August 1, 2021

Sadat pohjoisesta avustajat auttavat tulva-alueella NDR.de – uutiset

Tila: 16.7.2021 klo 12.58

Nordrhein-Westfalenin ja Rheinland-Pfalzin tuhoisten tulvien jälkeen yhä useammat auttajat Pohjois-Saksasta siirtyvät kriisialueille. THW: n lisäksi kysynnän kohteena ovat palokunnat ja DLRG.

Kahdeksan piirin palokunnan valmennusta aloitettiin Ala-Saksiista kärsineille alueille. Ala-Saksin sisäasiainministeriön mukaan Nordrhein-Westfalen pyysi tukea, jonka pitäisi saapua lauantaiaamuna. Ministeriön tiedottaja ilmoitti, että melkein 1000 hätäpalvelua eri piiriltä on matkalla. Niiden on tarkoitus muun muassa auttaa tyhjentämään täysiä kellareita. Tiedottajan mukaan nämä voimat on suunniteltu korvaamaan noin 48 tunnin kuluttua ”uuvuttavan käytön” vuoksi.

DLRG auttaa Rhein-Erftin alueella

Kaksi Saksan hengenpelastusseuran (DLRG) vesipelastusjunaa, joissa oli yhteensä 110 ihmistä, lähetettiin jo toimintaan torstai-iltana. Sinun tehtäväsi on ensisijaisesti tukea evakuointitoimenpiteitä erityisen kärsineellä Rhein-Erftin alueella, tiedottaja sanoi. Yksiköt on varustettu tulva-tilanteissa käytettävillä erikoisajoneuvoilla, kuten lastausnostureilla ja matalalla vedolla varustetuilla pelastusveneillä. Sisäasiainministeriö ja valtion katastrofien hallinnan toimisto ovat perustaneet koordinointitoimiston tukemaan NRW: tä ja Rheinland-Pfalzia materiaalilla ja yksiköillä.

AUDIO: Haastattelu Karsten Schwanken kanssa: Äärimmäinen sää vai ilmastonmuutos? (6 min)

”Uuvuttavat, pitkäaikaiset tehtävät”

Myös eilen yli 300 hätäpalvelua Ala-Saksiin ja Bremenin teknisen avun järjestöstä (THW) lähti Nordrhein-Westfaleniin. Näihin kuuluvat vapaaehtoiset Göttingenistä, Northeimista ja Osterode am Harzista. He oleskelevat tulva-alueella kaksi tai kolme päivää, kuten Axel Rentschka THW: stä Göttingenissä kertoi NDR: lle Ala-Saksiin. “He valmistautuvat varmasti raskaisiin, pitkäaikaisiin tehtäviin, jotka voivat olla myös fyysisesti haastavia.” Yhteys vakavasti kärsineeseen paikalliseen väestöön vaatii paljon empatiaa, Rentschka sanoi. Lisäksi Clausthal-Zellerfeldin, Braunschweigin, Wolfsburgin, Osnabrückin ja Ronnenbergin (Hannoverin alue) hätäpalvelut tunkeutuivat kriisialueille.

Linkit


Weil kiittää avustajia Ala-Saksiista

Ala-Saksin pääministeri Stephan Weil (SPD) ilmaisi syvän osanottonsa kuolleiden ja kadonneiden sukulaisille ja ystäville. “On katkeraa, mitä tämä vesimassa on tehnyt, kuinka paljon kärsimystä ja tuhoa myrsky on tuonut”, Weil sanoi. Hän kiitti siellä työskenteleviä Ala-Saksiin avustajia. “Pidä hyvää huolta itsestäsi”, hän käski heidän ottaa mukaansa.

Helikopteri pyysi Schleswig-Holsteinilta ihmisten pelastamiseksi

Liittovaltion poliisi on myös pyytänyt Schleswig-Holsteinilta helikopteria tukemaan Nordrhein-Westfalenin katastrofialueita. Liittovaltion poliisin koneet on varustettu vinsseillä, joita miehistön jäsenet voivat käyttää laskeutuakseen pelastaakseen ihmisiä ja vetääkseen heidät koneeseen.

Veneet Hampurista toiminnassa lähellä Kölniä

Hampurin poliisi lähetti Rhein-Erftin alueelle yhteensä 50 hätäpalvelua. Heidän joukossaan on vesipoliisin virkamiehiä, jotka tuovat toiminta-alueelle 15 pientä venettä ja teknisiä laitteita.

lisäinformaatio

Ahrweilerin alueen Schuldin kylän ihmiset katsovat myrskyn jälkeistä tuhoa.  Kuva: Harald Tittel / dpa

Nordrhein-Westfalenissa ja Rheinland-Pfalzissa tulvaonnettomuus vaikuttaa koko Saksaan ja Eurooppaan, ja kaikki tarjoavat apua. (07/16/2021) lisää

Mecklenburg-Länsi-Pommeri tarjoaa myös apua

Mecklenburg-Länsi-Pommeri tarjoaa myös tukea. Valtioneuvoston kanslia ilmoitti tästä torstai-iltana. Pääministeri Manuela Schwesigin (SPD) mukaan kyseiset uutiset ja kuvat vaikuttivat Nordrhein-Westfalenista ja Rheinland-Pfalzista. Tilanne on järkyttävä. Avustajat taistelivat monien ihmisten elämästä ja omaisuudesta loppuun asti. Wuppertalin kuvat aiheuttivat hämmennystä etenkin Schwerinissä. Kaupunkit ovat ystävystyneet Wuppertalin ja Schwerinin kanssa vuodesta 1987. “Meillä oli yhteys Wuppertalin kaupunkiin ja tarjottiin tietysti tukemme”, kertoi Schwerinin kaupunginjohtaja Sebastian Ehlers (CDU) NDR Nordmagazinissa. Paikallisia avustusjärjestöjä, kuten DRK tai THW, ei ole vielä pyydetty.

lisäinformaatio

Kaksi palomiehiä yrittää pumpata paikalle kerääntynyttä vettä euro-kuormalavoilla.  © NDR

Se oli kuin rankkasade: rankkasateet tulivat eilen illalla kellareihin ja kaduille – etenkin maan eteläosassa. (07/15/2021) lisää

Friesenferry purjehtii tuhoutuneen Friesenbrücken ohitse Emsissä.  © picture alliance / dpa Kuva: Tobias Bruns

Koska Länsi-Saksassa on tulva, jossa on ainakin 20 kuollutta, symbolinen uraauurtava seremonia on lykätty. (07/15/2021) lisää

Sven Plöger © NDR

7 min

Matalapainealue Saksan yli, joka ei enää siirry, ja pysyvä korkea lämpötila Itä-Euroopassa: Nykyisen säätilanteen keskeinen ongelma on ilmastonmuutos. 7 min

Tämä aihe ohjelmassa:

NDR 1 Ala-Saksi | Nykyinen | 16.7.2021 | 8.00 aamulla

NDR-logo

.

artikkelin lähde