” tunnistettu perjantaiaamuna tulvien jälkeen tapahtuneen maanvyörymisen jälkeen, piirin tiedottajan mukaan. “Talot pestiin suurelta osin, ja osa romahti”, Kölnin kuntayhteisön twiitin mukaan. Viranomaisten julkaisemissa katastrofialueiden kuvissa oli suuri kraatteri, johon kaadetaan massoja maata, ruskeaa vettä ja roskia.

Raunioiden kenttä

Rheinland-Pfalzissa viranomaiset ilmoittivat, että heillä ei vieläkään ole uutisia 1 300 ihmisestä pahimmin kärsineessä kantonissa, Ahrweilerin kantonissa, mikä voisi kuitenkin liittyä puhelinhäiriöihin. ”Laskemme edelleen neljäkymmentä, viisikymmentä tai kuusikymmentä kadonneita henkilöitä, ja kun sinulla on ihmisiä, jotka eivät ole antaneet merkkiä elämästä niin kauan (…), meidän on pelättävä pahinta ”, sanoi maan sisäministeri Roger Lewentz SWR-tv-kanavalle. Lisäksi sadetta on jatkettava osissa maan länsiosaa. Ja Reinin ja useiden sen sivujoiden taso nousee vaarallisesti.

Lue myös Voimakkaat tulvat Saksassa ja Belgiassa, vähintään 90 kuollutta ja monet kadonneita

Rankkasateet paisuttivat jokia, repivät puita, tulvivat teitä ja taloja. Lähes tuhat sotilasta on mobilisoitu auttamaan avustustöissä ja raivaustöissä kaupungeissa ja kylissä, jotka kaikki tarjoavat saman hävityksen spektaakkelin: kadut ja talot veden alla, kaatuneet autot, kaatuneet puut. Monet kaupunginosat pysyivät myös peräkkäin poissa maailmasta.

Ahrweilerissä useita taloja kirjaimellisesti romahti. Raunioiden alla kaupunki antaa tunteen joutuneen tsunamin tielle. Hieman pohjoisempi Euskirchen on luultavasti yksi eniten kärsineistä kaupungeista, jossa on ainakin 20 kuollutta. Kaupungin keskusta näyttää raunioilta, talojen julkisivut kirjaimellisesti repivät tulvien. Lisäksi läheinen tiesulku uhkaa antaa periksi.

Nämä huonot sääolot ovat asettaneet ilmaston lämpenemisen kysymyksen keskelle vaalikampanjaa, joka on Saksassa täydessä vauhdissa 26. syyskuuta pidettävien parlamenttivaalien vuoksi, joiden lopussa Angela Merkel jättää vallan. “Nämä äärimmäiset säähullut ovat ilmastonmuutoksen seurauksia”, sanoi sisäministeri Horst Seehofer, jonka puolesta Saksan on “Valmistaudu paljon paremmin”. “Meidän on nopeutettava ilmastonsuojelutoimia Euroopan, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla”, väitti Armin Laschet, M: n konservatiivipuolueen ehdokasminä Merkel ja suosikki seurata häntä äänestysten perusteella.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Saksassa tulvat asettavat ilmastokysymyksen Angela Merkelin seuraajakampanjan keskipisteeksi

Lämmin ilmakehä pitää enemmän vettä ja voi aiheuttaa erittäin sateita. Näillä voi olla erityisen tuhoisia vaikutuksia kaupunkialueilla huonosti valutettujen vesiväylien ja tulvien alaisilla alueilla sijaitsevien rakennusten läsnä ollessa.

Ainakin 15 kuollutta Belgiassa

Meuse tuli sängystään Liègessä, Belgiassa, torstaina 15. heinäkuuta 2021.

Tämä vaikuttaa myös eniten kärsineiden Saksan alueiden naapureihin, Belgiaan, Alankomaihin ja Luxemburgiin. Belgian päivittäisen perjantaina laatiman raportin mukaan Belgiassa tulvat, jotka vaikuttavat pääasiassa maan itään ja etelään, ovat tappaneet vähintään 15 ihmistä. Ilta, jossa mainitaan viralliset lähteet. Vallonian hallituksen puheenjohtaja Elio Di Rupo sanoi pelkäävänsä tietulon pahenemista: “Eilen illalla sadat ihmiset olivat edelleen jumissa kodeissaan”, korosti entinen pääministeri.

Vallonia, eteläisen Belgian ranskankielinen alue, kärsii erityisesti ja pysyi suurelta osin valtion alueella“Tulvavaroitus” alueviranomaisten perjantaiaamuna päivittämän kartan mukaan. Palomiehet, turvallisuusjoukot ja armeija osallistuivat pelastus- ja evakuointitehtäviin tulvan alueilla.

Vallonian sähkön ja kaasun jakeluverkkojen johtajan mukaan alueella yli 21 000 ihmiseltä puuttui sähkö, ilmoitti kolmesatan jakelumökin tulvista. Juoksevaa vettä pidettiin myös juomakelvottomana useiden Liègen maakunnan kuntien sääolosuhteiden vuoksi. Liittovaltion poliisin mukaan kymmenet tieosuudet pysyivät suljettuina liikenteeltä, ja suurin osa rautatieliikenteestä keskeytyi Valloniassa. Thalysin TGV ei kulje perjantaina Belgian ja Saksan välillä.

Liègessä, Belgian neljänneksi väkirikkaimmassa kaupungissa, paikallisviranomaiset pyysivät torstai-iltapäivällä tuhansia Meusen raja-alueiden asukkaita lähtemään kodeistaan ​​joen tason jyrkän nousun odottaessa. Kaupungin keskustan vedenkorkeus ei lopulta noussut yhdessä yössä ja alkoi laskea. “Hitaasti” eniten kärsineellä alueella Liègen poliisi ilmoitti perjantaiaamuna muistuttamalla, että monet ympäröivät tiet pysyivät suljettuina.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Julkaisemattomat kartat, jotka esittävät ilmastonmuutoksen seurauksia Euroopassa

Maailma AFP: n kanssatärkeä linkki