July 28, 2021

talossaan loukussa oleva asukas kuvaa “nopeita” tulvia Belgiassa

“Jos he tulevat hakemaan meitä, olemme valmiita evakuoimaan.” Loïc Collette pakeni torstaina 15. heinäkuuta Liègessä tulvan talonsa kerroksiin neljän muun perheenjäsenensä ja neljän koiransa kanssa. Hirviötulvat vaikuttivat Belgiaan mutta myös Saksaan keskiviikkona torstai-iltana ja tappoivat kymmeniä. Meuseen poikkeuksellisen tulvan vuoksi Belgian viranomaiset ovat määränneet Liègen asukkaat menemään kaupungin korkeuksiin.

>> Seuraa suoraan Saksan ja Belgian tulvien kehitystä

22-vuotias tietokoneesta valmistunut Loïc Collette odottaa epätoivoisesti evakuointia hätäpalveluissa, joita ei ole vielä nähty hänen kadulla. 24 tunnin ahdistuksen jälkeen tämä Chênée-alueen asukas antaa koettelemuksensa ranskalaiselle tiedolle.

Kaikki alkoi keskiviikkona keskipäivällä. Vaikka Loïc seuraa 14. heinäkuuta Pariisissa järjestettyä paraattia televisiossa, hän tajuaa, että rankkasateet satavat hänen kaupunkiinsa. Vesdren, Ourthen sivujokeen (joka itse virtaa Meuseen) taso nousee vaarallisesti.

“Se tapahtui hyvin nopeasti, viemärit upposivat nopeasti, sitten vesi alkoi tulvia kellariamme”, hän sanoo. Kellarin ja puutarhan jälkeen se vaikuttaa kaksikerroksisen talon pohjakerrokseen. Kiireessä Loïc ja hänen perheensä valmistavat ruokaa ja joitain asioita ennen kuin menevät yläkertaan eläinten kanssa.

Ensimmäinen refleksi: soita apua. “He kertoivat meille, että heillä oli suuri kysyntä ja että he eivät halunneet antaa meille väärää toivoa, koska kesti useita tunteja ennen kuin he tulivat tapaamaan meitä., kertoo nuori mies. “On järkyttävää elää sitä. Naapurimme kertoi meille, ettei hän ollut koskaan nähnyt sitä neljänkymmenen vuoden aikana Chênéessä. ” hän jatkaa.

Edessä “Luontoäiti”, Loïc yrittää pitää itsensä “kylmä veri”. Mutta apua ei tule ja tietojenkäsittelytieteen tutkija “Paniikkia vähän” kyseenalaistamalla talon perustusten vastarinnan.

Loïcin talon sisätilat näkyvät kokonaan.  & Nbsp;  (Loïc Collette)

Torstai-iltapäivällä rakennus oli edelleen kiinni. Menetykset olivat kuitenkin tärkeitä nuoren belgialaisen perheelle. “Vesi on tuhonnut suuren osan elämästämme, pohjakerros on 80% tulva, olen surullinen ja järkyttynyt”, toistaa Loïc.

Jos tarvikkeita ja vettä on tarpeeksi muutaman päivän ajan, “Tilanne on edelleen epämukava”. Iltapäivän alussa Loïc käynnisti uuden avunpyynnön sosiaalisissa verkostoissa.

“Apua tuli tänä aamuna toiselle kadulle. Miksi he eivät tulleet tapaamaan meitä?, hän ihmettelee. Tilanne voi muuttua heikoksi haavoittuville. “hyppää tälle sivustolle