August 4, 2021

“Menetin kaiken”, Euskirchenin uhrit siivoavat tuhottuja talojaan

Belgiassa, Saksassa, Alankomaissa ja Luxemburgissa keskiviikkona 14. heinäkuuta ja torstaina 15. heinäkuuta törmänneet rankkasateet ja tulvat tappoivat lähes sata ihmistä. Reinin yli 81 ihmistä menetti henkensä ja satoja puuttuu. Saksassa on pahin sodanjälkeinen luonnonkatastrofi. Kansleri Angela Merkel sanoi itselleen “poissa tolaltaan” näillä kuvilla “Ihmiset ovat suurimmassa ahdistuksessa menemässä katolle pelastumaan”ja “Suremalla kaikkia niitä, jotka menettivät henkensä tässä katastrofissa”. Useat kaupungit ja kylät ovat erillään maailmasta, mikä herättää pelkoa vielä raskaammasta tietullista.

-> Seuraa viimeisimpiä tietoja Saksan ja Benelux-maiden tulvista

Euskirchenissä, 57 000 asukkaan kaupungissa, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Kölnistä, sade lakkasi, vesi alkoi taantua, mutta katastrofin jäljet ​​ovat edelleen hyvin läsnä. Kaduilla mustaherukka vesi on jättänyt jälkensä seiniin, 1,30 metrin korkeuteen.

“Oli täysin surrealistista nähdä se”, sanoo Léonie. Tämä 19-vuotias asukas on edelleen hämmästynyt, hämmästynyt tästä tulvasta, joka loukutti asukkaat: “Se oli paniikkia, kuulimme huutoja, hälytysjärjestelmiä sammumassa, näyteikkunoiden melu murtumassa.”

”Vesi ei noussut lainkaan hetkessä melkein kaksi metriä. Se täytti kellarimme ja huoneistomme. Se pesi autot pois. ”

Hannah, vakituinen d’Euskirchen

ranskalaiselle tiedolle

Vedet ovat nielleet kaiken: tiet, talot. Tulva on vienyt puista juuret ja jättänyt mudan kerrostuman, jota asukkaat yrittävät puhdistaa. “Mitä muuta voin tehdä?”, Tina osoittaa huoneistostaan. “Otin kaiken pois, yritän poistaa mutaa, mutta en ole vielä valmis”hän lisää. “On hullua, mitä tapahtui! En ollut koskaan kokenut tätä. Meillä oli Covid-kriisi, ja nyt tämä. Mitä se seuraavaksi? ”

Keskustan valokuvaaja Bayran näyttää studionsa, joka on tulvan tuhoama. “Menetin kaiken! Vesi nousi kahden metrin korkeuteen kattoon ”, hän kuvaa. ”Sain enimmäkseen mitä voin ottaa nopeasti. Passi, ajokortti, viralliset asiakirjat. Loput, laitteeni ovat kadonneet. En tiedä miten pääsen ulos. ”

Euskirchenistä puuttuu sähkö ja puhelin, ja se etsii edelleen kadonneita. Hannah, 22, antoi poliisille kuvan veljestään ja isoäidistään, joista hän ei ole kuullut. Poliisi pyytää perheiltä valokuvia ja videoita kadonneista sukulaisistaan. “Emme voi tavoittaa ketään, en tiedä tarvitsevatko he apua, jos heillä on paikka nukkua”, hän huolestuttaa.

”Missä veljeni ja isoäitini asuvat, pato uhkaa antaa periksi. Se on pelottavaa, koska emme tiedä mitään. “

Hannah, vakituinen d’Euskirchen

ranskalaiselle tiedolle

Torstaina 15. heinäkuuta – perjantai 16. heinäkuuta yöllä 15 000 palomiehiä, poliisia ja sotilasta käytettiin edelleen auttamaan uhreja. He evakuoivat uhrit, toisinaan veneellä, toisinaan helikopterilla. Muualla Saksassa hoitokodit ja sairaalat evakuoitiin. Kaikki tie- ja rautatiekuljetukset ovat häiriintyneitä, mikä vaikeuttaa pelastajien työtä.

“Menetin kaiken!” : tulvien jälkeen Euskirchenin uhrit siivoavat tuhoutuneen talonsa – Sébastien Baerin raportti

kuunnella

napsauta tästä