August 3, 2021

Reutersin valokuvaaja tanskalainen Siddiqui tapettiin Afganistanissa

Tanskalainen Siddiqui, Pulitzer-palkittu Reuters-uutistoimiston valokuvaaja, tapettiin perjantaina (16. heinäkuuta) Afganistanissa. Hän kertoi taisteluista Afganistanin turvallisuusjoukkojen ja Talebanin välillä Pakistanin raja-aseman lähellä, Afganistanin komentaja sanoi.

Afganistanin erikoisjoukot yrittivät ottaa takaisin Spin Boldakin päämarkkinat, kun toimittaja ja korkea Afganistanin upseeri ammuttiin kuolleiksi Talebanin ristituleksi kuvailemana, komentaja kertoi Reutersille. Viikon alusta lähtien tanskalainen Siddiqui integroitui toimittajana maan eteläosassa Kandaharin maakunnassa sijaitsevien Afganistanin erikoisjoukkojen joukkoon.

Afganistanin erikoisjoukkojen jäsenet osallistuvat Afganistanin kansallisen armeijan sotilaan loukkaantumisiin Talebanin kanssa käydyissä törmäyksissä Kandaharin maakunnassa Afganistanissa 12. heinäkuuta 2021.

“Etsimme kiireellisesti lisätietoja yhteistyössä alueen viranomaisten kanssa”Reutersin puheenjohtaja Michael Friedenberg ja viraston toimittaja Alessandra Galloni totesivat lausunnossaan. ”Danish oli poikkeuksellinen toimittaja, omistautunut aviomies ja isä ja arvostettu kollega. Sydämemme menee hänen perheensä luo tänä kauheana aikana ”, he lisäsivät.

Miliisisotilas lataa kiväärinsä vieraillessaan Afganistanin erikoisjoukoissa operaation aikana Talebania vastaan ​​Kandaharin maakunnassa Afganistanissa 12. heinäkuuta 2021.

Toimittaja oli kertonut Reutersille, että sirpaleita loukkaantui käsivarteen aiemmin tänään perjantaina raportoidessaan yhteenotosta. Hänet oli hoidettu ja toipumassa, kun Taleban vetäytyi taisteluista Spin Boldakissa. Hän keskusteli kauppiaiden kanssa, kun Taleban hyökkäsi jälleen, Afganistanin komentaja sanoi.

Afganistanin erikoisjoukkojen jäsen vartioi sotilaita etsimällä taloa lähetystyön aikana Talebania vastaan ​​Kandaharin maakunnassa Afganistanissa 12. heinäkuuta 2021.
Afganistanin erikoisjoukkojen jäsen puhuu asukkaalle, kun muut sotilaat etsivät kotiaan Talebania vastaan ​​lähetetyssä operaatiossa Afganistanin Kandaharin maakunnassa 12. heinäkuuta 2021.

Reuters ei voinut itsenäisesti tarkistaa taistelun jatkamisen yksityiskohtia, jotka Afganistanin armeijan virkamies kuvaili. Hän pyysi, ettei häntä tunnisteta vasta Afganistanin puolustusministeriön lausunnon jälkeen.

Katso tanskalaisen Siddiquin valokuva-essee: Intia Covid-19 helvetissä

Pulitzer-palkinto vuonna 2018

Tanskalainen Siddiqui oli osa Reutersin valokuvaajien tiimiä, joka voitti vuoden 2018 Pulitzer-palkinnon reportterivalokuvauksesta aikakauslehti valokuvakategoriassa Rohingyan pakolaiskriisin kattamiseksi. Reuters-lehdessä vuodesta 2010 tanskalainen Siddiqui osallistui erityisesti Afganistanin ja Irakin sotien, Rohingyan pakolaiskriisin, Hongkongin mielenosoitusten ja Nepalin maanjäristysten kuvaamiseen.

Siviili juoksee peitossa, kun Afganistanin erikoisjoukot kohtaavat Talebanin pelastaakseen poliisin, joka vangittiin raja-asemalta Kandaharin maakunnassa 13. heinäkuuta 2021.
28-vuotias afgaanipoliisi Ahmad Shah istuu panssaroidussa poliisiautossa, kun Afganistanin erikoisjoukot pelastivat hänet Kandaharin maakunnassa 13. heinäkuuta 2021.

Tanskalaisen Siddiquin valokuvat ovat olleet monta kertaa esillä Maailman. Vuonna 2019 toimittaja vieraili 21. huhtikuuta Sri Lankassa tehtyjen iskujen uhrien luona. Viime aikoina hän oli käsitellyt Intian ahdinkoa, jonka väestön tuhosi Covid-19-pandemian äkillinen rebound.

Katso tanskalaisen Siddiquin valokuvat: Ompelukone, valmistamaton sänky, hylätty skootteri… Katsaus Sri Lankan iskujen uhreihin

Le Monde AFP: n ja Reutersin kanssa

tällä verkkosivustolla