July 31, 2021

Novak Djokovic vahvistaa osallistumisensa Tokion olympialaisiin

Serbialainen Novak Djokovic ilmoitti torstaina 15. heinäkuuta osallistuvansa Tokion olympialaisten tennisturnaukseen antaen itselleen mahdollisuuden saavuttaa pelaajan historian ensimmäinen “Golden Slam”. “Olen varannut lennoni Tokioon ja tulen ylpeänä Serbian joukkueeseen olympialaisiin”, ilmoitti Twitterissä maailman ykköseksi, vuoden 2021 kolmen ensimmäisen majorin voittajaksi Australiassa, Ranskassa ja Englannissa.

34-vuotias serbi oli epäillyt tuloaan Tokioon Covid-19: ää vastaan ​​voimassa olevien voimakkaiden terveysrajoitusten vuoksi väittäen olevansa “50/50” juuri voitonsa jälkeen Wimbledonin finaalissa Matteo Berrettiniä vastaan.

Tärkeimpien kilpailijoiden puuttuminen

Pelissä hän kohtaa pöydän, jota on vähennetty useista suurista poissaoloista: Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem tai Nick Kyrgios ovat jo heittäneet pyyhkeen.

Japanin viranomaiset soveltavat rajuja terveysrajoituksia 23. heinäkuuta alkavissa olympialaisissa. Lähes kaikki kilpailut järjestetään suljettujen ovien takana, ja tiukkaan karanteeniin asetetut urheilijat eivät saa tulla perheensä kanssa.

“Golden Slamin” eli neljän Grand Slam -turnauksen ja olympiakullan saavuttamiseksi Djokovicilla on “vain” voittaa olympialaiset ja US Open (30. elokuuta – 12. syyskuuta) kruunajaistensa jälkeen. Australian avoimilla kilpailuilla, Roland Garros ja Wimbledon. Kukaan mies ei ole koskaan saavuttanut tätä feat. Vain saksalainen Steffi Graf onnistui naisilla vuonna 1988.

Lue myös Djokovic voittaa Wimbledonin ja otteluissa ennätetään kaksikymmentä Federerin ja Nadalin hallussa olevaa Grand Slam -titteliä

Maailma AFP: n kanssasiirry sivustooni